Επιμέλεια: Α. Τσιμπλάκης, Φ. Ζώης, Δ. Αλεξάκη, Τ. Ηγουμενίδη, Λ. Καλαμαρά, Μ. Λίτσης, Λ. Χρυσανθοπούλου, Α. Αγγελοπούλου, Α. Ντόκας

Υπεύθυνη μεταλλευτική με ισχυρές επενδύσεις

Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 03:35
UPD:04/02/2022 09:53

Πανοραμική άποψη από τα Μεταλλεία της Κασσάνδρας.

A- A A+

Το αποτύπωμα της Ελληνικός Χρυσός στην τοπική οικονομία.

Πρόσφατα η Ελληνικός Χρυσός ανακοίνωσε τον Στρατηγικό Οδικό Χάρτη 2021-2024, ο οποίος αποτελεί μέρος της υλοποίησης της αναβαθμισμένης Επενδυτικής Συμφωνίας μεταξύ της εταιρείας και της Πολιτείας. Πρόκειται για τον οδηγό προς την πλήρη ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας, μιας από τις μεγαλύτερες απευθείας ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, που θα ξεκλειδώσει σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία αλλά και την εθνική οικονομία. Ήδη, το αποτύπωμα της Ελληνικός Χρυσός στην τοπική οικονομία και κοινωνία είναι ιδιαίτερα ισχυρό τόσο στην απασχόληση, με το 82% των εργαζομένων να προέρχεται από τις τοπικές κοινότητες, όσο και στην τοπική οικονομία, η οποία ενισχύεται με προμήθειες από τοπικές επιχειρήσεις εντός Δήμου Αριστοτέλη, που μόνο για τη διετία 2019-2020 άγγιξαν τα 13 εκατ. ευρώ.

Η επενδυτική τάση παραμένει σταθερά ανοδική καθώς στο ίδιο διάστημα οι δαπάνες για έργα προστασίας του περιβάλλοντος και προγράμματα κοινωνικής στήριξης αυξήθηκαν κατά 26% και 11% αντίστοιχα. Είναι αξιοσημείωτο ότι το 2019 διατέθηκε σε κοινωνικές επενδύσεις το 6% των καθαρών κερδώντης εταιρείας, που αποτελεί από τα υψηλότερα ποσοστά στον ευρύτερο μεταλλευτικό κλάδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνικός Χρυσός θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο και στο μέλλον, καθώς στο πλαίσιο της Νέας Επενδυτικής Συμφωνίας σχεδιάζει εμβληματικές επενδύσεις περί τα 70 εκατ. ευρώ σε έργα κοινωνικής μέριμνας και τοπικής ανάπτυξης, σε συνεργασία πάντα με την τοπική κοινωνία. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο φιλόδοξο πρόγραμμα Κοινωνικών Επενδύσεων που θα έχει πραγματοποιηθεί ποτέ από ιδιωτική εταιρεία σε επίπεδο ενός μόνο Δήμου, το οποίο έχει τη δυναμική να τονώσει την ανάπτυξη της περιοχής και να αποτελέσει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Υπενθυμίζεται ότι, στην πλήρη ανάπτυξή της, η επένδυση στα Μεταλλεία Κασσάνδρας θα οδηγήσει στη δημιουργία 3.000 συνολικά άμεσων θέσεων εργασίας και σε έσοδα 2 δισ. ευρώ για το Ελληνικό Δημόσιο.
 

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε