Επιμέλεια: Α. Τσιμπλάκης, Φ. Ζώης, Δ. Αλεξάκη, Τ. Ηγουμενίδη, Λ. Καλαμαρά, Μ. Λίτσης, Λ. Χρυσανθοπούλου, Α. Αγγελοπούλου, Α. Ντόκας

Η Combatt... φορτίζει το μέλλον

Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 01:37
UPD:04/02/2022 09:38
A- A A+

Το τρίπτυχο των πυλώνων δράσης: «Ανακυκλώνουμε - Ευαισθητοποιούμε - Ενημερώνουμε».

H Combatt A.E.«Ολοκληρωμένη Συλλογική Εναλλακτική Διαχείριση Συσσωρευτών Πανελλαδικής Εμβέλειας» αποτελεί Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης αποβλήτων μπαταριών οχημάτων και βιομηχανίας. Από το 2014 έχει αναπτύξει ένα εκτεταμένο πανελλαδικό δίκτυο με περισσότερους από 50 αδειοδοτημένους συνεργάτες, (συλλέκτες, αποθηκευτές και ανακυκλωτές) και προωθεί την αποτελεσματική, σύννομη & περιβαλλοντικά βέλτιστη διαχείριση των αποβλήτων μπαταριών, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επίτευξη των εθνικών στόχων.

Περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο οχήματα παγκοσμίως κινούνται με μπαταρίες μολύβδου. Αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εφοδιαστικής αλυσίδας, της αυτοκινητοβιομηχανίας, των τηλεπικοινωνιών και πολλών άλλων σημαντικών τομέων της ζωής και της οικονομίας. Υποστηρίζουν την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και την ηλεκτροκίνηση, συμβάλλοντας καθοριστικά στη βιώσιμη ανάπτυξη και στη μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Είναι το κλειδί για ένα μέλλον με χαμηλές εκπομπές άνθρακα.

Καθώς οι περισσότεροι τύποι μπαταριών μπορούν να ανακυκλωθούν σχεδόν εξ ολοκλήρου και να ξαναγίνουν νέα προϊόντα, είναι δεδομένο ότι η ανακύκλωση των μπαταριών είναι η επιτομή της κυκλικής οικονομίας.

Η μετάδοση αυτού ακριβώς του μηνύματος είναι η βασική φιλοσοφία της Combatt, ώστε να γίνει αντιληπτή η ανάγκη ανάκτησης των υλικών της μπαταρίας για τη δημιουργία νέων προϊόντων. Συγκεκριμένα, οι ενέργειες της Combatt υλοποιούνται υπό το τρίπτυχο των πυλώνων δράσης: «Ανακυκλώνουμε - Ευαισθητοποιούμε - Ενημερώνουμε». Στόχος της Combatt είναι να κινητοποιήσει όλους τους εμπλεκόμενους, θεσμούς, αγορά, καταναλωτές, μαθητική κοινότητα, στην κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος. Μια προσπάθεια όχι μόνο τυπική, για να τηρήσει τις δεσμεύεις της ως Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων, αλλά και μια ουσιαστική προσπάθεια, ώστε να συμβάλλει ενεργά στην οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική πρόοδο για τις επόμενες γενιές.

Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η λειτουργία και οι δράσεις του Συστήματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με 4 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών(9 Βιομηχανία - Καινοτομία και Υποδομές, 12 Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή, 13 Δράση για το Κλίμα και 11 Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες).

Εστιάζοντας στις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με κεντρικό μήνυμα «Η συμβολή σου μετράει», η Combatt προβάλλει τη σημαντική συνεισφορά όλων μας στην περιβαλλοντικά ορθή ανακύκλωση, την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Οι μπαταρίες μπορούν να φορτίζουν το μέλλον, υποστηρίζοντας μια αλυσίδα αξίας που οδηγεί στη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.
 

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε