Σε δύο δόσεις η στεγαστική συνδρομή στους πληγέντες από τις πυρκαγιές

Διευκρινίσεις για τη στεγαστική αρωγή
Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2005 11:51

Προθεσμία ενός έτους για την υποβολή των αιτήσεων για τα κτίσματα που έχουν υποστεί ζημιές ή καταστράφηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές, έχουν οι πληγέντες σύμφωνα με σχετική υπουργική απόφαση.

Για κτίσματα που χρησιμοποιούνται ως κατοικίες θα δοθούν 420 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, με ανώτατο όριο δανειοδοτούμενης επιφάνειας τα 120 τετραγωνικά μέτρα.

Για κτίρια που έχουν χρήση επαγγελματικού χώρου, η στεγαστική συνδρομή φθάνει τα 250 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και για δανειοδοτούμενη επιφάνεια μέχρι 120 τετραγωνικά μέτρα. Αν ο επαγγελματικός χώρος είναι άνω των 150 τετραγωνικών μέτρων, η επιφάνειά του θα διαιρείται σε τμήματα των 150 και τα τυχόν δάνεια που θα προκύψουν θα χρηματοδοτούνται με 160 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Για την επισκευή ζημιών στα μη φέροντα στοιχεία κτιρίων, το ποσό της στεγαστικής αρωγής ανέρχεται μέχρι 110 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ στον φέροντα οργανισμό μέχρι 150 ευρώ. Αν υπάρχουν ζημιές και στα μη φέροντα στοιχεία και στον φέροντα οργανισμό, το συνολικό ύψος της στεγαστικής συνδρομής δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα 240 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Για τις επισκευές κτιρίων που είναι διατηρητέα ή χαρακτηρισμένα παραδοσιακά, το ποσό ανέρχεται μέχρι τα 580 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, χωρίς περιορισμό το συνολικό εμβαδόν της ιδιοκτησίας.

Το ποσό της στεγαστικής συνδρομής θα δοθεί σε δύο δόσεις.

Όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, στην υπουργική απόφαση για την αποκατάσταση των ζημιών σε σπίτια προβλέπεται ότι το 1/3 του ποσού θα προέρχεται από κρατική ενίσχυση και τα 2/3 θα δίδονται με δεκαπενταετές άτοκο δάνειο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα