Επιμέλεια: Κ. Τζωρτζινάκη, Ν. Στασινού, Α. Τσιμπλάκης, Φ. Ζώης, Δ. Αλεξάκη, Ε. Τριήρη, Μ. Λίτσης, Ν. Λειβαδάρη

Γυψοσανίδες Knauf: 30 χρόνια παραγωγής στην Ελλάδα

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 11:52
UPD:12:11
A- A A+

Η εταιρεία έχει σειρά διακρίσεων για πολλές από τις πρακτικές που εφαρμόζει

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην παραγωγή σύγχρονων οικοδομικών υλικών και την ανάγκη της Ευρώπης για γρήγορη και ελαφριά στέγαση, δύο αδέλφια γεωλόγοι, οι Alfons και Karl Knauf, έβαλαν το 1932 στη Γερμανία τον θεμέλιο λίθο της βιομηχανίας Knauf. Η Knauf παραμένει έως σήμερα μία οικογενειακή επιχείρηση, ενώ αποτελεί τη μεγαλύτερη βιομηχανία προϊόντων γύψου παγκοσμίως, με παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα σε 95 χώρες. Στην Ελλάδα ο όμιλος Knauf δραστηριοποιείται βιομηχανικά από το 1991 όταν ξεκίνησε το εργοστάσιο παραγωγής γυψοσανίδων στην Αμφιλοχία.

Σήμερα η Knauf διατηρεί τρία εργοστάσια στη χώρα μας, στην Αμφιλοχία, στη Θεσσαλονίκη και στον Βόλο, όπου παράγεται πέραν των γυψοσανίδων μία πλήρης γκάμα υλικών δόμησης, όπως τσιμεντοσανίδες, γυψοσοβάδες, κονιάματα δαπέδων, ετοιμόχρηστα υλικά επεξεργασίας επιφανειών, έγχρωμα εξωτερικά επιχρίσματα, μεταλλικά προφίλ και εξαρτήματα. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η ανάγκη επαναπροσδιορισμού της ταυτότητας των κτηρίων του 21ου αιώνα μέσα από τις αρχές της περιβαλλοντικής, κοινωνικής και οικονομικής αειφορίας ικανοποιείται με τον καλύτερο τρόπο από οικονομικά βιομηχανικά υλικά χαμηλής ενσωματωμένης ενέργειας, όπως οι γυψοσανίδες Knauf. Επιπλέον, η ανάγκη διατήρησης πολύτιμων φυσικών πόρων όπως το νερό και η μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος των κατασκευών καθιστά την ξηρά δόμηση με γυψοσανίδες την πλέον κατάλληλη δόμηση για την επίτευξη των παγκόσμιων περιβαλλοντικών στόχων. Οι βιομηχανικές δραστηριότητες της Knauf υλοποιούνται πάντοτε στο πλαίσιο ενός υψηλού αισθήματος εταιρικής ευθύνης προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Τον Μάιο του 2021 ολοκληρώθηκε η επένδυση της νέας γραμμής παραγωγής γυψοσανίδων στην Αμφιλοχία, διπλασιάζοντας την παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου και επιφέροντας σημαντικές βελτιώσεις όσον αφορά την ασφάλεια, τις περιβαλλοντικές επιδόσεις και την ποιότητα των γυψοσανίδων. Η εταιρεία έχει κερδίσει σειρά διακρίσεων τόσο εντός του ομίλου όσο και από ελληνικούς φορείς. Εντός του ομίλου διακρίθηκε για την πρότυπη αποκατάσταση λατομείου, μετά την έκθεση αξιολόγησης που υλοποίησε η μητρική εταιρεία και η οποία αποτελεί πλέον πρότυπο για τις εταιρείες του ομίλου. Η εταιρεία έχει βραβευτεί και στην Ελλάδα για πολλές από τις πρακτικές που εφαρμόζει, όπως ενδεικτικά το σύστημα 5S, τον Κώδικα Συμπεριφοράς Knauf (Knauf Code of Conduct), το πρόγραμμα Knauf Upgrade για το δίκτυο εμπορικών συνεργατών της, αλλά και για τα προγράμματα ΕΚΕ που υλοποιεί. Τον Οκτώβριο του 2021 κέρδισε 3 βραβεία στα Manufacturing Excellence Awards, μεταξύ των οποίων το βραβείο του νικητή στην κατηγορία δομικών προϊόντων, χρυσό μετάλλιο στην αποτελεσματική εξυπηρέτηση πελατών και αργυρό μετάλλιο για τις νέες παραγωγικές επενδύσεις ύψους 36 εκατ. ευρώ στην Αμφιλοχία και στη Θεσσαλονίκη

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε