Επιμέλεια: Α. Τσιμπλάκης, Φ. Ζώης, Δ. Αλεξάκη, Τ. Ηγουμενίδη, Λ. Καλαμαρά, Μ. Λίτσης, Λ. Χρυσανθοπούλου, Α. Αγγελοπούλου, Α. Ντόκας

Η ΕΚΕ αναπόσπαστο τμήμα στην κουλτούρα της Μασούτης

Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 03:00
UPD:04/02/2022 09:51
A- A A+

Πλούσια και πολυποίκιλη η δραστηριότητα της εταιρείας τη χρονιά που πέρασε.

Στη Δ. Μασούτης οι δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας και της φιλοσοφίας της εταιρείας, που έχει ως στόχο να προωθήσει και να συμβάλει στις αρχές της κοινωνικής, πολιτισμικής και περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Στην κατεύθυνση αυτή, τη χρονιά που πέρασε υπήρξε μια ιδιαίτερα πλούσια και πολυποίκιλη δραστηριότητα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ), που αφορούσε τόσο την πανδημία όσο και άλλες πάγιες ή και έκτακτες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και μέσω του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή», η Δ. Μασούτης συνέχισε για πέμπτη χρονιά το πρόγραμμα «Μαζί, όπου υπάρχει ανάγκη» για τη στήριξη οικογενειών που ζουν στα όρια της φτώχειας, μοιράζοντας 1.863.680 μερίδες φαγητού σε ελληνικές οικογένειες.

Η εταιρεία στήριξε επίσης την επιχείρηση Εθνικού Εμβολιασμού «Ελευθερία» δωρίζοντας περισσότερα από 20.000 ατομικά πακέτα διατροφής για το προσωπικό των εμβολιαστικών Κέντρων ΔΕΘ Θεσσαλονίκης και HELEXPO Μαρούσι. Περαιτέρω, ανταποκρίθηκε στο επείγον κάλεσμα του Δήμου Ελασσόνας για είδη πρώτης ανάγκης μετά τον μεγάλο σεισμό που έπληξε την περιοχή, αποστέλλοντας τον Μάρτιο τρόφιμα και απαραίτητα είδη για την προσωπική υγιεινή των δοκιμαζόμενων κατοίκων.

Επίσης, μεταξύ άλλων, αφενός από το 2008 ενισχύει δύο φορές τον μήνα τα παντοπωλεία των Δήμων Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Καλαμαριάς, Λήμνου, Μηχανιώνας, Π. Μελά και μία φορά τον μήνα το παντοπωλείο του Δ. Ν. Ιωνίας Αττικής και το Συσσίτιο του Δ. Θερμαϊκού, αφετέρου το Πάσχα διέθεσε 2021 Γεύματα Αγάπης.

Παράλληλα, προέβη στην τοποθέτηση 450 πινακίδων ονοματοθεσίας και ιστορικών πληροφοριών με τη χρήση QR-Code και ετικετών NFC (Near Field Communication) στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο κοινής πρωτοβουλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και της εταιρείας, ενώ ακόμη υποστήριξε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο υιοθετώντας τον χώρο της Αφρικανικής Σαβάνας, ήταν χορηγός στο 4ο Olympic Day Run που έλαβε χώρα στις 26 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, πρόσφερε 2.389 συσκευασίες με πάνες σε ιδρύματα που φιλοξενούν παιδιά και κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου δώρισε επίσης ένα ευρώ από κάθε λογαριασμό των 100 ευρώ και άνω στα ίδια ιδρύματα.

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε