Επιμέλεια: Α. Τσιμπλάκης, Φ. Ζώης, Δ. Αλεξάκη, Τ. Ηγουμενίδη, Λ. Καλαμαρά, Μ. Λίτσης, Λ. Χρυσανθοπούλου, Α. Αγγελοπούλου, Α. Ντόκας

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΕΤΟΙΜOΤΗΤΑ ΣΕ 24ΩΡΗ ΒAΣΗ

Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 02:30
UPD:04/02/2022 09:49

Γεώργιος Δριτσάκος, Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας
 

A- A A+

Η συνεισφορά της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στο κοινωνικό σύνολο.

H Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) είναι ο ελληνικός κρατικός φορέας διαχείρισης των αεροπορικών μεταφορών, των κρατικών αεροδρομίων της χώρας, της παρακολούθησης της τήρησης όλων των κανονισμών ασφαλείας αεροσκαφών και της εναέριας κυκλοφορίας στον ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο (FIR Αθηνών), σύμφωνα με το εθνικό και διεθνές Αεροπορικό Δίκαιο, καθώς και της τήρησης νηολογίου και βιβλίου υποθηκών αεροσκαφών. Η ΥΠΑ έχει ως στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία των αεροπορικών μεταφορών και δίνει έμφαση στις κορυφαίου επιπέδου υπηρεσίες αεροναυτιλίας, καθώς και στην αποτελεσματική λειτουργία και διαχείριση των αερολιμένων.

Η φιλοσοφία της Υπηρεσίας είναι η συνεχής αναβάθμιση της ασφάλειας των πτήσεων, η περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, η βελτίωση της επιχειρησιακής διαθεσιμότητας των υπαρχόντων μέσων της αεροναυτιλίας, η παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό, η ελαχιστοποίηση των καθυστερήσεων, η προστασία των δικαιωμάτων των ταξιδιωτών και η συνεχής εκπαίδευση των υπαλλήλων.

Όσον αφορά τον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, θεωρούμε ως πρώτο σημείο αναφοράς την ασφάλεια των αερομεταφορών, καθώς διαχρονικά είναι η μεγάλη κοινωνική προσφορά της ΥΠΑ στους πολίτες της χώρας μας.  Διασφαλίζοντας την ασφάλεια των πτήσεων, η ΥΠΑ μέσω της υψηλής εξειδίκευσης των εργαζομένων και της απρόσκοπτης λειτουργίας των συστημάτων, εξασφαλίζει ανθρώπινους και υλικούς πόρους, συμβάλλει στην ελληνική οικονομία και στην προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό.

Οι άγονες γραμμές είναι άλλη μια παροχή δημόσιας υπηρεσίας προς όφελος των κατοίκων των ακριτικών νησιών μας. Η ελληνική πολιτεία, μέσω της ΥΠΑ, επιδοτεί τις αεροπορικές συνδέσεις από και προς τα μικρά και ακριτικά νησιά μας, ώστε οι κάτοικοι και οι δραστηριότητές τους να εξυπηρετούνται απρόσκοπτα όλο τον χρόνο.  Επίσης η ΥΠΑ, ως υπεύθυνος φορέας διαχείρισης των κρατικών αερολιμένων, λαμβάνει μέριμνα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ και την ανεμπόδιστη και στο μέτρο του εφικτού πιο εύκολη διακίνηση όλων των επιβατών στα ελληνικά αεροδρόμια με ασφάλεια, χωρίς ταλαιπωρία και καθυστερήσεις.

Η 24ωρη διαθεσιμότητα όλων των ελληνικών αερολιμένων για έκτακτες πτήσεις αεροδιακομιδών ή μεταφοράς υγειονομικού υλικού και οργάνων είναι άλλη μία συνεισφορά της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στο κοινωνικό σύνολο, προσφορά ανεκτίμητη για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.  Όσον αφορά την πανδημία, η ΥΠΑ αντεπεξήλθε με επιτυχία στις προκλήσεις και τα νέα δεδομένα της εποχής που επέβαλε η νόσος Covid-19, τηρώντας επακριβώς όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Το αποτέλεσμα αυτής της οργανωμένης απόκρισης όλων των εργαζομένων στην ΥΠΑ ήταν να παρουσιαστεί η Ελλάδα ως μια πλήρως θωρακισμένη χώρα απέναντι στην πανδημία και έτσι εκατομμύρια ξένοι τουρίστες να επισκεφτούν τη χώρα μας αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο των δύο ετών. [SID:14882162]
 

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε