Santos: Αγορά ιδίων μετοχών αξίας 250 εκατ. δολ. ΗΠΑ

Για την αύξηση των αποδόσεων στους επενδυτές
Δευτέρα, 14 Μαΐου 2007 08:51

ΣΧΕΔΙΑ για την αγορά 4,8% ιδίων μετοχών προς περίπου 300 εκατ. δολ. Αυστραλίας (250 εκατ. δολ. ΗΠΑ), για να αυξήσει τις αποδόσεις των επενδυτών, κάνει η Santos Ltd., η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου της Αυστραλίας.

Η απόκτηση θα χρηματοδοτηθεί από το κεφάλαιο και το έλλειμμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή της εταιρείας, John Ellice-Flint, προς το Χρηματιστήριο της Αυστραλίας. Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα 19 μηνών.

H Santos, της οποίας οι μετοχές υστερούν του δείκτη των εταιρειών ενεργείας του Χρηματιστηρίου της Αυστραλίας τα πέντε τελευταία χρόνια, ενδέχεται να έχει λιγότερη δυναμικότητα για να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο έργο ή μία μεγάλη εξαγορά, εξ αιτίας της αγοράς ιδίων μετοχών, σύμφωνα με την Standard & Poor's Ratings Services.

Οι μετοχές της Santos αναρριχήθηκαν έως 95 σεντς, ποσοστό 7,8%, φθάνοντας στα 13,20 δολ. Αυστραλίας η μία για πρώτη φορά και διαπραγματεύθηκαν πάνω από τα 13 δολ. από τον Φεβρουάριο του 2006. Στις 12:56 μ.μ., ώρα Σύδνεϋ, διαπραγματεύθηκαν στα 13,04 δολ. Αυστραλίας η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα