Japan Air: 37% η μείωση των κερδών εξ ατίας της τιμής των καυσίμων

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2005 11:28

ΜΕΙΩΣΗ 37%, ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να σημειώσουν τα κέρδη, η διοίκηση της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Ασίας, Japan Airlines Corp., τη χρήση που λήγει τον Μάρτιο του 2006, καθώς η αύξηση της τιμής των καυσίμων, έφθασε στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας.

Τα κέρδη της, ενδέχεται να υποχωρήσουν στα 17 δισ. γιέν (163,5 εκατ. δολ. ) τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2006, από 27 δισ. γιέν την τρέχουσα χρήση, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, κατά τη διάρκεια της δημοσιοποίησης του μεσοπρόθεσμου επιχειρηματικού της σχεδίου. Ωστόσο, οι πωλήσεις της ενδέχεται να σημειώσουν αύξηση 4,1%, φθάνοντας τα 2,21 τρισ. γιέν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου, εμπόδισαν την ανάκαμψη της Japan Airlines από τις ζημίες ρεκόρ, ύψους 88,6 δισ. γιέν, που εμφάνισε πέρυσι. Το πλάνο της εταιρείας, βασίζεται σε μια κατά μέσον όρο τιμή του πετρελαίου, στα 54 δολ. το βαρέλι. Η τιμή της κηροζίνης για τα αεροσκάφη, αναρριχήθηκε κατά 4,4% χθες, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 65,92 δολ. το βαρέλι στη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με την εταιρεία τιμολόγησης, Platts.

«Θα είναι δύσκολο να αποκαταστήσεις την εμπιστοσύνη των επενδυτών, εκτός και εάν η αεροπορική εταιρεία, λάβει δραστικά μέτρα και έχει καλύτερες επιδόσεις στα έσοδά της», ανέφερε ο Makoto Kikuchi, διαχειριστής κεφαλαίων, της Myojo Asset Management Japan Co., στο Τόκυο, πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του αερομεταφορέα.

Στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, οι μετοχές της Japan Airlines υποχωρούσαν 0,3%, φθάνοντας στα 320 γιέν η μία, πριν την ανακοίνωση των οικονομικών της στοιχείων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα