Επιμέλεια: Φάνης Ζώης, Αντώνης Τσιμπλάκης, Τέτη Ηγουμενίδη, Δανάη Αλεξάκη, Γιώργος Γεωργίου

Η Intrakat έτοιμη για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που έρχονται

Παρασκευή, 06 Μαΐου 2022 17:57
UPD:18:42
A- A A+

Το νέο οικονομικό περιβάλλον των 72 δισ. ευρώ, με το Ταμείο Ανάκαμψης (RRF) και το νέο ΕΣΠΑ, σηματοδοτεί μια πρωτοφανή ώθηση στα έργα υποδομής, περιβάλλοντος, ψηφιακής τεχνολογίας και στην ενέργεια από ΑΠΕ

Η Intrakat συγκαταλέγεται στις κορυφαίες δυνάμεις του κατασκευαστικού και ενεργειακού κλάδου στην Ελλάδα και είναι έτοιμη για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις του 2022. Με την απαραίτητη τεχνογνωσία, εμπειρία και ανταγωνιστικότητα διεκδικεί σημαντικό ποσοστό των κατασκευαστικών έργων που προκηρύσσονται. Διαθέτοντας μοναδικό know-how σε σύνθετα κατασκευαστικά έργα υποδομής και σημαντικό track record υλοποίησης turn-key projects, βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον. Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση ως EPC contractor του σύνθετου και πολυεπίπεδου έργου των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Fraport Greece και με ανεκτέλεστο υπόλοιπο που ξεπερνά συνολικά τα 800 εκατ. ευρώ, ο στρατηγικός σχεδιασμός της Intrakat σε Ελλάδα και Βαλκάνια εστιάζει σε 4 πυλώνες ανάπτυξης. Στόχος είναι να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι επερχόμενες προοπτικές που αφορούν έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ΣΔΙΤ.

Πέραν της κατασκευαστικής δραστηριότητας, όπου η Intrakat αναμένει την υπογραφή σημαντικών έργων στα οποία συμμετέχει μόνη της ή μέσω ενώσεων εταιρειών, όπως η Β’ φάση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών, η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης και η ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισα-Βόλος, δεύτερος πυλώνας ανάπτυξης είναι η ενεργειακή και πράσινη μετάβαση με την υλοποίηση έργων ΑΠΕ και energy storage, όπου η εταιρεία διαθέτει αξιόλογο χαρτοφυλάκιο αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος άνω του 1,5 GW. Σημαντικά αιολικά πάρκα δυναμικότητας 100 MW είναι υπό κατασκευή και θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία μέσα στο 2023. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας, αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 250 MW θα κατασκευαστούν και θα τεθούν σε λειτουργία την τριετία 2023-2025.

Συνολικά η Intrakat σχεδιάζει την ωρίμανση χαρτοφυλακίου αδειών παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ που σε βάθος πενταετίας θα ξεπεράσουν τα 2GW. Η Intrakat πρωτοπορεί και στον τομέα του storage, όπου έχει λάβει βεβαιώσεις παραγωγής για 6 σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση Συσσωρευτών Αποθήκευσης (Storage), συνολικής ισχύος 496,6ΜW, διάρκειας 35 ετών και εκτιμωμένη έναρξη κατασκευής το 2023. Τρίτος και επίσης σημαντικός τομέας ενδιαφέροντος του Ομίλου είναι τα έργα ΣΔΙΤ και Παραχωρήσεων όπου έχει προεπιλεγεί σε διαγωνισμούς συνολικής αξίας άνω του 1,5 δισ. ευρώ και έχει ανακηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος μέσω συνεργατικών σχημάτων στους οδικούς άξονες Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη προϋπ. 252 εκατ. ευρώ και ΒΟΑΚ Τμήμα Χερσόνησος - Νεάπολη προϋπ. 360 εκατ. ευρώ. Παράλληλα διεκδικεί πολλά κτηριακά έργα υπό μορφή ΣΔΙΤ. Τέταρτος πυλώνας ανάπτυξης είναι το Real Estate. Μετά την ολοκλήρωση του νέου 5 αστέρων boutique hotel «Xenodocheio Milos» πίσω από την Παλιά Βουλή, η Intrakat έχει υπογράψει δεσμευτική συμφωνία για την ανέγερση υπερπολυτελούς πεντάστερου συγκροτήματος στη Μύκονο, ενώ ανακατασκευάζει κτήριο γραφείων στην οδό Ιπποκράτους 3-5, το οποίο θα πιστοποιηθεί με το πρότυπο LEED.

Οι άνθρωποι της Intrakat εργαζόμαστε ποιοτικά με όλες τις δυνάμεις μας για να παίξουμε τον ρόλο που μας αναλογεί σ’ αυτή την ιστορική περίοδο της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας. Το νέο οικονομικό περιβάλλον των 72 δισ. ευρώ, με το Ταμείο Ανάκαμψης (RRF) και το νέο ΕΣΠΑ, σηματοδοτεί μια πρωτοφανή ώθηση στα έργα υποδομής, περιβάλλοντος, ψηφιακής τεχνολογίας & στην ενέργεια από ΑΠΕ, παρ’ όλες τις αντιξοότητες. Ο τρόπος υλοποίησης, μέσω δημοσίων έργων αλλά και ΣΔΙΤ, μας βρίσκει καθ’ όλα έτοιμους. Προχωράμε σε διεθνείς στρατηγικές συνεργασίες και μετασχηματίζουμε το υψηλό ανεκτέλεστο της εταιρείας μας σε ένα νέο μοντέλο που αποσκοπεί στη μεγιστοποίηση της αξίας των μετόχων μας. Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε τόσο στη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας όσο και στην αύξηση του ΑΕΠ, με την παράλληλη δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας. Το 2022 πάμε την Ελλάδα ακόμα πιο ψηλά.

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε