Δεύτερη ημέρα ανόδου για τον χαλκό στο Λονδίνο

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2007 11:28

ΑΝΟΔΟ, για δεύτερη ημέρα, σημείωσε ο χαλκός στο Λονδίνο, καθώς εικάζεται ότι η ζήτηση από τους Κινέζους αγοραστές αυξάνεται και οι τιμές θα εκτιναχθούν στα ύψη, μόλις ανοίξει πάλι η αγορά στη χώρα, μετά τον εορτασμό του Νέου Ετους της Σελήνης.

Η διαπραγμάτευση του χαλκού θα αρχίσει πάλι στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης στις 26 Φεβρουαρίου. Οι κινεζικές εισαγωγές χαλκού και των προϊόντων του μετάλλου, αναρριχήθηκαν 44% τον Ιανουάριο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελωνείων της χώρας στις 12 Φεβρουαρίου, καθώς η οικονομική ανάπτυξη ωθεί υψηλότερα τη ζήτηση του μετάλλου που χρησιμοποιείται στην κατασκευή αγωγών και καλωδίων.

Ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες στο London Metal Exchange (LME) σημείωσε άνοδο 95 δολ., ποσοστό 1,6%, φθάνοντας στα 5.885 δολ. ο τόνος στις 8:53 π.μ., τοπική ώρα. Οι τιμές του μετάλλου έχουν υποχωρήσει φέτος σε ποσοστό 7%.

Χθες η Codelco, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής χαλκού στον κόσμο είπε ότι έκλεισε συμφωνία για τη νέα σύμβαση με τους εργαζομένους στο μεγαλύτερο ορυχείο χαλκού στη Χιλή, αποτρέποντας μια απεργία.

Μεταξύ των λοιπών μετάλλων για παράδοση σε τρεις μήνες στο LME, το νικέλιο σημείωσε άνοδο 250 δολ., φθάνοντας τα 39.750 δολ. ο τόνος, το αλουμίνιο κέρδισε 12 δολ. φθάνοντας τα 2.770 δολ. ο τόνος, ο μόλυβδος αναρριχήθηκε 25 δολ., στα 1.700 δολ. ο τόνος, ο ψευδάργυρος σημείωσε άνοδο 40 δολ. στα 3.400 δολ. ο τόνος και ο κασσίτερος κέρδισε 50 δολ. φθάνοντας στα 13.900 δολ. ο τόνος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα