Επιμέλεια: Φάνης Ζώης, Αντώνης Τσιμπλάκης, Τέτη Ηγουμενίδη, Δανάη Αλεξάκη, Γιώργος Γεωργίου

MED FRIGO: 31 χρόνια Συνέπεια - Συνέχεια - Εξέλιξη

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2022 12:35
UPD:06/05/2022 18:45
A- A A+

Αξιόπιστος συνεργάτης στην Ψυχρή Εφοδιαστική Αλυσίδα

Η MED FRIGO ιδρύθηκε το 1991 στην Πάτρα, με όραμα να βρίσκεται ανάμεσα στους καλύτερους του κλάδου της ψυχρής εφοδιαστικής αλυσίδας επιτυγχάνοντας συνεχή και διατηρήσιμη ανάπτυξη. Προσφέρει καθημερινά κορυφαίας ποιότητας υπηρεσίες logistics, με βασική αρχή να “ξεπερνά” συνεχώς τις προσδοκίες των συνεργατών της. Από τότε και για 31 συνεχόμενα χρόνια πρωτοπορεί φροντίζοντας για την αδιάκοπη τροφοδοσία ευπαθών και κρίσιμων προϊόντων στην Ευρώπη. Σήμερα αναγνωρίζεται ως η ηγέτιδα εταιρεία στην Ελλάδα, στο κομμάτι της εξειδίκευσής της, και ανάμεσα στις 5 μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Διαθέτει ιδιόκτητες ψυχόμενες εγκαταστάσεις στην Πάτρα και Ηγουμενίτσα και ενοικιαζόμενες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μαζί με θυγατρικής της, CARGO MED, η οποία διαχειρίζεται τον ιδιόκτητο στόλο των φορτηγών ψυγείων, και το δίκτυο των επιλεγμένων συνεργατών σε Ελλάδα και Ευρώπη, εξειδικεύεται στην διαχείριση, εξαγωγή και εισαγωγή τμηματικών και πλήρων φορτίων τροφίμων, Α’ υλών και φαρμάκων για την Ελληνική αγορά, από και προς την Ευρώπη. Με προγραμματισμένες σταθερές αναχωρήσεις και αφίξεις, παραδόσεις και παραλαβές από περισσότερα από 600 σημεία απευθείας, διασφαλίζει τη συνεχή και αποτελεσματική υποστήριξη των δραστηριοτήτων των ελληνικών επιχειρήσεων σε 14 ευρωπαϊκά κράτη, 24/7/365.

Φιλοσοφία - Μότο H φιλοσοφία της εταιρείας επικεντρώνεται στο τρίπτυχο Συνέπεια - Συνέχεια - Εξέλιξη, χαρακτηριστικά που φτάνουν μέχρι τον πυρήνα της εταιρείας και αφορούν τον τρόπο που εξελίσσεται μέσα στο χρόνο. Το moto της εταιρείας είναι “Always on time”, φράση που διέπει τη MED FRIGO, όχι μόνο στις υπηρεσίες που παρέχει, αλλά και στην τεχνολογία που χρησιμοποιεί, τις επενδύσεις που πραγματοποιεί, τα μέσα που αξιοποιεί και το ανθρώπινο δυναμικό που εξελίσσει.

Πρωτοπορία και καινοτομία Η καινοτομία ως κύριο εργαλείο ανάπτυξης, αποτελεί βασικό συστατικό της επιτυχούς δράσης της. Απόδειξη αποτελεί η τελευταία χρυσή διάκριση σχετικά με συνεισφορά της στη Ψηφιοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας, όντας η 1η ελληνική εταιρεία διεθνών μεταφορών και Logistics που εφάρμοσε πιλοτικά διαδικασίες ψηφιακής φορτωτικής e-CMR, στη οδική μεταφορά προϊόντων ελεγχόμενης θερμοκρασίας από την Ευρώπη στην Ελλάδα και αντίστροφα.

Σύστημα ποιότητας Επιχειρεί βάσει συγκεκριμένων αυστηρών διαδικασιών που αφορούν τους κανόνες εφαρμογής και διατήρησης της Ψυκτικής Αλυσίδας, Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων, ικανοποιώντας πλήρως τις προδιαγραφές των πελατών μας – συνεργατών της. Τηρεί όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες και σέβεται τους κανόνες λειτουργίας των πιστοποιήσεων με τις οποίες είναι εναρμονισμένη η λειτουργίας της. Η συνεχής αξιολόγηση, η ανανέωση των υπαρχόντων αλλά και η απόκτηση κάθε συναφών με το αντικείμενο πιστοποιήσεων, διασφαλίζουν την άρτια λειτουργία όλων των επιμέρους διαδικασιών.

Εξέλιξη 2020 – 2021 Σε μια περίοδο πρωτόγνωρων προκλήσεων, η οποία χαρακτηρίζεται διεθνώς από ανασφάλεια και αστάθεια η MED FRIGO κατάφερε να διατηρήσει και περαιτέρω να ενισχύσει τη θέση της. Εφαρμόζοντας τα πρωτοκόλλα και τις διαδικασίες παρέμεινε πιστή στο στρατηγικό πλάνο και μεταξύ άλλων πέτυχε:

  • Ποσοτική και ποιοτική αύξηση των μεγεθών της:
  • +20% σε ανθρώπινο δυναμικό
  • +10% σε σύγχρονο euro6 στόλο οχημάτων
  • +10% σε όγκο εργασιών
  • Αναβάθμιση εγκαταστάσεων, μέσων και συστημάτων  Έναρξη εργασιών ανέγερσης νέου σύγχρονου κέντρου Logistics στο Θριάσιο Πεδίο
  • Προσθήκη 2 νέων πιστοποιήσεων: Ι. Κατά COVID 19 ΙΙ. ASC
  • Σημαντικές διακρίσεις για τις καινοτόμες δράσεις της

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Η MED FRIGO είναι ένας οργανισμός με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Επιχειρεί υπεύθυνα και ανταποδίδει στην κοινωνία. Η bronze διάκριση στην πρώτη αξιολόγηση της εταιρείας από την ECOVADIS για τις επιχειρηματικές πρακτικές και την προσήλωσή της στη βιώσιμη ανάπτυξη, αποτελεί ακόμα μία σπουδαία αναγνώριση, αλλά και μια επιβεβαίωση ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε