Yποχωρεί η τιμή του πετρελαίου για δεύτερη ημέρα

Μετά τις επιθέσεις στο Λονδίνο, ενώ αυξήθηκαν οι προμήθειες στις ΗΠΑ
Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2005 07:10
A- A A+

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται η τιμή του αργού πετρελαίου, για δεύτερη ημέρα, μετά τη χθεσινή επίθεση στο Λονδίνο, αυξάνοντας τις ανησυχίες, ότι η τρομοκρατία, θα περιορίσει τα ταξίδια, μειώνοντας τις πωλήσεις καυσίμων αεροσκαφών, μετά μάλιστα και από την έκθεση στις ΗΠΑ, η οποία έδειξε, ότι οι προμήθειες πετρελαίου θέρμανσης και ντήζελ, αυξήθηκαν περισσότερο απ' ό,τι αναμενόταν.

Οι τιμές στη Ν. Υόρκη, υποχώρησαν από τα επίπεδα ρεκόρ των 62,10 δολ. το βαρέλι χθες, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη διακύμανση μέσα σε 14 χρόνια, για να κλείσουν 0,9% χαμηλότερα, μετά τις εκρήξεις στο Λονδίνο, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 37 ανθρώπων και τον τραυματισμό 700. Οι προμήθειες διϋλισμένων προϊόντων στις ΗΠΑ, τα οποία περιλαμβάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντήζελ, αυξήθηκαν για έβδομη εβδομάδα, σύμφωνα με το υπουργείο Ενεργείας της χώρας.

«Οι εκρήξεις, ενδέχεται να έχουν επίδραση στην οικονομία της Βρετανίας και των ευρωπαϊκών οικονομιών, οι οποίες μπορεί να περιορίσουν τη ζήτηση», ανέφερε ο Doug Leggate, αναλυτής της Citigroup Inc., στη Ν. Υόρκη.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Αυγούστου, υποχώρησε 54 σεντς σήμερα, φθάνοντας στα 60,19 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης. Στις 11:23' π.μ., ώρα Σιγκαπούρης, ο μαύρος χρυσός διαπραγματεύθηκε στα 60,59 δολ. το βαρέλι.

Χθες, τα συμβόλαια υποχώρησαν 55 σεντς, στα 60,73 δολ. το βαρέλι. Σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, βρίσκονται 50% υψηλότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Το πετρέλαιο υποχώρησε 4,90 δολ. από τα χθεσινά επίπεδα ρεκόρ στα 57,20 δολ. το βαρέλι μέσα σε δύο ώρες μετά τις επιθέσεις στο Λονδίνο. Η υποχώρηση, ήταν η μεγαλύτερη μέσα σε μία ημέρα, από τον Πόλεμο στον Περσικό Κόλπο, το 1991.

Προτεινόμενα για εσάς