Neuf Cegetel: Προσφορά μετοχών 911 εκατ. ευρώ κατά τη δημόσια εγγραφή

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2006 12:22

ΣΧΕΔΙΑ για την πώληση μετοχών αξίας 911 εκατ. ευρώ (1,1 δισ. δολ.) κάνει η Neuf Cegetel, η αγοράστρια του σκέλους AOL France της Time Warner Inc., μέσω δημόσιας εγγραφής για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς, επιτρέποντας ταυτόχρονα σε κάποιους επενδυτές να μειώσουν τα μερίδιά τους.

Η Neuf Cegetel, η τρίτη σε μέγεθος εταιρεία μετάδοσης στο Internet της Γαλλίας, σχεδιάζει να πουλήσει έως 41,3 εκατ. μετοχές από 19 έως 22,08 ευρώ η μία, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η προσφορά αξιολογεί την εταιρεία που εδρεύει σε προάστιο του Παρισιού, από 3,8 δισ. έως 4,4 δισ. ευρώ.

Τον περασμένο μήνα η εταιρεία συμφώνησε να αγοράσει την AOL France προς 288 εκατ. ευρώ, προσθέτοντας 500.000 πελάτες στο τμήμα παροχής υπηρεσιών ταχείας πρόσβασης στο Internet.

Η εταιρεία θα πουλήσει 37,03 εκατ. μετοχές με την προοπτική αύξησης κατά 4,23 εκατ. μετοχές, αναλόγως της ζήτησης.

Η δημόσια εγγραφή αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται στις 23 Οκτωβρίου στις 5 μ.μ. στο Παρίσι, σύμφωνα με την εταιρεία. Η τιμή θα οριστεί στις 24 Οκτωβρίου και η διαπραγμάτευση των μετοχών θα αρχίσει το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, σύμφωνα με την εταιρεία.

Περίπου το 1/4 των μετοχών που θα διατεθούν στο κοινό θα είναι νέες και το λοιπό θα είναι μετοχές των σημερινών μετόχων. Η εταιρεία σχεδιάζει να πουλήσει έως 11,3 εκατ. νέες μετοχές, που δυνητικά θα αντλήσουν 248 εκατ. ευρώ.

Το τμήμα κινητής τηλεφωνίας SFR της Vivendi θα αγοράσει 5,1 εκατ. μετοχές της Neuf Cegetel από την Louis Dreyfus Technologies SAS με στόχο τη διατήρηση μεριδίου στο 40,7% και θα καταστεί ο μόνος μεγαλύτερος μέτοχος. Η Groupe Louis Dreyfus θα έχει το 29,6% της Neuf Cegetel μετά την πώληση, χαμηλότερο του 35,1% που κατέχει σήμερα.

Η Suez SA σχεδιάζει να πουλήσει όλο το μερίδιο 11,9% που κατέχει, ενώ και άλλοι μέτοχοι θα προβούν στην πώληση μεριδίων. Η Artemis SA που σήμερα κατέχει το 1,56% της Neuf Cegetel, η PAI Partners και η Goldman Sachs Group Inc. έχουν από 1,45% η κάθε μία και η BC Partners Ltd. κατέχει μερίδιο 1,1%.

Την πώληση των μετοχών διαχειρίζεται η Goldman Sachs International, με την BNP Paribas SA, την Credit Suisse Group και την JPMorgan Chase & Co., σύμφωνα με την Neuf Cegetel.

Τον περασμένο μήνα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της το πρώτο εξάμηνο ανήλθαν σε 1,42 δισ. ευρώ. Τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 107 εκατ. ευρώ.

Η Neuf Cegetel είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας και υπηρεσιών Internet της Γαλλίας. Η εταιρεία έπεται της France Telecom και του Free της Iliad SA, στον αριθμό συνδρομητών πρόσβασης στο Internet.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα