Εμπορικό κέντρο 30 εκατ. ευρώ από τη «Γαλαξίας» στη Σαλαμίνα

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 09:14
UPD:09:15
www.5ae.gr

Του Φάνη Ζώη
[email protected] 

Το «πράσινο φως» με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων της επένδυσης για τη δημιουργία νέου εμπορικού κέντρου στη Σαλαμίνα -επένδυση ύψους 30 εκατ. ευρώ- έδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής.

Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία σούπερ μάρκετ Γαλαξίας (Πέντε Α.Ε.), η οποία προτίθεται να κατασκευάσει και να λειτουργήσει το νέο Εμπορικό Κέντρο Σαλαμίνας στη Λεωφόρο Αιαντείου. Συγκεκριμένα, η επένδυση αφορά την ανέγερση νέου εμπορικού κέντρου στη Σαλαμίνα, σε εκτός σχεδίου πόλεως περιοχή, επί της Λεωφ. Αιαντείου, στη θέση Μπουκουρίμεζα.

Το ακίνητο έχει επιφάνεια 36.404 τ.μ. και βρίσκεται εκτός σχεδίου, όπου η εταιρεία προτίθεται να κατασκευάσει διώροφο εμπορικό κέντρο με υπόγειο, υπαίθριες θέσεις στάθμευσης και θερινό κινηματογράφο. Αναλυτικά, το νέο Εμπορικό Κέντρο θα περιλαμβάνει σύμφωνα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων τα παρακάτω:
1. Εμπορικό κέντρο με υπόγειο, ισόγειο, όροφο και θερινό κινηματογράφο: Η συνολική κάλυψη θα ανέρχεται σε 5.688,75 τ.μ. (δηλαδή 17,72% επί της επιφάνειας του τμήματος του γηπέδου εκτός ΓΠΣ) με συνολική δόμηση 5.700,68 τ.μ. (δηλαδή 18% επί της επιφάνειας του τμήματος του γηπέδου εκτός ΓΠΣ) και μέγιστο ύψος 9 μέτρων. Τα κτήρια του εμπορικού κέντρου θα τοποθετηθούν κεντρικά στο γήπεδο, αφήνοντας χώρο στην ανατολική πλευρά για την ανάπτυξη του υπαίθριου χώρου στάθμευσης. Το ισόγειο του εμπορικού κέντρου θα έχει επιφάνεια δόμησης 4.011,14 τ.μ., θα αναπτυχθεί γύρω από ένα παραλληλόγραμμο αίθριο επιφάνειας 905,16 τ.μ. και θα περιλαμβάνει:
 ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ με χρο πώλησης περίπου 1.342,66 τ.μ. ένα μεγάλο κατάστημα με επιφάνεια 691,60 τ.μ.
 μικρότερα εμπορικά καταστήματα ή καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος συνολικής επιφανείας περίπου 1.398,406 τ.μ.
 κοινόχρηστους χώρους περίπου 826,2285 τ.μ.
Περιμετρικά του κεντρικού αιθρίου προβλέπονται ημιυπαίθριοι διάδρομοι. Δύο κυλιόμενες σκάλες οδηγούν προς μία «γέφυρα» του Α’ ορόφου που χωρίζει το αίθριο σε δύο μικρότερα τμήματα. Στον όροφο με συνολική δόμηση 2.397,44 τ.μ. προβλέπεται ένα μεγάλο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (περίπου 535,00 τ.μ.). Στον νότο τοποθετείται παιδότοπος επιφανείας περίπου 270,00 τ.μ. που χρησιμοποιεί ως εξωτερικό χώρο (περίπου 1.000 τ.μ.) τμήμα του δώματος του ισογείου. Στη βόρεια πλευρά του αιθρίου προβλέπονται κυρίως καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (food court) (περίπου 450 τ.μ.).

Προς τον εξωτερικό χώρο συνεχίζονται τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (περίπου 220 τ.μ.), ως ισόγεια πλέον λόγω των κλίσεων του εδάφους, όπου και προβλέπεται εξωτερική πλατεία και χώρος αναψυχής. Στη νότια και ανατολική πλευρά του αιθρίου θα αναπτύσσονται μικρά καταστήματα (περίπου 448 τ.μ.). Οι κοινόχρηστοι χώροι θα έχουν επιφάνεια περίπου 466,00 τετραγωνικών μέτρων. Επίσης θα κατασκευασθεί υπαίθριος χώρος κινηματογράφου (θερινό σινεμά) για 400 θεατές, με χώρους υγιεινής, αποθήκη, θάλαμο προβολής, κυλικείο κ.λπ. Στο δώμα των κτηρίων προβλέπεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ για ικανοποίηση των ενεργειακών αναγκών του κτηρίου.
2. Υπαίθριο parking: Η δυναμικότητα του πάρκινγκ θα ανέρχεται σε 364 θέσεις στάθμευσης. Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα