Επιμέλεια: Φάνης Ζώης, Αντώνης Τσιμπλάκης, Τέτη Ηγουμενίδη, Δανάη Αλεξάκη, Γιώργος Γεωργίου

Ο Όμιλος ΑΒΑΞ παρών στα έργα του μέλλοντος για τη χώρα

Τρίτη, 03 Μαΐου 2022 13:20
UPD:06/05/2022 18:47
A- A A+

Δυναμική παρουσία της εταιρείας στην κατασκευή σημαντικών υποδομών ανά την επικράτεια

Τον τελευταίο χρόνο πολλά σημαντικά έργα υποδομών μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης, αλλάζοντας το τοπίο των κατασκευών της χώρας και ο Όμιλος ΑΒΑΞ παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, έχοντας επικρατήσει στις διαγωνιστικές διαδικασίες σε έναν μεγάλο αριθμό εξ αυτών. Στον τομέα των οδικών δικτύων ένα από τα πλέον εμβληματικά έργα που αναλαμβάνει να κατασκευάσει η Ένωση Προσώπων ΑΒΑΞ Α.Ε. - Μυτιληναίος Α.Ε. είναι η Νέα Ανατολική Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης -γνωστή και ως FlyOver- ένας οδικός άξονας μήκους 13 περίπου χιλιομέτρων, που θα αναβαθμίσει σημαντικά τις μετακινήσεις στη συμπρωτεύουσα.

Παράλληλα, η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρας - Πύργου είναι ένα ακόμα έργο που μπαίνει άμεσα στη φάση κατασκευής. Το έργο έχει χωριστεί σε τρία σκέλη και ο Όμιλος ΑΒΑΞ θα υλοποιήσει το πρώτο σκέλος από Μιντιλόγλι έως Καραίικα, με διαπλάτυνση της υφιστάμενης εθνικής οδού με παράλληλη κυκλοφορία συνολικής διαδρομής 21 χλμ. Αντίστοιχου μεγέθους είναι και τα έργα υποδομής της Α’ Φάσης στο «The Ellinikon», το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση αστικής ανάπλασης όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Στο μέτωπο των σιδηροδρομικών έργων, στις αρχές του 2022 το σχήμα ΑΒΑΞALSTOM ορίστηκε ανάδοχος για το έργο εκσυγχρονισμού της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη - Ειδομένη, ενώ λίγους μήνες πριν ο όμιλος ανέλαβε το σύστημα ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Παλαιοφάρσαλος - Καλαμπάκα.

Στον τομέα των ενεργειακών έργων, σύντομα αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης με τη ΔΕΗ για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 65 MW στη Δυτική Μακεδονία, ενώ στον τομέα των υποδομών φυσικού αερίου επίκειται η υπογραφή των συμβάσεων με τη ΔΕΔΑ για τα δίκτυα διανομής μέσης και χαμηλής πίεσης σε Καστοριά, Άργος Ορεστικό, Γρεβενά, Αγρίνιο, Πάτρα και Πύργο. Στην κατηγορία των περιβαλλοντικών έργων υπενθυμίζεται πως ο όμιλος συμμετέχει στην κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-ΑΒΑΞ, που αναδείχτηκε ανάδοχος του έργου «Λειτουργία και Συντήρηση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Ψυττάλειας», ενώ τέλος, σε επίπεδο κτηριακών έργων, ο όμιλος ανέλαβε την ανέγερση των νέων σχολικών κτηρίων Pinewοod και Center for Educational Excellence, αλλά και την αναβάθμιση του κτηρίου Compton Hall του Κολλεγίου Ανατόλια στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Στα παραπάνω έργα αναμένεται να προστεθούν και αρκετά για τα οποία οι διαγωνιστικές διαδικασίες βρίσκονται ακόμη και τώρα σε εξέλιξη. Σε μια περίοδο όπου οι υποδομές διαδραματίζουν τον ρόλο που τους αναλογεί στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας, ο Όμιλος ΑΒΑΞ συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στον κατασκευαστικό κλάδο και στην ελληνική οικονομία.

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε