Πρωτοβουλίες για βιώσιμη ανάπτυξη με νέα προϊόντα και υπηρεσίες.
Eνα νέο, πράσινο μέλλον στον τομέα της ενέργειας δημιουργεί η ΔΕΗ, προσφέροντας «πράσινες» λύσεις προς τους πελάτες της παράλληλα με τον μετασχηματισμό της σε έναν όμιλο προσανατολισμένο στις καθαρές πηγές ενέργειας, που μειώνει με ταχείς ρυθμούς το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα και φροντίζει να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για όλους.
Καθώς εφαρμόζει τη νέα, «πράσινη» στρατηγική της, η ΔΕΗ έχει ήδη μειώσει τη λιγνιτική της παραγωγή κατά 61% και στοχεύει στην ολική της απολιγνιτοποίηση έως το 2028. Αρκεί να σημειωθεί ότι το 2020 η παραγωγή της ΔΕΗ από λιγνίτη περιορίστηκε σε μόλις 5,7ΤWh (όταν το 2008 ήταν 29,9ΤWh) και το 2021 μειώθηκε ακόμη περισσότερο, ενώ οι εκτάσεις που λειτουργούν σήμερα για την παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη έχουν ήδη ενταχθεί σε ένα οργανωμένο σχέδιο αποκατάστασης της ΔΕΗ, με στόχο την προστασία των οικοσυστημάτων και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας των περιοχών. Η απεξάρτηση από τον λιγνίτη συμβαδίζει με την ταχεία ενίσχυση της ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ, με στόχο το μερίδιο της ΔΕΗ να ανέλθει κοντά στο 20% το 2023. Το πράσινο πρόσημο της ΔΕΗ αναδεικνύεται -μεταξύ άλλων- και στην γκάμα των προϊόντων και των υπηρεσιών της, όπως το Green Pass, την πρόσθετη υπηρεσία που εγγυάται ότι όση ενέργεια καταναλώνει ένα νοικοκυριό στο σπίτι του, ισόποση ενέργεια παράγεται για το νοικοκυριό από ΑΠΕ και μπορεί να συνδεθεί δωρεάν για τρεις μήνες με το νέο ψηφιακό προϊόν της εταιρείας ΔΕΗmyHome Online.
Τοποθέτηση 1.000 σταθμών φόρτισης
Η στροφή στην καθαρή ενέργεια φαίνεται και από την αυξημένη έμφαση που δίνει η ΔΕΗ στην ηλεκτροκίνηση, σχεδιάζοντας την άμεση τοποθέτηση 1.000 σταθμών φόρτισης σε όλη την Ελλάδα, που θα αυξηθούν σε 10.000 μεσοπρόθεσμα. Τέλος, στο πλαίσιο των «πράσινων» πρωτοβουλιών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που ακολουθούν τους κανόνες του ESG, η ΔΕΗ, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και την κοινωνία, στήριξε έμπρακτα τον περασμένο Αύγουστο την αποκατάσταση και αναδάσωση της Εύβοιας και έγινε ανάδοχος αναδάσωσης 380.000 στρεμμάτων, χορηγώντας 3.000.000 ευρώ για εργασίες στις περιοχές που χρήζουν άμεσης προστασίας.