86η ΔΕΘ: Τα ΗΑΕ ως Τιμώμενη Χώρα

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022 07:00
UPD:08:32
REUTERS/AHMED JADALLAH
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Της Βάσως Βεγίρη
[email protected]

Με «βαρύ πυροβολικό», όσον αφορά τη διεθνή συμμετοχή στον ρόλο της Τιμώμενης Χώρας, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η φετινή -86η κατά σειρά- ΔΕΘ, εφόσον ισχύει η σχετική ανακοίνωση που έκανε ο πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Sulaiman Humad Salem AlMazroui, στην πολύ πρόσφατη εκδήλωση της αεροπορικής εταιρείας Emirates, για συμμετοχή των ΗΑΕ στη φετινή διοργάνωση ως Τιμώμενη Χώρα.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Ν», ισχύει ο σχετικός σχεδιασμός από πλευράς του εθνικού εκθεσιακού φορέα για συμμετοχή των ΗΑΕ ως Τιμώμενης Χώρας στη ΔΕΘ, πλην ακόμη -τουλάχιστον τυπικά- δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως, δηλαδή εγγράφως.
Εφόσον βέβαια επιβεβαιωθεί η επίσημη αυτή συμμετοχή, η φετινή ΔΕΘ -που φιλοδοξεί να είναι όχι απλά «Covid free» δηλαδή με μέτρα για τον κορονοϊό όπως πέρυσι, αλλά «without Covid», δηλαδή χωρίς ανάγκη υγειονομικών μέτρων, όπως θα ίσχυε αν πραγματοποιούνταν σήμερα- αναμένεται να προσελκύσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον της ελληνικής -και όχι μόνο- επιχειρηματικής κοινότητας.

Η περσινή, 85η ΔΕΘ κατάφερε να προσελκύσει 87.631 επισκέπτες, αριθμός βέβαια που δεν μπορεί να συγκριθεί με τους 280.000 επισκέπτες του 2019, αλλά που από μόνος του αποτελεί αντικειμενικά επίτευγμα, με δεδομένες τις επιδημιολογικές συνθήκες και τα μέτρα ασφάλειας που είχαν ληφθεί ενάντια στη διάδοση του νέου ιού και έβαλαν στον πάγο εκδηλώσεις και δράσεις παλαιότερων διοργανώσεων. Μεγάλη ήταν και η επιτυχία του 2ου Thessaloniki Helexpo Forum με θέμα «Δημιουργώντας την επόμενη ημέρα», που με περισσότερους από 110 ομιλητές και 19 θεματικές ενότητες έδωσε απαντήσεις σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα που απασχολούν την οικονομία και την κοινωνία για την επόμενη ημέρα της πανδημίας. 

Το Thessaloniki Helexpo Forum θα αποτελέσει σίγουρα μέρος και της φετινής διοργάνωσης της ΔΕΘ -θα είναι το 3ο κατά σειρά-, καθώς μπορεί να γεννήθηκε από την ανάγκη διατήρησης έστω του πολιτικού σκέλους της ΔΕΘ το 2020 όταν λόγω της πανδημίας Covid-19 δεν πραγματοποιήθηκε η Έκθεση, αλλά έχει εξελιχθεί σε θεσμό με δυναμική, που όχι μόνο διατηρεί, αλλά και επιτείνει τον ρόλο της ΔΕΘ ως πολιτικού και οικονομικού γεγονότος. Το θέμα και ο σχεδιασμός του 3ου Thessaloniki Helexpo Forum θα οριστικοποιηθούν μόλις οριστικοποιηθεί το θέμα της Τιμώμενης Χώρας.



 

Προτεινόμενα για εσάς