West Ham: Υπέρ της προσφοράς 161 εκατ. δολ. του Magnusson

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2006 10:14

Η West Ham η ποδοσφαιρική ομάδα του Λονδίνου που έδωσε τρία μέλη της στην ομάδα της Αγγλίας που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το 1996, εισηγήθηκε σήμερα στους μετόχους της να αποδεχθούν την προσφορά ύψους 85 εκατ. λιρών Αγγλίας (161 εκατ. δολ.) από τον Ισλανδό επιχειρηματία, Eggert Magnusson.

Ο Magnusson και ο τραπεζίτης Bjorgolfur Gudmundsson προσφέρθηκαν να καταβάλλουν 421 πένες για κάθε μία από τις μετοχές της ομάδας, σύμφωνα με ανακοίνωση της τελευταίας.

Η West Ham που έχει να πάρει κύπελλο εδώ και 26 χρόνια, ετοιμάζεται να καταστεί η έκτη ομάδα της Α’ Εθνικής που περνά σε ξένα χέρια. Πέρυσι, ο Malcolm Glazer αγόρασε την Manchester United προς 790 εκατ. λίρες και ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, Randy Lerner αγόρασε τον Αύγουστο την Aston Villa.

«Εκτιμώ την προσωπική υποχρέωση που αναλαμβάνω με την προεδρία της West Ham και υπόσχομαι στο προσωπικό, τους παίκτες και τους οπαδούς της ομάδας ότι βρίσκομαι εδώ για να τους υπηρετήσω και να κάνω ό,τι μπορώ για την επιτυχία μέσα και έξω από τα γήπεδα», ανέφερε στη δήλωσή του ο Magnusson.

O ίδιος είπε ότι θα παραιτηθεί από τη θέση της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Ισλανδίας και από την επιτροπή της UEFA, στην περίπτωση που τελικά η προσφορά του γίνει αποδεκτή, όπως μετέδωσε το BBC. Ο Gudmundsson είναι πρόεδρος της Landsbanki Islands HF.

Ο Magnusson, στη δήλωσή του, είπε ότι στηρίζει τον επικεφαλής της ομάδας, Alan Pardew.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα