Επιμέλεια: Α. Τσιμπλάκης, Φ. Ζώης, Δ. Αλεξάκη, Τ. Ηγουμενίδη, Λ. Καλαμαρά, Μ. Λίτσης, Λ. Χρυσανθοπούλου, Α. Αγγελοπούλου, Α. Ντόκας

Πως οι επενδύσεις της Lidl Hellas στο CTY Greece μεταφράζονται σε κοινωνική αξία

Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 03:59
UPD:04/02/2022 11:20
A- A A+

Λίγα λόγια για το CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια

Το CTY Greece (Κέντρο για Χαρισματιικά και Ταλαντούχα Παιδιά) του Κολλεγίου Ανατόλια είναι το αποτέλεσμα της στρατηγικής τριών οργανισμών με μακρά παράδοση στην εκπαίδευση και στην προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο. Δημιουργήθηκε το 2013 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και με την τεχνογνωσία στην εκπαίδευση μαθητών με υψηλές ακαδημαϊκές ικανότητεσ του Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου Johns Hopkins των ΗΠΑ. Προσφέρει τη δυνατότητα σε μαθητές από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και τον κόσμο να καλλιεργήσουν τις δυνατότητες τους μέσα από ειδικά σχεδιασμένα εξωσχολικά προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες μάθησης και γνώσης τους. Στο πλάισιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, η Lidl Ελλάδας υλοποιεί δράασεις στους παρακάτω πυλώνες: Εξωτερικοί συνεργάτες, Συνεργάτες, Περιβάλλον, Κοινωνία και Προϊόντα. 

Συγκεκριμένα κάτω από τον πυλώνα Κοινωνία, υποστηρίζει και δράσεις παιδαγωγικού χαρακτήρα, όπως το πρόγραμμα CTY Greece, όπου χρηματοδοτεί τη συμμετοχή των παιδιών που έχουν περάσει επιτυχώς τις απαραίτητες εξετάσεις. Η Lidl Ελλάς στηρίζει το συγκεκριμένο κέντρο από το 2014 προσφέροντασ χρήματα για υποτροφίες παιδιών, καλύπτονταςέτρι το κόστος συμμετοχής τους στα θερινά προγράμματα του CTY Greece. 

Η σημαντική αυτή εκπαιδευτική πρωτοβουλία ενισχύεται ακόμα περισσότερο, με την παράλληλη στήριξη της δημιουργίας νέων μαθημάτων, καθώς και τις εκδηλώσεις γνωριμίας με τα προγράμματα (weekend teasers/ open days) που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο τον Ιούλιο. 

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε