Varig: Σε πιλότους και ιπτάμενους φροντιστές περνά η εταιρεία

Σύμφωνα με την απόφαση του αρμόδιου δικαστή πτωχεύσεων της Βραζιλίας
Τρίτη, 20 Ιουνίου 2006 12:58

ΕΝΕΚΡΙΘΗ από τον δικαστή πτωχεύσεων της Βραζιλίας η προσφορά εξαγοράς της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της χώρας, Varig, από όμιλο του οποίου ηγούνται εργαζόμενοι της εταιρείας, μετά τη διαβεβαίωση ότι οι αγοραστές έχουν αρκετά κεφάλαια για να χρηματοδοτήσουν την εμπορική συναλλαγή.

Ο δικαστής του Δικαστηρίου Πτωχεύσεων του Ρίο ντε Τζανέϊρο, Luiz Roberto Ayoub, αποφάσισε υπέρ της πώλησης της Varig στην NV Participacoes, με την καταβολή 75 εκατ. δολ. μέσα σε 72 ώρες, στο πλαίσιο της συνολικής προσφοράς ύψους 125 εκατ. δολαρίων. Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για τις μισθώσεις αεροσκαφών τις οποίες έχει κάνει η εταιρεία, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η κατάσχεση πλέον του ημίσεως του αεροπορικού της στόλου.

«Εχουν 72 ώρες να λύσουν το πρόβλημα, διαφορετικά θα βρεθούμε και πάλι σε μπερδεμένη κατάσταση», είπε ο Ayoub, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, απόψε στο Ρίο.

Η αεροπορική εταιρεία έχει τώρα 49 αεροσκάφη που εκτελούν πτήσεις, τα οποία ενδέχεται να μειωθούν στα 30, τις επόμενες ημέρες.

Ο όμιλος NV Participacoes, δημιουργήθηκε από τους πιλότους και τους ιπτάμενους φροντιστές της Varig και κατάφερε να αποσπάσει την έγκριση του δικαστή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα