Kingfisher: Ζημίες το β' εξάμηνο της χρήσης

Μετά το κλείσιμο καταστημάτων και τη μείωση του προσωπικού
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2006 10:35

ΖΗΜΙΕΣ εμφάνισε το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης, καθώς έκλεισε καταστήματα και μείωσε τις θέσεις εργασίας, σε μια προσπάθεια να τονώσει τις επιδόσεις της που συρρικνώνονται στην αλυσίδα B&Q, στη Βρετανία, η μεγαλύτερη εταιρεία βελτίωσης κατοικιών της Ευρώπης, Kingfisher Plc.

Οι καθαρές ζημίες το εξάμηνο που έληξε στις 28 Ιανουαρίου, ανήλθαν σε 26 εκατ. λίρες στερλίνες (31,6 εκατ. δολ.) έναντι κερδών ύψους 252,4 εκατ. λιρών, πριν από ένα χρόνο, με βάση τα στοιχεία του συνόλου της χρήσης, που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία, με έδρα το Λονδίνο. Τα κέρδη για το σύνολο της χρήσης, μειώθηκαν κατά 69%, φθάνοντας στα 146,6 εκατ. λίρες στερλίνες.

Οι πωλήσεις στην μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής βελτίωσης κατοικιών της Βρετανίας, B&Q, υποχωρούν, καθώς οι εμπορικές συναλλαγές κατοικιών και η αύξηση του κόστους των καυσίμων, αποτρέπουν τους καταναλωτές από δαπάνες. Η δραστηριότητα της εταιρείας στη Βρετανία, αποτελεί περίπου το ήμισυ των πωλήσεών της, η οποία ανοίγει καταστήματα σε άλλες χώρες, όπως η Κίνα και η Ρωσία.

Στο σύνολο της χρήσης τα κέρδη της μειώθηκαν στις 139,5 εκατ. λίρες ή 6 πένες ανά μετοχή, από 446 εκατ. λίρες ή 19,2 πένες ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Kingfisher.

Tα κέρδη από τις λιανικές πωλήσεις στα B&Q στη Βρετανία, μειώθηκαν 52%, φθάνοντας στα 208,5 εκατ. λίρες, καθώς οι πωλήσεις τους μειώθηκαν 3,7%, φθάνοντας στα 3,9 δισ. λίρες Αγγλίας.

Η εταιρεία σχεδιάζει να καταβάλει μέρισμα για το σύνολο της χρήσης, 10,65 πένες ανά μετοχή, αμετάβλητο, από το μέρισμα της προηγούμενης χρήσης.

Τα αποτελέσματα του εξαμήνου, προέκυψαν από την αφαίρεση των αποτελεσμάτων του πρώτου από τα αντίστοιχα του συνόλου της χρήσης, που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα