Lannet: Συμφωνία με τη σουηδική Swedtel

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2005 16:15

ΣΤΗΝ υπογραφή συμφωνίας με τη σουηδική εταιρεία Swedtel προχώρησε η Lannet Επικοινωνίες Α.Ε. . Βάσει της συμφωνίας, η σουηδική εταιρεία αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στη διοίκηση (management) της Lannet με σκοπό την αναδιάρθρωση, την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου σύμφωνα με το πενταετές επιχειρησιακό πλάνο (business plan) που εκπονήθηκε από την Swedtel και εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο.

Η παρουσίαση του νέου επιχειρησιακού πλάνου (business plan) και των στόχων της εταιρείας με σκοπό -μέσω της σύμπραξης με την Swedtel- την κατάκτηση ηγετικής θέσης στην Ελληνική και περιφερειακή αγορά, θα πραγματοποιηθεί στο επόμενο διάστημα.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Lannet Επικοινωνίες Α.Ε., κ. Θωμάς X. Λαναράς, μετά την υπογραφή της συμφωνίας, δήλωσε: «Αυτή η συμφωνία σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για την ΛΑΝΝΕΤ. Είμαι υπερήφανος ως ιδρυτής για τη έναρξη μακρόχρονης συνεργασίας με ένα καταξιωμένο συνεργάτη όπως η Swedtel και τις προοπτικές που αυτή ανοίγει. Το επενδυτικό και επιχειρησιακό πλάνο, έχοντας εξασφαλισμένη την υποστήριξη και χρηματοδότησή του θα αναδείξει σύντομα χειροπιαστά αποτελέσματα.»

Ο νέος αντιπρόεδρος της εταιρείας κ Lennart Broman δήλωσε από την πλευρά του: «Η είσοδός μας στην Ελληνική αγορά μέσω της υλοποίησης της συμφωνίας μας με την ΛΑΝΝΕΤ πιστεύουμε ότι θα αναδείξει νέες δυνατότητες και για τα δύο μέρη. Εμπιστευόμενοι το business plan που ενεκρίθη και αποτελεί την βάση της συμφωνίας μας, καθως και τις δυνατότητες υλοποίησης του, θα επενδύσουμε όχι μόνο σε προσπάθεια και ανθρώπινο δυναμικό αλλά και μέσω συμμετοχής στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας».

Η Swedtel, θυγατρική της WorldTel, ιδρύθηκε το 1968 από την τότε κρατική Σουηδική εταιρεία Τηλεπικοινωνιών Telia, ως η πρώτη εταιρεία παροχής υπηρεσιών στις Τηλεπικοινωνίες. Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, η Swedtel έχει υλοποιήσει πάνω από 500 έργα σε 100 χώρες παγκοσμίως, που αφορούν υπηρεσίες Διοίκησης (Management Consulting), Ιδιωτικοποιήσεις οργανισμών (Privatizations), καθώς και Έργα Στρατηγικού σχεδιασμού εξαγορών και συγχωνεύσεων για Τηλεπικοινωνιακούς Οργανισμούς.

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Lannet ενημερώθηκε για την παραίτηση των μελών κ. Βασιλείου Σαρσέντη και κας Αλεξάνδρα Καλπαξόγλου-Κορέσση τους οποίους και ευχαρίστησε θερμά για την ουσιαστική συμβολή τους στα πεπραγμένα της Εταιρείας. Σε αντικατάσταση τους, εκλέχθηκαν οι υποδειχθέντες από την Swedtel κ.κ. Lennart Broman και Κάρολος Γκίκας. Ο κ. Lennart Broman είναι εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Swedtel. Η εκλογή των ανωτέρω δύο συμβούλων θα επικυρωθεί στην επόμενη Γενική Συνέλευση.

Τέλος, το Δ.Σ. εξέλεξε τον κ Lennart Broman Α’ Αντιπρόεδρο, υπεύθυνο για ανάπτυξη διεθνών στρατηγικών συνεργασιών και τον κ. Κάρολο Γκίκα ως Εντεταλμένο Σύμβουλο.

Έτσι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:

1. Θωμάς Χ.Λαναράς Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ

2. Lenarτ Broman Α’ Aντιπρόεδρος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ - ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ

3. Νικόλαος Σοφοκλέους Β’ Αντιπρόεδρος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ -ΜΗ EKTEΛΕΣΤΙΚΟΣ

4. Κάρολος Γκίκας Εντεταλμένος Σύμβουλος ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ MEΛΟΣ

5. Βασίλειος Τσιλιμπάρης Σύμβουλος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ - ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ

6. Γεώργιος Αβατάγγελος Σύμβουλος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ - ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ

7. Τζόλιφ Μάϊκλ-Γκόρντον Σύμβουλος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ - ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα