Επιμέλεια: Α. Τσιμπλάκης, Φ. Ζώης, Δ. Αλεξάκη, Τ. Ηγουμενίδη, Λ. Καλαμαρά, Μ. Λίτσης, Λ. Χρυσανθοπούλου, Α. Αγγελοπούλου, Α. Ντόκας

Ο Β-οίκος της ζωής μας, μια δυναμική ροή προσφοράς και αισιοδοξίας

Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 04:40
UPD:04/02/2022 10:02
A- A A+

Με ένα ολόκληρο Β-οικοσύστημα πρωτοβουλιών και δράσεων κάνει πράξη την Εταιρική της Υπευθυνότητα η Βίκος Α.Ε.

To πρόγραμμα υπό τον τίτλο «Ο Β-οίκος της ζωής μας» εκφράζει τις αρχές και τις αξίες της εταιρείας, την πάγια αντίληψή της για αρμονική συνύπαρξη της επιχειρηματικής ανάπτυξης με την κοινωνική ευημερία και την περιβαλλοντική προστασία, την ανάδειξη του πολιτισμού και του εθελοντισμού.

Περιβάλλον

Εκκινώντας από την αρχή ότι ο πλανήτης είναι το κοινό μας σπίτι και απαιτεί τη συνεισφορά όλων μας, συνεργάστηκε με τη we4all, μια σύγχρονη ομάδα εθελοντών που έχει στόχο «να βοηθήσει τη Γη να θεραπευτεί». Η σύμπραξη αυτή εγκαινιάστηκε στις 22 Απριλίου, Ημέρα της Γης, με τη φύτευση 1.000 κυπαρισσιών στην Ανάβυσσο. Συνεχίζοντας τη συνεργασία αυτή η εταιρεία στήριξε την εθνική πρωτοβουλία της 2ης εθελοντικής φύτευσης της we4all υιοθετώντας τη σχετική καμπάνια ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης. Στις 6 Nοεμβρίου 2021 η ομάδα της εταιρείας Βίκος και περισσότεροι από 800 εθελοντές φύτεψαν 1.300 δενδρύλλια στον προαύλιο χώρο του Ολυμπιακού Κέντρο Γαλατσίου, σε συνεργασία με τον Δήμο και με την αμέριστη υποστήριξη του δημάρχου Γιώργου Μαρκόπουλου. Όμως για την εταιρεία Βίκος, περιβάλλον δεν μπορεί να μη σημαίνει αυτονόητα και νερό. Στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, άρχισε η πρωτοβουλία «Crystal Seas» με στόχο τον καθαρισμό όλης της ακτογραμμής της Ηπείρου και του Αχέροντα από την Acheron Actions με την πολύτιμη συμμετοχή εθελοντών και ψαράδων της περιοχής. Οι ομάδες περισυνέλεξαν σκουπίδια, πλαστικά και φερτά υλικά που βρίσκονταν στο ποτάμι και στις όχθες του. Τα πλαστικά από τα απορρίμματα που συγκεντρώθηκαν μετέφερε η Acheron Actions, με την υποστήριξη της Βίκος Α.Ε., στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Ιωάννινα.

Δύναμη Προσφοράς

Η Βίκος A.E., έχοντας ως κορυφαία προτεραιότητα την προσφορά στους κατοίκους της Ηπείρου, σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό HOPEgenesis «υιοθέτησε» τον Δήμο Ζαγορίου. Πρόκειται για μία συντονισμένη προσπάθεια με στόχο την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στις κοινότητες του Ζαγορίου και τη στήριξη της οικογένειας. Η δράση αυτή είναι μια ουσιαστική επένδυση στο μέλλον της Ηπείρου. Το καλοκαίρι η εταιρεία εγκαινίασε, μέσω της δωρεάς φυσικού μεταλλικού νερού Βίκος και αναψυκτικών, τη συνεργασία της με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Food On, που δίνει την ευκαιρία σε ανέργους, κοινωνικά και εργασιακά αποκλεισμένους ή άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας να εκπαιδευτούν στον τουριστικό και τον επισιτιστικό κλάδο, με στόχο τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας και τη συμμετοχή σε Κοινωνικά Γεύματα. Επιπλέον μέσω του «ο Β-οίκος της ζωής μας» η εταιρεία συμμετείχε ως μέλος της επίσημης ομάδας χορηγών στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης, ενώ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τα μέλη του Συλλόγου «Παιδικές Καρδιές» μ’ έναν συμβολικό αγώνα δρόμου για την πρόληψη των καρδιοπαθειών. Εθελοντισμός - αιμοδοσία Η Βίκος Α.Ε. έχοντας μια μεγάλη παράδοση στήριξης της αιμοδοσίας στη χώρα, συμμετείχε, ως υπερήφανος Χρυσός Χορηγός, στην τελετή αφής της Φλόγας της Αγάπης για τη 19η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών.

Ο θεσμός αυτός, με τη συνδιοργάνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση και προσέλκυση εθελοντών αιμοδοτών. Η εταιρεία, εξάλλου, πρωτοστατεί στην εθελοντική αιμοδοσία επί 11 έτη με αφετηρία την πρώτη εθελοντική αιμοδοσία των εργαζομένων στις εργοστασιακές της εγκαταστάσεις το 2010. Έκτοτε έχουν συλλεχθεί 842 φιάλες αίματος. Επιπλέον, η εταιρεία έχει προσφέρει μια κινητή μονάδα αιμοληψίας στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων και τρία ειδικά οχήματα, με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, για την ασφαλή μεταφορά φιαλών αίματος στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Πολιτισμός

Ένας σταθερός πυλώνας του «Ο Β-οίκος της ζωής μας» είναι και ο πολιτισμός. Στο πλαίσιο αυτό η Βίκος Α.Ε. στήριξε και φέτος το 5ο Φεστιβάλ Δωδώνης για την Ήπειρο, μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση με διεθνή προσανατολισμό, που συμβάλλει σημαντικά στην ανάδειξη της ιστορικότητας της περιοχής και στην πολιτιστική, τουριστική και οικονομική της ανάπτυξη. Επιπλέον, στήριξε το ιστορικό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ως αποκλειστικός χορηγός της ιστορικής παράστασης «Εδώ Λιλιπούπολη», η οποία ζωντάνεψε για δύο βράδια στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στις 19 και 20 Ιουλίου. Το σύνολο των δράσεων του προγράμματος «Ο Β-οίκος της ζωής μας» παρουσιάζεται αναλυτικά στην ιστοσελίδα εταιρικής υπευθυνότητας της Βίκος Α.Ε. water.gr δημιουργώντας μια δυναμική ροή προσφοράς και αισιοδοξίας.

Αθλητισμός για νέους και ΑμεΑ

Στο πλαίσιο της συνεπούς στήριξης των νέων διεθνών ποδοσφαιριστών μας, το Βίκος Cola Elite Neon Cup φιλοξενήθηκε στο «The Ranch», στο Σοφικό Κορινθίας, και σε γήπεδα της Κορίνθου. Συμμετείχαν 10 τμήματα με 20 ποδοσφαιριστές από 10 ομάδες από 5 χώρες, όπως Γιουβέντους, Παναθηναϊκός, Παρτιζάν, Ατρόμητος, ΦΚ Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης, Πανιώνιος κ.λπ. Το 2021 συνεχίστηκε, για τρίτη χρονιά, η στήριξη στην ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του Αθλητικού Συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος Πυλαίας 1994». Η ομάδα υποστηρίζεται με τον κατάλληλο αγωνιστικό εξοπλισμό, αμαξίδια κ.λπ. προκειμένου να συ

νεχίζει τη διεθνή αθλητική πορεία της στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα δύναμης, αποφασιστικότητας και αισιοδοξίας για τη ζωή. Για έβδομη χρονιά η Βίκος Α.Ε. ήταν αρωγός στον πολυβραβευμένο θεσμό Navarino Challenge υποστηρίζοντας την ενυδάτωση των αθλητών σε πάνω από 30 αθλητικές δραστηριότητες και χορήγησε αθλητικό υλικό στα παιδικά τμήματα. Ολυμπιονίκες, παραολυμπιονίκες και ερασιτέχνες αθλητές βρέθηκαν στo Costa Navarino και την Πύλο σε μία υπέροχη γιορτή του αθλητικού τουρισμού. Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και δράσεων «Ο Β-οίκος της ζωής μας» η Βίκος Α.Ε. ήταν χορηγός του No Finish Line Athens, που διεξάγεται από το 2017 για την ενίσχυση της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», που λειτουργεί από το 1996 ενώνοντας δέκα μη κερδοσκοπικά σωματεία και ιδρύματα στην προσπάθεια για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών. Στο Ioannina Lake Run (Γύρος της Λίμνης Ιωαννίνων), που διεξάγεται κάθε χρόνο λίγο πριν από τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας και συγκεντρώνει αθλητές από όλο τον κόσμο, η εταιρεία Βίκος ήταν ξανά μέγας χορηγός και προσέφερε το Φυσικό Μεταλλικό Νερό και τα Φυσικά Μεταλλικά Αναψυκτικά Βίκος, ενώ ενεργό συμμετοχή είχε και η ομάδα Βίκος Running Team. Στήριξε ακόμη τη διοργάνωση «Triple League Triathlon» προσφέροντας προϊόντα Βίκος.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον σύλλογο «Ιωνάς - Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ», με στόχο την αντικατάσταση του αναβατορίου - ανελκυστήρα, που εξυπηρετεί ΑμεΑ, ηλικιωμένους ή συνοδούς αθλουμένων, που μετακινούνται με καροτσάκι, στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ. Η εταιρεία Βίκος «έτρεξε» επίσης στον Σύζαθλο, τον μεγαλύτερο αγώνα βουνού της Θεσσαλονίκης, που διοργανώνει η Συζωή, το αναγνωρισμένο μη κερδοσκοπικό Σωματείο, που παρέχει εκπαίδευση και ψυχολογική υποστήριξη σε παιδιά και εφήβους με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες, ενώ υλοποιεί και προγράμματα κοινωνικής ενσωμάτωσης.

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε