Επιμέλεια: Α. Τσιμπλάκης, Φ. Ζώης, Δ. Αλεξάκη, Τ. Ηγουμενίδη, Λ. Καλαμαρά, Μ. Λίτσης, Λ. Χρυσανθοπούλου, Α. Αγγελοπούλου, Α. Ντόκας

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΑΜΑ

Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 04:05
UPD:04/02/2022 09:57

Γιάννης Σηφάκης, Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας, Marketing & Bancassurance της Εθνικής Ασφαλιστικής
 

A- A A+

Η Εθνική Ασφαλιστική στάθηκε αρωγός της προσπάθειας που κατέβαλαν κράτος και κοινωνία στην καταπολέμηση της πανδημίας, στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, στην ενίσχυση των πληττόμενων συνανθρώπων μας.

Η Εθνική Ασφαλιστική, από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, υπηρετεί με συνέπεια το ανθρωποκεντρικό της όραμα.  Στα  130 χρόνια λειτουργίας της, δεν έπαψε ποτέ να στέκεται δίπλα στο κοινωνικό σύνολο και να υλοποιεί ενέργειες στηρίζοντάς το, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως υπόδειγμα υπευθυνότητας στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή. Στοχεύοντας στη δημιουργία ενός «θετικού αποτυπώματος» και με γνώμονα την ανταποδοτικότητα προς την κοινωνία, η εταιρεία εφαρμόζει μια πολυεπίπεδη στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που περιλαμβάνει δράσεις που αφορούν την Κοινωνία, την Οικονομία, το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και τους Εργαζόμενους.

Στη χρονιά που πέρασε, η εταιρεία στάθηκε αρωγός της προσπάθειας που κατέβαλαν κράτος και κοινωνία στην καταπολέμηση της πανδημίας, στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, στην ενίσχυση των πληττόμενων συνανθρώπων μας. Ανταποκρινόμενη άμεσα, η εταιρεία έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και των πελατών της, ενώ, παράλληλα, στήριξε τη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της «επίθεσης» που δέχεται η χώρα μας από τον κορονοϊό, ενισχύοντας το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Παιδείας, το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και, για δεύτερη χρονιά, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Επιπλέον, ο Σύλλογος Εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής προχώρησε σε δωρεά 10.000 χειρουργικών μασκών προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΝΙΜΤΣ. Η Διοίκηση της εταιρείας κινητοποιήθηκε άμεσα, στηρίζοντας την Πολιτεία και συμβάλλοντας οικονομικά, στην προσπάθεια αντιμετώπισης της καταστροφής που προκλήθηκε από τη μεγάλη φωτιά που έπληξε την  Αττική. 

Παράλληλα, η Εταιρεία δεν σταμάτησε να αξιολογεί και να επιβραβεύει προσπάθειες φορέων και οργανισμών που αποδεδειγμένα, επί σειρά ετών, παράγουν σημαντικό κοινωνικό έργο. Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε στην ενίσχυση των δράσεων των Special Olympicsκαι απέκτησε τον τίτλο του επίτιμου μέλους. Ενίσχυσε φορείς και ιδρύματα που υποστηρίζουν με τη δράση τους ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως: Το Χαμόγελο του Παιδιού, την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», τα Παιδικά Χωριά SOS, την Εταιρία Προστασίας Σπαστικών, τον οργανισμό «Κιβωτός του Κόσμου», το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας «Φιλική Φωλιά», το Ίδρυμα «Η Παμμακάριστος», τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Η Πίστη», το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία «Άργος Καλύμνου», το Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά», το «Make a wish» Ελλάδας, τον Σύλλογο «Παιδί και Δημιουργία» και την Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων-ΕΛΕΠΑΠ. Υποστήριξε τη λειτουργία του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Συμμαχία για την Ελλάδα», αλλά και του οργανισμού Coeurs pour Tous Hellas, της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», της δομής φιλοξενίας ηλικιωμένων «Το Σπιτικό της Αγάπης», του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και του Κέντρου Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ).Συμπληρωματικά όλων των ανωτέρω, η Εθνική Ασφαλιστική έχει σταθερά την ευθύνη λειτουργίας του Χώρου Ιστορικής Μνήμης 1941-1944 και του Χώρου Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» στην Κοραή 4.


Με γνώμονα την πράσινη ανάπτυξη Η Εθνική Ασφαλιστική έχει ήδη εντάξει στην επενδυτική της πολιτική την κατεύθυνση σε επενδύσεις με ESG (Environmental - Social Corporate Governance) χαρακτηριστικά, ακολουθώντας σχετικές οδηγίες και κατευθύνσεις του Δ.Σ. και διαβλέποντας όχι μόνο την Τάση αλλά ουσιαστικά την Ανάγκη. Η εταιρεία επέλεξε Αμοιβαία Κεφάλαια με αντίστοιχο προσανατολισμό και με επενδύσεις είτε θεματικές στο Νερό, τους Φυσικούς Πόρους, το Κλίμα, είτε ευρύτερα με ESG επιλογές είτε ομολόγων είτε μετοχών. Στη συνέχεια οργάνωσε και υλοποίησε τον σχεδιασμό UL προϊόντων μας σε συνεργασία με την BNP Paribas Asset Management, έναν από τους μεγαλύτερους Διαχειριστές Κεφαλαίων με πολυετή γνώση και εμπειρία στις ESG επενδύσεις. Τέλος, η εταιρεία εργάζεται συστηματικά στην κατεύθυνση ενστερνισμού και εφαρμογής των σχετικών αρχών σε όλη την γκάμα των προϊόντων και των υπηρεσιών της, αλλά και σε όλες τις λειτουργίες της. Στόχος, οι αρχές του ESG να αποτελούν διαχρονικά δομικά στοιχεία της κουλτούρας της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η Εθνική Ασφαλιστική, ως ηγέτιδα δύναμη της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς, αναγνωρίζει την ευθύνη που της αναλογεί απέναντι στην κοινωνία μέσα στην οποία δραστηριοποιείται και αναπτύσσεται, και αναλαμβάνει δράσεις και πρωτοβουλίες που έχουν ως κύριο στόχο τον άνθρωπο, δημιουργώντας ισχυρές σχέσεις εμπιστοσύνης με την κοινωνία, τους ασφαλισμένους και τους συνεργάτες της. [SID:14922972]
 

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε