Επιμέλεια: Α. Τσιμπλάκης, Φ. Ζώης, Δ. Αλεξάκη, Τ. Ηγουμενίδη, Λ. Καλαμαρά, Μ. Λίτσης, Λ. Χρυσανθοπούλου, Α. Αγγελοπούλου, Α. Ντόκας

Με πυξίδα την υπευθυνότητα η Attica Group

Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 02:05
UPD:04/02/2022 09:46
A- A A+

Βελτίωσε ακόμα περισσότερο τις πρακτικές Λογοδοσίας, Αειφορίας και Βιωσιμότητας.

H Attica Group είναι ο μεγαλύτερος ακτοπλοϊκός Όμιλος στην Ελλάδα, ο 3ος στη Μεσόγειο και μεταξύ των 10 μεγαλύτερων στην Ευρώπη. Έχοντας προσυπογράψει ήδη από το 2008 το Οικουμενικό Σύμφωνο για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, έχει ενσωματώσει τις αρχές της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της βιώσιμης ανάπτυξης σε όλο το εύρος της καθημερινής επιχειρηματικής και επιχειρησιακής λειτουργία της.

Ακολουθώντας τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες GRI Standards (έκδοση 2016) του Global Reporting Initiative σε επίπεδο συμφωνίας «Core», τις οποίες πρώτη η Attica Group εφάρμοσε στον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας παγκοσμίως, εκδίδει εδώ και 12 χρόνια ετήσιο Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας και παρουσιάζει αναλυτικάτην αντιστοίχιση του περιεχομένου ως προς τις Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Ο απολογισμός ενσωματώνει δομή ESG (Environmental, Social and Corporate Governance), ενώ γίνονται σχετικές παραπομπές στις Οδηγίες ESG των Χρηματιστηρίων NASDAQ και Αθηνών και τις Διεθνείς οδηγίες ISO26000. Επίσης, ελέγχθηκε και πιστοποιήθηκε από την ελεγκτική εταιρεία Grant Thornton. Η πανδημία έδωσε την ευκαιρία να επιβεβαιωθεί για μια ακόμη φορά ότι για την Attica Group η Υπευθυνότητα αποτελεί πυξίδα των δραστηριοτήτων της ιδιαίτερα κάτω από τις αντίξοες αυτές συνθήκες. Βελτίωσε ακόμα περισσότερο τις πρακτικές Λογοδοσίας, Αειφορίας και Βιωσιμότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνθήκες πανδημίας και τις ανάλογες οικονομικές επιπτώσεις για τον Όμιλο, όλες οι εγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι κάνοντας χρήση της τεχνολογίας, ο Όμιλος βελτίωσε σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό την εκπαίδευση του προσωπικού σε ποικίλα θέματα γύρω από την Υπευθυνότητα και τη Βιωσιμότητα.

Επίσης, εντατικοποιήθηκε ακόμα περισσότερο η επικοινωνία με τα Ενδιαφερόμενα Μέρη για την καλύτερη κατανόηση των αναγκών τους, έτσι όπως επηρεάζονται από την πανδημία. Για την Attica Group που με συνέπεια δημοσιεύει απολογισμό τα τελευταία 12 χρόνια, η στρατηγική δεν είναι μόνο η δημοσίευση δεικτών ESG που αποτελεί ανάγκη των ενδιαφερομένων μερών, αλλά η συνεχής εξέλιξη, ενώ πρωταρχικός στόχος είναι η βελτίωση και των 255 GRI δεικτών της. Επόμενος στόχος του Ομίλου, επιπλέον των GRI & ESG, είναι να εισάγει και τη λογική του TCFD (Task Force on Climate-related Financial Disclosures) για να διευρύνει την επικοινωνία με όλα τα  ενδιαφερόμενα μέρη.
 

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε