Ωθηση από τον ενεργειακό κλάδο στις ευρωπαϊκές αγορές

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2001 14:04
UPD:14:14
A- A A+

Κέρδη καταγράφουν αυτήν την ώρα οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη. Το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών συγκεντρώνουν οι μετοχές εταιρειών από τον τομέα της ενέργειας μετά τη σημαντική άνοδο που σημειώνουν οι τιμές της βενζίνης στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Σημαντική ώθηση στον εν λόγω κλάδο δίνουν και τα ευχάριστα νέα από το μέτωπο των επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, η γερμανική Eon ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά της κέρδη το πρώτο οικονομικό τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 37%, ενώ τα κέρδη της γαλλικής ομοειδούς επιχείρησης TotalFinaElf το ίδιο διάστημα σημείωσαν άνοδο κατά 33%.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 βρίσκεται στις 5.924,4 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,34%. Η μετοχή της ενεργειακής International Power ενισχύεται κατά 3,64%, ενώ εκείνη της BP Amoco κατά 1,63%. Η μετοχή της εταιρείας εξόρυξης Angloamerican σημειώνει άνοδο κατά 1,87% μετά την είδηση ότι η προσφορά ύψους 17,6 δισ. δολ. της κοινοπραξίας Anglo American-Oπενxάιμερ για την εξαγορά του ομίλου De Beers έγινε αποδεκτή από τους μετόχους του τελευταίου.

Στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, ο δείκτης CΑC 40 έχει διαμορφωθεί στις 5.632,98 μονάδες με άνοδο 0,72%. Η μετοχή της TotalFinaElf ενισχύεται κατά 3,02%. Η μετοχή της Alcatel καταγράφει απώλειες της τάξεως του 6,25% μετά από πληροφορίες ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της αμερικανικής Lucent Technologies.

Στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ο δείκτης Xetra DAX βρίσκεται στις 6.199,30 μονάδες με κέρδη 0,41%. Η μετοχή της ενεργειακής Eon ενισχύεται κατά 2,24% μετά την ανακοίνωση ότι τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του έτους ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών φθάνοντας τα 949 εκατ. ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς