Χ.Α.: Σημαντική πρόοδο διαπιστώνει ο FTSE

Τρίτη, 22 Απριλίου 2008 18:42
A- A A+

H πρόοδος που έχει επιτευχθεί στο θέμα των αλλαγών που έχουν εισαχθεί στην ελληνική αγορά και το θέμα της κατάταξης της αγοράς, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θεσπίσει ο FTSE, συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Αλέξη Πιλάβιου, και του προέδρου του Χ.Α., Σπύρου Καπράλου, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του FTSE Μark Makepeace.

Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε ότι έχει πραγματοποιηθεί σημαντική πρόοδος από τις ελληνικές αρχές και ότι οι τρεις πλευρές θα συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού μέσα στους επόμενους μήνες για να ενισχύσουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί ως σήμερα.

Τους επόμενους μήνες πρόκειται να πραγματοποιηθούν επιπλέον επαφές με επενδυτές στο Λονδίνο, ώστε να ενημερωθούν για τις αλλαγές που έχουν εισαχθεί στην ελληνική αγορά και για την επίλυση τυχόν εκκρεμοτήτων.

Η ΕΚ, το ΧΑ και ο FTSE δεσμεύονται να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να ικανοποιήσει η Ελλάδα τους όρους της αναπτυγμένης αγοράς σύμφωνα με τα κριτήρια του FTSE, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς