Επιμέλεια: Αντώνης Τσιμπλάκης, Γιώργος Γεωργίου, Πάρης Τσιριγώτης

SABO Marine Services: Μια ελληνική εταιρεία με λύσεις ποιότητας για την παγκόσμια ναυτιλία

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 13:53
UPD:13:58
A- A A+

Με εφόδια την πολυετή πείρα και τεχνογνωσία των μελών της και με όραμα την κορυφή της επισκευής των ναυτικών κινητήρων στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων εφοπλιστών!

Η SABO Marine Services, μια αμιγώς ελληνική εταιρεία με έδρα τον Πειραιά, εισέρχεται στον κλάδο της ναυτιλίας μόλις το 2021 και αποτελεί ήδη μια ανερχόμενη δύναμη στον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο. Με όραμα την κορυφή της επισκευής των ναυτικών κινητήρων και με το βλέμμα στραμμένο στις νέες προκλήσεις και τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της ναυτιλιακής κοινότητας, η εταιρεία εξειδικεύεται στην παροχή τεχνικών υπηρεσιών υποστήριξης του ελληνόκτητου και παγκόσμιου εμπορικού στόλου. Η SABO Marine Services δημιουργήθηκε από την κ. Ευγενία Δ. Κοίλιαρη, τον κ. Βασίλειο Κόη και τον κ. Δημήτριο Διαμάντη και διαθέτει στο δυναμικό της την αρτιότερη ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από διακεκριμένα στελέχη με εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία στον τομέα των δίχρονων κινητήρων. Μετρά ήδη στο ενεργητικό της 50 έργα σε Ελλάδα & εξωτερικό σε λιγότερο από ένα έτος λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένων 8 δεξαμενισμών και πληθώρα επιθεωρήσεων & συντηρήσεων. Με εφόδια την πολυετή πείρα και τεχνογνωσία των μελών της στην επίλυση προβλημάτων που αφορούν όλους τους τύπους δίχρονων προωστήριων κινητήρων, τις σχέσεις εμπιστοσύνης και τις δυναμικές συνεργασίες με πληθώρα ναυπηγείων και φορέων της ναυτιλίας, η SABO Marine Services στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων εφοπλιστών, παρέχοντας πάντα τη βέλτιστη λύση. H SABO Marine Services αποτελεί μέλος του ελληνικού Ομίλου SABO, ο οποίος ιδρύθηκε το 1984 από τον εμπνευστή της, κ. Δημήτρη Κοίλιαρη, και διαγράφει μια ιστορική διαδρομή 40 ετών στον κλάδο των ολοκληρωμένων βιομηχανικών λύσεων και των κατασκευών. Με ανθρώπινο δυναμικό 350 εργαζομένων και ισχυρή παρουσία σε πάνω από 50 χώρες σε Ευρώπη, Ασία, Μ. Ανατολή, Αφρική, Βόρεια και Λατινική Αμερική, κατέχει πλέον ηγετικό ρόλο στη εθνική και παγκόσμια βιομηχανική αγορά.

Portfolio Τεχνικών Υπηρεσιών

 Συντήρηση & επίλυση προβλημάτων: Σύστημα ελέγχου, σύστημα αζώτου, υδραυλικό σύστημα, συστήματα καυσίμου & κυλινδρελαίου, αντλίες πετρελαίου, καυστήρες, βαλβίδες εξαγωγής, FIVA/ELFI βαλβίδες, έμβολα, πνευματικό σύστημα.

 Επιθεωρήσεις: Μετρήσεις φθοράς χιτωνίων LDM (Liner Diameter Measurement), κατάσταση κυλίνδρων, κουζινέτων, κομβίων, χρονισμού, εκκεντροφόρου & συστήματος ελέγχου της μηχανής (Λογισμικό, Σήματα, Καλωδίωση), ρυθμίσεις performance & παραμέτρων εν πλω (Sea Trials).

 Σεμινάρια Ναυτικής Εκπαίδευσης για μηχανικούς & πλήρωμα: Το πρόγραμμα αποτελείται επί του παρόντος από τις ακόλουθες εκπαιδευτικές ενότητες: Cylinder Condition Evaluation, Tacho System Recovery & Main Engine Troubleshooting Customized.

Καινοτομία Η καινοτομία της SABO Marine Services έγκειται στην ολιστική προσέγγιση επί της μηχανής που επιτυγχάνεται μέσω του ρηξικέλευθου συνδυασμού της απλής (Market standard) και προβλεπτικής συντήρησης (SABO standard). Ειδικότερα, η συντήρηση βασίζεται στην επιθεώρηση της παρούσας κατάστασης της μηχανής, στην αξιολόγηση του ιστορικού της και των προηγούμενων συντηρήσεων, στις μετρήσεις και στην αποδοτικότητά της, καθώς και στην ανίχνευση πιθανών αιτιών βλαβών που είτε συνέβησαν είτε ενδεχομένως να συμβούν. Έτσι, η μηχανή καθίσταται πλήρως λειτουργική και σύμφωνη με τις εργοστασιακές της δοκιμές, εξασφαλίζεται η μέγιστη αποδοτικότητά της με το ελάχιστο ενεργειακό αποτύπωμα, προσδίδοντας ευελιξία στον πλοιοκτήτη και συμβάλλοντας στην ασφάλεια του πλοίου, του πληρώματος, του φορτίου και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Με το βλέμμα στο μέλλον Η SABO Marine Services επενδύει τώρα σε νέες εγκαταστάσεις, επισκευαστήριο, προσομοιωτές μηχανών και υδραυλικά εξαρτήματα δοκιμών ώστε να είναι σε θέση να μεταφέρει τη γνώση και τις υπηρεσίες της στη ναυτιλιακή κοινότητα ακόμα πιο αποτελεσματικά. Στα άμεσα πλάνα της εταιρείας βρίσκεται η διεύρυνση του κύκλου εργασιών της στους εξής τομείς:

 Νέες Εκπαιδεύσεις με φυσική παρουσία, χρήση προσομοιωτών και εισαγωγή νέων θεματικών ενοτήτων.

 Δοκιμαστήριο για την επισκευή βαλβίδων FIVA/ELFI & HPS αντλιών.

 Δοκιμαστήριο Καυστήρων σε Δίχρονες & Τετράχρονες Μηχανές Εσωτερικής Καύσης.

 Ψηφιοποίηση: Ανάπτυξη Λογισμικού & Εφαρμογών για την Ανάλυση Δεδομένων Τηλεμετρίας & Τεχνικών Προβλεπτικής Συντήρησης.

 Ηλεκτρολογικοί Πίνακες & ΣΑΕ: Κατασκευή πινάκων, προγραμματιζόμενων συστημάτων αυτόματου ελέγχου και καταγραφής για τον κύριο και βοηθητικό εξοπλισμό του μηχανοστασίου μέσω της SABO Power & Automation.

Αποστολή της SABO Marine Services είναι η αποδοτική και ασφαλής λειτουργία των κινητήρων 24/7. Οι απρόσκοπτες θαλάσσιες μετακινήσεις είναι η «πηγή ζωής» του εμπορίου και ο κινητήριος μοχλός της παγκόσμιας οικονομίας.

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε