Λύση για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ προωθεί η κυβέρνηση

Πέμπτη, 06 Απριλίου 2006 14:08

Λύση στο ζήτημα των περίπου 10.000 συμβασιούχων των ΟΤΑ (σχολικοί φύλακες, εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι και ατομα με αναπηρία) προωθεί η κυβέρνηση, όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου με τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ Πάρη Κουκουλόπουλο.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Παυλόπουλος στάθηκε στην εποικοδομητική συνεργασία που έχει με την ΚΕΔΚΕ, για τη συνεισφορά της στο σχέδιο του νέου Κώδικα, ο οποίος κατά τον υπουργό είναι πολύ διαφορετικός από το προσχέδιο που είχε συνταχθεί πριν από τις εκλογές του 2004, και όπως είπε, αποτελεί προϊόν συναίνεσης μεταξύ των δύο πλευρών και θα μαρκοημερεύσει.

Όπως τόνισε, το πρόβλημα δεν είναι η νομοθεσία, αλλά η εφαρμογή των νόμων. Ο νέος Κώδικας -σημείωσε- θα κριθεί από τη στάση που θα κρατήσει η Πολιτεία έναντι των ΟΤΑ, καθώς κατά το παρελθόν η Πολιτεία αγνόησε τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης και τη φόρτωσε και με άλλα, όπως την παρακράτηση των πόρων.

Για το θέμα της παρακράτησης των πόρων στους ΟΤΑ, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι θα δοθεί λύση εντός των επόμενων μηνών, ενώ θα υπάρξει και συνάντηση με τη συμμετοχή και του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, μετά το Πάσχα, για το χρονοδιάγραμμα και τη μέθοδο. Επίσης, ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε το παράπονό του για την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για μία μικρή καθυστέρηση που παρατηρείται για την επίλυση του θέματος αυτού, όταν από το 1997, όπως είπε, υπάρχει αυτή η πρακτική από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, κάτι που σταμάτησε με την κυβέρνηση Καραμανλή.

Για το κόστος των συμβασιούχων που οι συμβάσεις τους θα μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, ο υπουργός είπε ότι αυτό θα βαρύνει το Κράτος, κάτι για το οποίο ο κ. Κουκουλόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του.

Επίσης, όπως επισήμαναν και οι δύο άνδρες εξασφαλίστηκαν οι πόροι για τις πληρωμές των 10.000 συμβασιούχων (σχολικοί φύλακες, Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι και ΑΜΕΑ) μέχρι τα μέσα του 2007.

Για το θέμα του νέου Κώδικα, ο κ.Κουκουλόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τελική του μορφή που αναμένεται να λάβει, τον χαρακτήρισε «βέλτιστο βοήθημα, ένα εργαλείο σύγχρονο και ευέλικτο» για την τοπική αυτοδιοίκηση και ευχήθηκε να ισχύσει από τις 31 Μαϊου.

Στη συνάντηση, που κράτησε πάνω από δύο ώρες, συμμετείχαν και ο γγ του ΥΠΕΣΔΔΑ Θανάσης Βεζυργιάννης και μέλη του δ.σ. της ΚΕΔΚΕ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα