Επιμέλεια: Φάνης Ζώης, Αντώνης Τσιμπλάκης, Τέτη Ηγουμενίδη, Δανάη Αλεξάκη, Γιώργος Γεωργίου

Εκσυγχρονισμός των συγκοινωνιών

Παρασκευή, 06 Μαΐου 2022 18:30
UPD:18:43
A- A A+

Στοχευμένα βήματα εξέλιξης για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις

Η ΟΣΥ A.E., η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής συγκοινωνιακού έργου στην Ελλάδα, έχει πλέον μπει σε τροχιά ουσιαστικής αναδιάρθρωσης, με βασικό στόχο τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης του επιβατικού κοινού του Λεκανοπεδίου Αττικής. Τα τελευταία περίπου τρία χρόνια η διοίκηση της εταιρείας προχώρησε σε στοχευμένα βήματα εκσυγχρονισμού προκειμένου να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις στον τομέα των οδικών συγκοινωνιών, εγκαινιάζοντας τη νέα εποχή της ΟΣΥ Α.Ε.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εταιρείας σε συνδυασμό με την αλλαγή στην παραγωγική διαδικασία έχουν θέσει τις βάσεις για συγκοινωνίες αντίστοιχες με την αξία των πολιτών που τις χρησιμοποιούν, αλλά και των εργαζομένων της, οι οποίοι βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή του έργου.

Η αρχή έγινε με τον εκσυγχρονισμό των τεχνικών υποδομών της ΟΣΥ Α.Ε. και τα εγκαίνια του «Συνεργείου Μεγάλων Βλαβών». Ένα έργο που οδηγεί στην ταχύτερη και πιστοποιημένη αποκατάσταση σημαντικών βλαβών, αυξάνει την παραγωγή, συμβάλλει στην επαναφορά οχημάτων επί μακρόν παροπλισμένων και δημιουργεί οικονομίες κλίμακας σε ανθρώπινους, τεχνικούς και οικονομικούς πόρους.

  • Στόλος οχημάτων, αύξηση 30%: Από το 2020 άρχισε η ανασύνταξη του στόλου, μέσα από την αναδιάρθρωση της διαδικασίας συντήρησης, του συστήματος παραγγελιών και προμήθειας ανταλλακτικών και της επισκευής των οχημάτων. Σήμερα η διαθεσιμότητα έχει αυξηθεί κατά περίπου 30%, φτάνοντας τα 1.300 οχήματα σε καθημερινά δρομολόγια.
  •  Η εταιρεία είναι οι άνθρωποί της: Με βαθιά πίστη ότι η σημαντικότερη επένδυση είναι οι άνθρωποι, πραγματοποιήθηκαν, έπειτα από δέκα χρόνια, 423 προσλήψεις απαραίτητες για την εκτέλεση του έργου.
  • Συγκοινωνιακό έργο: Μέχρι και το 2020 η υλοποίηση του προγραμματισμένου συγκοινωνιακού έργου δεν ξεπερνούσε το 88%. Η συνεργασία με τα ΚΤΕΛ, το leasing και η επαναφορά μέσα από την επισκευή αρκετών οχημάτων οδήγησαν στην εκτέλεση του έργου σε ποσοστό που ξεπερνά πολλές φορές ακόμη και το 98%.
  • Το business plan της ΟΣΥ Α.Ε.: Αφορά τα εξής προγράμματα, ύψους 50 εκατ. ευρώ:

1. «Σύστημα προληπτικής διάγνωσης τεχνικής ικανότητας με μηχανική μάθηση και ολοκληρωμένης διαχείρισης συντήρησης του στόλου των οχημάτων του Ομίλου ΟΑΣΑ».

2. «Αποτύπωση, απλούστευση, ανασχεδιασμός, μοντελοποίηση και ηλεκτρονικοποίηση διαδικασιών, μέσω και χρήσης τεχνολογιών robotic process automation (rpa) της ΟΣΥ Α.Ε.».

3. «Πληροφοριακό Σύστημα Επιχειρηματικής Ευφυΐας».

4. «Ψηφιακή αναβάθμιση και λειτουργία κεντρικής αποθήκης και αποθηκών (Logistics)».

5. «Ολοκληρωμένο σύστημα ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο εντός των οχημάτων της ΟΣΥ Α.Ε.».

6. «Έξυπνο Ψηφιακό Σύστημα Διαχείρισης Επιβατικών Ροών της ΟΣΥ Α.Ε.».

7. «Πλέγμα παρεμβάσεων ανάδειξης και καθιέρωσης της ΟΣΥ Α.Ε. ως φορέα προώθησης πολιτισμού και προώθησης τουρισμού μέσω εφαρμογής νέων τεχνολογιών και αξιοποίηση παλιών και σύγχρονων λεωφορείων».

8. «Ψηφιακή οργάνωση αρχείου και ανάπτυξη  πληροφοριακών συστημάτων».

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε