ΜμΕ και vouchers Ψηφιακού Μετασχηματισμού

Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022 10:30
A- A A+

The N Society

Του Αμανάτιου Αμανατίδη,
Group CIO - R&D Director του Ομίλου Epsilon Net

Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός βρίσκεται αυτό το διάστημα στο επίκεντρο της επικαιρότητας και του ενδιαφέροντος του επιχειρηματικού κόσμου. Το Πρόγραμμα Ι: «Ψηφιακά Εργαλεία MμE» της Δράσης «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» (τα γνωστά πλέον σε όλους μας Vouchers Ψηφιακού Μετασχηματισμού) είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τις ΜμΕ να αξιοποιήσουν νέες ψηφιακές τεχνολογίες και να χρησιμοποιήσουν λογισμικά και υπηρεσίες που αξιοποιούν το διαδίκτυο και τα ψηφιακά μέσα. Η συγκεκριμένη δράση-ενίσχυση έρχεται σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο, καθώς οι ελληνικές ΜμΕ μετά από δύο χρόνια τεράστιων δυσκολιών λόγω της πανδημίας Covid-19 αλλά και της πρόσφατης ενεργειακής-πληθωριστικής κρίσης, που εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες, θα έχουν επιτέλους μια σημαντική βοήθεια στην προσπάθειά τους για την αξιοποίηση της τεχνολογίας και τον εκσυγχρονισμό τους.

Η χώρα μας κατατάσσεται πολύ χαμηλά ως προς τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στη λίστα των κρατών-μελών της Ε.Ε. Οι ελληνικές επιχειρήσεις, την τελευταία διετία, έκαναν γρήγορα βήματα και υιοθέτησαν σε σημαντικό βαθμό τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, όπως οι πλατφόρμες τηλεργασίας και συνεργασίας μέσω διαδικτύου, με σκοπό τη διατήρηση της δραστηριότητάς τους την περίοδο της πανδημίας και τη μείωση του κόστους λειτουργίας τους. Ψηφιακός Μετασχηματισμός, όμως, δεν είναι μόνο η μείωση του κόστους λειτουργίας με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων, αλλά και πολλά άλλα όπως:

- Η απλοποίηση του τρόπου λειτουργίας μιας επιχείρησης που οδηγεί σε αυξημένη παραγωγικότητα.

- Η αύξηση των εσόδων της με τη δημιουργία νέων καναλιών πώλησης ή πηγών εσόδου ηλεκτρονικού εμπορίου.

- Η ψηφιοποίηση των συναλλαγών με πελάτες και προμηθευτές.

- Η βελτίωση της εμπειρίας των πελατών της επιχείρησης μέσω της βελτίωσης των προϊόντων και υπηρεσιών που παρέχει.

- Η βελτίωση της ασφάλειας λειτουργίας και της εμπιστευτικότητας.

- Η αξιοποίηση των δεδομένων της επιχείρησης, ώστε να ανασχεδιάσει το επιχειρηματικό της μοντέλο και τη στρατηγική της, με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς της.

Για καθέναν τομέα του Ψηφιακού Μετασχηματισμού υπάρχουν τεχνολογίες και ψηφιακά εργαλεία, που καλύπτουν ανάγκες:

- Οι υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους (Cloud) αποκεντρώνουν τη λειτουργία της επιχείρησης, δίνουν τη δυνατότητα για διασύνδεση με άλλες ψηφιακές ευκολίες ή υπηρεσίες και βελτιώνουν δραστικά την ασφάλεια και την εμπιστευτικότητα.

- Οι ψηφιακές πλατφόρμες Web νέας γενιάς (πλατφόρμες ηλεκτρονικής τιμολόγησης, e-commerce κ.λπ.) προσφέρουν τη δυνατότητα για ψηφιακές συναλλαγές και ηλεκτρονικό εμπόριο και βελτιώνουν δραστικά την εμπειρία του πελάτη.

- Τα εργαλεία ψηφιακής διαφήμισης (digital marketing) ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και δημιουργούν νέα κανάλια εσόδου.

- Η επιχειρηματική αναλυτική (Business Analytics) αξιοποιεί τον θησαυρό πληροφοριών που διαθέτει η κάθε επιχείρηση, υποστηρίζοντας έτσι τη λήψη αποφάσεων για την προσαρμογή της στρατηγικής της επιχείρησης και του επιχειρηματικού της μοντέλου.

Η ελληνική αγορά πληροφορικής είναι πανέτοιμη να ανταποκριθεί σε αυτήν την πρόκληση-ευκαιρία. Τα προσφερόμενα προϊόντα και υπηρεσίες των ελληνικών εταιρειών πληροφορικής αποτελούν άρτια ψηφιακά εργαλεία με υψηλό επίπεδο τεχνολογίας, με καινοτόμο σχεδιασμό και ανταγωνίζονται επάξια τις αντίστοιχες διεθνείς προτάσεις. Τα ψηφιακά αυτά εργαλεία από τη φύση τους επιτρέπουν την εύκολη υιοθέτηση και την αξιοποίησή τους από τις επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν το ψηφιακό τους άλμα.

Ο Όμιλος Epsilon Net είναι ένας από τους πρώτους πιστοποιημένους παρόχους Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης (ΥΠΑΗΕΣ). Ειδικά για τις ΜμΕ απαντάμε στις ανάγκες της αγοράς με το Epsilon Digital και το Epsilon Smart, ολοκληρωμένες Web λύσεις Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης με σύνδεση στο myData της ΑΑΔΕ. Το Epsilon Smart είναι μια Web εφαρμογή για ΜμΕ και ελεύθερους επαγγελματίες, η οποία έχει το τεράστιο πλεονέκτημα να ενημερώνει αυτόματα την εφαρμογή Λογιστικής του εξωτερικού λογιστή της επιχείρησης. Δαθέτει μια πλήρη γκάμα ψηφιακών εργαλείων για κάθε κατηγορία αναγκών του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, λογισμικά και υπηρεσίες κάθε είδους, που μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμα εργαλεία για κάθε μέγεθος επιχείρησης. Και όλες οι λύσεις ERP είναι 100% συμβατές με το Cloud υποστηρίζοντας έτσι σε ένα ενιαίο περιβάλλον Cloud όλες τις λειτουργίες μιας επιχείρησης, λύνοντας παραδοσιακά προβλήματα που υπήρχαν με τη χρήση δύο ή περισσοτέρων software, καθώς και την προβληματική συνήθως διασύνδεση μεταξύ τους.

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε