Επιμέλεια: Α. Τσιμπλάκης, Φ. Ζώης, Δ. Αλεξάκη, Τ. Ηγουμενίδη, Λ. Καλαμαρά, Μ. Λίτσης, Λ. Χρυσανθοπούλου, Α. Αγγελοπούλου, Α. Ντόκας

AEGEAN: Διαρκής προσφορά, Ανάπτυξη και Βιωσιμότητα με προσήλωση στο περιβάλλον

Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 02:17
UPD:04/02/2022 09:48
A- A A+

Η εταιρεία, παρ' όλες τις αβεβαιότητες, συνεχίζει να υλοποιεί τόσο τον επενδυτικό σχεδιασμό της όσο και τη θετική συνεισφορά της στις μεγάλες προκλήσεις της κοινωνίας, της οικονομίας και φυσικά της κλιματικής αλλαγής.

H πανδημία την τελευταία διετία αναμφίβολα δημιούργησε και εξακολουθεί να διατηρεί σημαντικές προκλήσεις για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια και να θέτει ενδεχομένως σε αμφισβήτηση πολλές από τις προτεραιότητες ή και τον μελλοντικό σχεδιασμό τους, με την πολιτική βιωσιμότητας και τις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των εταιρειών να συμπεριλαμβάνονται σε μερικές από αυτές.  

 Ωστόσο, για την AEGEAN αυτό αποτέλεσε μια ακόμη ευκαιρία για να επιβεβαιώσει τις θεμελιώδεις αρχές της, καθώς η συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο και η σύμπραξη σε συλλογικούς σκοπούς, που προάγουν την κοινωνική ευημερία και προστατεύουν το περιβάλλον, αποτελούν για τη διοίκηση της εταιρείας τη μόνη βιώσιμη επιχειρηματική πρακτική. Έτσι, από την πρώτη στιγμή της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης η AEGEAN ανταποκρίθηκε άμεσα στις νέες συνθήκες, προτάσσοντας την ασφάλεια του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων της αλλά και συνδράμοντας παράλληλα στις προσπάθειες της πολιτείας για την αντιμετώπισή της. Επίσης, παρ’ όλες τις αβεβαιότητες που εξακολουθούν να υφίστανται σε όλα τα επίπεδα και λόγω των νέων μεταλλάξεων, συνέχισε και συνεχίζει να υλοποιεί τόσο τον επενδυτικό σχεδιασμό της όσο και τη θετική συνεισφορά της στις μεγάλες προκλήσεις της κοινωνίας, της οικονομίας και φυσικά της κλιματικής αλλαγής. 

«Κοντά σε όλους»

Παράλληλα, συνέχισε να υλοποιεί με συνέπεια το εκτεταμένο πρόγραμμα δράσεων κοινωνικής υπευθυνότητας, στηρίζοντας τη δράση φορέων, ιδρυμάτων και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, παρέχοντας ευκαιρίες απασχόλησης σε νέους αλλά και στηρίζοντας δράσεις που απευθύνονται στη νέα γενιά, προάγοντας την πολιτιστική κληρονομιά και τον τουρισμό και φυσικά φροντίζοντας για το περιβάλλον σήμερα, για ένα βιώσιμο αύριο. Ενδεικτικά, μέσω του προγράμματος «Κοντά στους νέους» που υλοποιεί εδώ και χρόνια  έχει προσφέρει σε συνολικά 1.500 δικαιούχους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους περισσότερα από 55.000 δωρεάν εισιτήρια για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, έτσι ώστε να επιστρέφουν στις οικογένειές τους χωρίς να επιβαρύνουν τον οικογενειακό προγραμματισμό, ενώ ταυτόχρονα υλοποίησε ένα μεγάλο πρόγραμμα υποτροφιών εκπαίδευσης για 100 νέους υποψήφιους πιλότους προκειμένου να αποκτήσουν το επαγγελματικό πτυχίο πολιτικής αεροπορίας.

Επίσης συνεχίζει να υλοποιεί με συνέπεια ένα συγκροτημένο πρόγραμμα βιωσιμότητας που εκκινεί από δράσεις ανακύκλωσης, καλύτερης αξιοποίησης των αεροσκαφών, ελαχιστοποίησης κατανάλωσης νερού και ενέργειας, μείωσης θορύβου κ.λπ. και κορυφώνεται με την αντικατάσταση του στόλου της από τα νέα υπερσύγχρονα αεροσκάφη Α320 και Α321neo, που μειώνουν σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Αυτή τη στόχευση εξυπηρετεί και η συμβολική πράξη πραγματοποίησης της πρώτης δοκιμαστικής πτήσης με βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα (SAF) στην Ελλάδα, κατά την παραλαβή του 4ου Airbus A321neo της AEGEAN, στα μέσα του καλοκαιριού. 

Για περισσότερο πράσινες μεταφορές

Το μεγάλο στοίχημα της εταιρείας, όπως δήλωσε πρόσφατα ο CEO της κ. Δημήτρης Γερογιάννης, είναι η νέα εποχή της AEGEAN και η υλοποίηση του οράματος που είχε σχεδιαστεί πριν από την πανδημία. «Στην επόμενη  μέρα, που ελπίζουμε όλοι ότι θα έρθει με το τέλος της πανδημίας, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η βιώσιμη ανάπτυξη είναι βασικές στρατηγικές προτεραιότητες για την AEGEAN». Θέτοντας στο επίκεντρο την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, υποστηρίζοντας την παγκόσμια προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, με όχημα  τον νέο της στόλο, που θα οδηγήσει προς ένα περιβαλλοντικά φιλικό και πιο «πράσινο» αύριο. Στόχος είναι το οικονομικό αποτύπωμα της AEGEAN να συνεχίσει να μεγαλώνει όσο το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα θα μειώνεται. 
 

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε