Coles Myer: Απέρριψε την προσφορά εξαγοράς της ύψους 13 δισ. δολ.

Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2006 10:20
A- A A+

ΑΠΕΡΡΙΨΕ την προσφορά εξαγοράς της από εταιρείες επενδύσεων ύψους 17 δισ. δολ. Αυστραλίας (13 δισ. δολ. ΗΠΑ) η Coles Myer Ltd., η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης της Αυστραλίας.

«Η πρόταση της κοινοπραξίας υποτιμά την αξία της εταιρείας και οι προοπτικές δεν ήταν οι καλύτερες για τα συμφέροντα των μετόχων», ανέφερε ο Rick Allert, πρόεδρος της εταιρείας που εδρεύει στη Μελβούρνη, σε ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο της Αυστραλίας.

Στον όμιλο των εταιρειών επενδύσεων συμπεριλαμβάνεται η Bain Capital LLC, η Blackstone Group LP, η Carlyle Group, η CVC Capital Partners Ltd., η Kohlberg Kravis Roberts & Co., η Macquarie Bank Ltd., η Merrill Lynch & Co., η Texas Pacific Group και η Pacific Equity Partners, σύμφωνα με την Coles Myer.

Η εταιρεία, που έχει περίπου το 35% της αγοράς ειδών μπακαλικής της Αυστραλίας και πραγματοποίησε πέρυσι πωλήσεις 34 δισ. δολ. Αυστραλίας στα περίπου 3.000 σούπερ μάρκετ της, τις κάβες και τους σταθμούς πρατηρίων, ακολουθεί την Woolworths Ltd. με μερίδιο 40%. Οι εταιρείες επενδύσεων συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγαλυτέρων εξαγοράς εταιρειών λιανικής πώλησης στον κόσμο, αποκτώντας πέρυσι την Albertsons Inc. και την Toys «R» Us.

Ο όμιλος των εταιρειών προσέφερε 14,50 δολ. Αυστραλίας για κάθε μία μετοχή της Coles Myer, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τελευταίας, 5,8% περισσότερο από τη σημερινή τιμή κλεισίματος των μετοχών της στα 13,71 δολ. Αυστραλίας η μία.

Προτεινόμενα για εσάς