Επιμέλεια: Κ. Τζωρτζινάκη, Ν. Στασινού, Α. Τσιμπλάκης, Φ. Ζώης, Δ. Αλεξάκη, Ε. Τριήρη, Μ. Λίτσης, Ν. Λειβαδάρη

Καινοτόμες λύσεις καλλιέργειας από τη Syngenta

Mε σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον
Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 13:00
UPD:13:02

Το εργοστάσιο προϊόντων φυτοπροστασίας στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

A- A A+

Η Syngenta είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στον χώρο της γεωργίας που δραστηριοποιείται στον τομέα της Φυτοπροστασίας και των Σπόρων. Η φιλοδοξία μας είναι να βοηθήσουμε και να θρέψουμε τον κόσμο με ασφάλεια, προστατεύοντας παράλληλα τον πλανήτη. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τη βιωσιμότητα, την ποιότητα και την ασφάλεια της γεωργίας με τη χρήση τεχνολογίας παγκόσμιας κλάσης και καινοτόμες λύσεις καλλιέργειας. Οι τεχνολογίες μας επιτρέπουν σε εκατομμύρια καλλιεργητές, σε όλον τον κόσμο, να αξιοποιούν καλύτερα τους περιορισμένους γεωργικούς πόρους. Συνδέοντας την Επιστήμη με τη φύση εργαζόμαστε στενά με συνεργάτες καινοτομίας, ακούμε τη φωνή των καλλιεργητών και των καταναλωτών, στοχεύοντας σε πιο βιώσιμους τρόπους ανάπτυξης. Συμπληρώνουμε τις συμβατικές τεχνολογίες με ενισχυμένο πορτοφόλι βιολογικών και ψηφιακών λύσεων, για να βοηθήσουμε τους παραγωγούς να φροντίσουν τις καλλιέργειές τους με σεβασμό στο περιβάλλον και ταυτόχρονα να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας σχετικά με τον τρόπο παραγωγής των τροφίμων μας.

Η Syngenta αποτελεί μέλος του Ομίλου Syngenta Group με 49.000 ανθρώπους να δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 100 χώρες, με σκοπό να μετασχηματίσουν τους τρόπους καλλιέργειας. Μέσα από το Σχέδιο Καλής Ανάπτυξης δεσμευόμαστε να επιταχύνουμε την καινοτομία για τους καλλιεργητές και το περιβάλλον, αγωνιζόμενοι για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τη γεωργία, βοηθώντας τους ανθρώπους να παραμείνουν ασφαλείς και υγιείς, καθώς και να συνεργάζονται εποικοδομητικά. Η Syngenta Hellas έχει 150 εργαζόμενους στις εξής δραστηριότητες: Φυτοπροστασία, Σπόροι Μεγάλης Καλλιέργειας, Σπόροι Κηπευτικών και προϊόντα Δημόσιας Υγείας.

Επίσης, το εργοστάσιο προϊόντων φυτοπροστασίας στα Οινόφυτα Βοιωτίας, με νέες επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ, συνεχίζει τη συσκευασία και τυποποίηση με εξαγωγές σε περισσότερες από 80 χώρες. Η Syngenta Hellas συνεχίζει τη σταθερά ανοδική της πορεία στην ελληνική αγορά προϊόντων Φυτοπροστασίας και Σπόρων, αντλώντας δύναμη και αισιοδοξία από την αφοσίωση των ανθρώπων της, τη στήριξη των πολύτιμων συνεργατών της και την εμπιστοσύνη του Έλληνα παραγωγού. Η αυξητική αυτή πορεία συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης αλλά και της πανδημίας, στη διάρκεια της οποίας με αυστηρά μέτρα καταφέραμε να κρατήσουμε τη σωματική και την ψυχική υγεία των ανθρώπων μας. Στη Syngenta Hellas πιστεύουμε ότι οι άνθρωποί μας είναι το πολυτιμότερο κεφάλαιο της εταιρείας μας. Μαζί τους οδηγούμε την ελληνική αγορά στην υιοθέτηση καινοτόμων λύσεων που θα προσθέσουν αξία στη διατροφική αλυσίδα στο νέο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο περιβάλλον. Το όραμά μας είναι να παραμείνουμε ο βασικός σύμβουλος και συνεργάτης για κάθε εμπλεκόμενο στη διατροφική αλυσίδα, για μια μακροπρόθεσμα βιώσιμη γεωργική παραγωγή που σέβεται τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε