Multimedia

Δηλώσεις του Υπ. Προστασίας του Πολίτη Β. Κικίλια για την τρομοκρατία

Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2014 20:44

Σχέδιο για τρομοκρατικό χτύπημα στις 4 Οκτωβρίου ανακάλυψε η ΕΛ.ΑΣ. μετά τη σύλληψη νεαρού σε γκαράζ στον Βύρωνα. Μεταξύ άλλων, στην κατοχή του βρέθηκε μπλοκ με σημειώσεις στις οποίες περιλαμβάνονταν ονόματα γνωστών επιχειρηματιών, αλλά και αναφορές στη ΝΔ, καθώς και συγκεριμένες ημερομηνίες.

Ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη Β. Κικίλιας τόνισε ότι οι έρευνες διεξάγονταν υπό πλήρη μυστικότητα και για την πορεία τους είχε τακτική ενημέρωση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης υπογράμμισε «η καταπολέμηση του φαινομένου της τρομοκρατίας είναι ένας διαρκής και επίπονος αγώνας που έχει άμεση συνάρτηση με το αίσθημα ελευθερίας και ασφάλειας των πολιτών, την ποιότητα της δημοκρατίας, την ομαλότητα στο οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και τη διεθνή εικόνα της χώρας».

Καταλήγοντας, ο κ. Κικίλιας τόνισε: «Η προσπάθεια για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση προϋποθέτει σε σημαντικό βαθμό την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η διασφάλιση του αποτελεί εθνικό χρέος και πρωταρχική κυβερνητική προτεραιότητα και στο πλαίσιο αυτό, θα εντείνουμε ακόμα περισσότερο τις προσπάθειές μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».