Επιμέλεια: Α. Τσιμπλάκης, Φ. Ζώης, Δ. Αλεξάκη, Τ. Ηγουμενίδη, Λ. Καλαμαρά, Μ. Λίτσης, Λ. Χρυσανθοπούλου, Α. Αγγελοπούλου, Α. Ντόκας

Schneider Electric: Σας βοηθάει να αξιοποιήσετε στο μέγιστο την ενέργεια και τους πόρους σας

Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 02:00
UPD:04/02/2022 09:46
A- A A+

Η εταιρεία στην Ελλάδα συνδυάζει την πρόοδο και τη βιωσιμότητα, τόσο προς τους πελάτες της όσο και το οικοσύστημά της.

Στη Schneider Electric, η βιωσιμότητα βρίσκεται τα τελευταία 15 χρόνια στον πυρήνα της στρατηγικής και του σκοπού της εταιρείας, καθώς βασικός στόχος της είναι να δώσει σε όλους τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν στο έπακρο τους διαθέσιμους πόρους και την ενέργεια, γεφυρώνοντας την πρόοδο και τη βιωσιμότητα οπουδήποτε, για όλους και κάθε στιγμή.

Επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως ηγέτη στη βιωσιμότητα, η εταιρεία κατέλαβε για 11η φορά και το 2022 μία από τις κορυφαίες θέσεις στην ετήσια λίστα του Corporate Knights Global 100 με τις πιο βιώσιμες εταιρείες στον κόσμο. Αυτή η αναγνώριση, όπως και άλλες (Glassdoor4.0 ranking, CDP A List Company, Vigeo Eiris index), αποτελεί μια μαρτυρία της προσήλωσής της σε εταιρικές πολιτικές που προάγουν την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα σε ολόκληρο το οικοσύστημα. Η δέσμευση αυτή έχει διαμορφώσει έναν φιλόδοξο χάρτη με συγκεκριμένους, αυστηρούς στόχους ESG, που είναι πάντα ευθυγραμμισμένοι με τους στόχους της εταιρείας. Σε αυτόν τον χάρτη η βιωσιμότητα αποτελεί το βασικό στοιχείο της στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρείας, μέσω του προγράμματος Schneider Sustainability Impact. Η μακροχρόνια πεποίθηση της εταιρείας είναι ότι η βιωσιμότητα δεν μπορεί να είναι μια μονοσήμαντη χρονικά δέσμευση.

H εταιρεία έχει δημιουργήσει την ομάδα Sustainability Ambassadors, για την οργάνωση και υλοποίηση δράσεων, την παρακολούθηση των θεμάτων ενέργειας στην επικαιρότητα και για την εσωτερική ενημέρωση όλων των εργαζομένων

Σε αυτό το πλαίσιο, η Schneider Electric ενισχύει τους στόχους της για το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση κάθε τρία χρόνια. Ο δείκτης Schneider Sustainability Impact επανακαθορίστηκε για την περίοδο 2021-2025 με νέες απαιτήσεις και δεσμεύσεις, ώστε να προχωρήσουμε στην καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων. Πιστή πάντα στο όραμά της για αξιοποίηση της ενέργειας στο έπακρο, η Schneider Electric στην Ελλάδα συνδυάζει την πρόοδο και τη βιωσιμότητα τόσο προς τους πελάτες της όσο και το οικοσύστημά της συνολικά. Μέσω των καινοτόμων προϊόντων, υπηρε
σιών και ολοκληρωμένων λύσεων που προσφέρει, η εταιρεία βοηθάει τους πελάτες και συνεργάτες της να γίνουν πιο βιώσιμοι και αποδοτικοί αλλά και να επιτύχουν περισσότερα, χρησιμοποιώντας λιγότερους πόρους. Επιπλέον, το 2021 η εταιρεία ανέπτυξε ένα τοπικό πλάνο δράσεων με στόχο τη βιωσιμότητα συνολικά ως προς το οικοσύστημά της, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει πλέον δημιουργήσει μία εσωτερική εθελοντική ομάδα, τους Sustainability Ambassadors, για την οργάνωση και υλοποίηση δράσεων, την παρακολούθηση των θεμάτων ενέργειας στην επικαιρότητα και για την εσωτερική ενημέρωση όλων των εργαζομένων. Οι δράσεις της εταιρείας δεν εστιάζουν μόνο σε περιβαλλοντικά θέματα, όπως δράσεις δεντροφύτευσης, οικολογικές συσκευασίες και ανακυκλώσιμα προϊόντα, αλλά και στην υποστήριξη και ενίσχυση της νέας γενιάς και των τεχνικών δεξιοτήτων τους.

Ειδικότερα, στην προσπάθειά της να προσελκύσει νέα ταλέντα και να τα βοηθήσει να εξελιχθούν, δημιούργησε το πρόγραμμα «Beyond Green Skills», που αφορά 10μηνη αμειβόμενη, πρακτική άσκηση και καλύπτει 8 θέσεις μέσα στην εταιρεία. Ακόμα, όσον αφορά το κομμάτι των συνεργασιών, μέσα στο 2021 ανέλαβε, κατόπιν συμφωνίας, τη διαμόρφωση της ενεργειακής στρατηγικής και της διαχείρισης των πόρων του κτηρίου για το Μουσείο Μπενάκη, κατά τον βέλτιστο και βιώσιμο τρόπο. Όλα τα παραπάνω, καθώς και η συμβολή και η στήριξη προς τους πελάτες και συνεργάτες της να γίνουν πιο βιώσιμοι και αποδοτικοί, είναι που ανέδειξαν τη Schneider Electric σε ένα ελληνικό Superbrand για τα έτη 2021-22. 

Ταξίδι ενεργειακού μετασχηματισμού 

Ως πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, η Schneider Electric αποτελεί τον ψηφιακό συνεργάτη σε θέματα Βιωσιμότητας και Αποδοτικότητας, για περισσότερα από 20 χρόνια. Στην ελληνική αγορά τα τελευταία 10 χρόνια πάνω από 35 εταιρείες έχουν εμπιστευτεί τη Schneider Electric και σε πάνω από 550 εγκαταστάσεις. Μέσα από τις λύσεις και τα προϊόντα της, η εταιρεία προσφέρει στους πελάτες και τους συνεργάτες της τη δυνατότητα να ξεκινήσουν το δικό τους ταξίδι του ενεργειακού και ψηφιακού μετασχηματισμού, βοηθώντας τους παράλληλα να πετύχουν τους δικούς τους στόχους βιωσιμότητας.

Με την ευρεία εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη νέων εργαλείων, τα οποία «ξεκλειδώνουν» εκείνες τις δυνατότητες που δεν είχαμε στο παρελθόν για την αποδοτικότερη χρήση και ιχνηλασιμότητα των πόρων, κατ’ επέκτασιν και της μείωσης του ενεργειακού κόστους.

H Schneider Electric προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης, παρακολούθησης και εξοικονόμησης ενέργειας, καλύπτοντας τις εξειδικευμένες ανάγκες των πελατών της στις αγορές των Κτηρίων και Κατοικιών, της Βιομηχανίας, των Έργων Ενέργειας και Υποδομών, αλλά και των Data Centers. Συνδυάζοντας τις κορυφαίες τεχνολογίες διαχείρισης ενέργειας και αυτοματισμού, βοηθάει τις επιχειρήσεις να γίνουν πιο αποδοτικές, λειτουργώντας με πιο έξυπνο, αποτελεσματικό και βιώσιμο τρόπο, χάρη στις αμέτρητες δυνατότητες που προσφέρει η ανοιχτή, διαλειτουργική ΙοΤ αρχιτεκτονική και πλατφόρμα της, EcoStruxure. Μέσω της αρχιτεκτονικής EcoStruxure, δίνεται η δυνατότητα για ενοποίηση των συστημάτων της ενέργειας και του αυτοματισμού, προσφέροντας καινοτομία σε κάθε επίπεδο.

Όλες οι λύσεις της εταιρείας είναι ανοιχτές και επεκτάσιμες, με ενσωμάτωση εξοπλισμού, λογισμικού και υπηρεσιών με κυβερνοασφάλεια από άκρο σεάκρο τόσο σε επίπεδο Cloud όσο και τοπικά στις εγκαταστάσεις του χρήστη. H διαχείριση ενέργειας και η αειφορία στην εποχή μας είναι ζωτικής σημασίας για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Με την επιλογή της κατάλληλης στρατηγικής, τα προγράμματα διαχείρισης ενέργειας και βιωσιμότητας μπορούν να δώσουν μια σαφή αναπτυξιακή κατεύθυνση για μία επιχείρηση. Θα ελέγξουν ή θα μειώσουν το ενεργειακό κόστος, θα μετριάσουν τους κινδύνους και θα βοηθήσουν να αντιμετωπιστούν νέες προκλήσεις κατά μέτωπο, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Με πολυετή εμπειρία στον χώρο, η Schneider Electric μέσα από ένα ευρύ σύνολο υπηρεσιών Energy και Sustainability βοηθάει τις επιχειρήσεις να αναγνωρίσουν και να αποτυπώσουν το υφιστάμενο ενεργειακό τους αποτύπωμα. Σχεδιάζοντας μία εξατομικευμένη στρατηγική, συμβάλλει αρχικά στην αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης και σε δεύτερο χρόνο στην εφαρμογή στοχευμένων δράσεων για τη βελτιστοποίηση της ενεργειακής διαχείρισης.

Σκοπός του συστήματος Ship Energy Efficiency (SEE System) είναι η βελτιστοποίηση των ενεργειακών απαιτήσεων συγκεκριμένων συστημάτων του πλοίου.
 

Στον τομέα της ναυτιλίας

Στο ίδιο πλαίσιο, η Schneider Electric δραστηριοποιείται και στον τομέα της Ναυτιλίας, αναπτύσσοντας καινοτόμα συστήματα για εξοικονόμηση και βελτιστοποίηση των ενεργειακών καταναλώσεων επί των πλοίων, μέσω ενός
οικοσυστήματος εξειδικευμένων συνεργατών. Καθώς το κόστος στη ναυτιλία είναι ένας περιοριστικός παράγοντας, οι κατασκευαστές και οι εταιρείες διαχείρισης καταβάλλουν προσπάθειες για να βελτιστοποιήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και να εντοπίσουν λύσεις, διασφαλίζοντας παράλληλα τη μέγιστη ασφάλεια στον στόλο τους. Κάτι είναι όμως διαχειρίσιμο μόνο όταν μπορεί να μετρηθεί - γι’ αυτό είναι απαραίτητη μια λύση για την παρακολούθηση της κατανάλωσης ενέργειας στα πλοία και για την ανάλυση και τη βελτιστοποίηση της ηλεκτρικής τους διανομής.

Οι λύσεις της Schneider Electric για τη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας ενσωματώνονται τέλεια με τα υπάρχοντα ηλεκτρικά δίκτυα και συνεργάζονται με συνδεδεμένες συσκευές για την ενσωμάτωση συστημάτων ελέγχου, συναγερμού, παρακολούθησης και διαχείρισης ενέργειας. Η μείωση των εκπομπών άνθρακα απαιτεί την καλύτερη δυνατή διαχείριση της ενεργειακής αλυσίδας από τους παρόχους έως τους καταναλωτές. Η ολοκληρωμένη λύση για τη διαχείριση μη φυσιολογικών καταστάσεων διατηρεί ασφαλή τα πληρώματα και τα περιουσιακά στοιχεία, με βελτιωμένη πρόληψη συμβάντων και μειωμένους περιβαλλοντικούς κινδύνους.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η ανάπτυξη του συστήματος Ship Energy Efficiency (SEE System) σε συνεργασία με την εταιρεία SELMA. Το SEES χρησιμοποιείται επί πλοίων, συνηθέστερα εμπορικών μεταφοράς υγρών καυσίμων ή χύδην υλικών, και σκοπός του είναι η βελτιστοποίηση των ενεργειακών απαιτήσεων συγκεκριμένων συστημάτων του πλοίου, μέσω της μείωσης της απαιτούμενης για την ικανοποιητική λειτουργία τους ενέργειας.

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε