Επιμέλεια: Α. Τσιμπλάκης, Φ. Ζώης, Δ. Αλεξάκη, Τ. Ηγουμενίδη, Λ. Καλαμαρά, Μ. Λίτσης, Λ. Χρυσανθοπούλου, Α. Αγγελοπούλου, Α. Ντόκας

42 χρόνια Ελληνική, Δυνατή, Καινοτόμος

Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 01:25
UPD:04/02/2022 09:37
A- A A+

Στις διαχρονικές αξίες της Palaplast η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα. 

Σήμερα η Palaplast είναι μία από τις πιο δυναμικές βιομηχανίες παραγωγής πλαστικών σωλήνων και εξαρτημάτων στους τομείς της άρδευσης, της ύδρευσης, της θέρμανσης και της προστασίας καλωδίων οπτικών ινών. Το μέγεθος των κεντρικών εγκαταστάσεων της Palaplast εκτιμάται στα 120.000 τ.μ., εκ των οποίων τα 33.000 τ.μ. αποτελούνται από κτηριακές μονάδες. Διαθέτει 4.000 κωδικούς προϊόντων, υιοθετώντας συνεχώς καινοτόμες λύσεις. Έχει καθιερωθεί ως βιομηχανία-ηγέτης, με κεντρικές εγκαταστάσεις στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης, υποκατάστημα στην Αθήνα και νέες εγκαταστάσεις παραγωγής στη Θήβα. Η εταιρεία ιδρύθηκε από τους αδελφούς Παλατιανά, Αντώνη, Κωνσταντίνο και Παρασκευά, από το Κρυονέρι Σοχού. Τα αδέλφια ξεκίνησαν το 1980, με αφετηρία ένα μηχανουργείο 50 τ.μ. στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, όπου κατασκεύαζαν καλούπια πλαστικών. Σήμερα, η Palaplast συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες πλαστικών σωλήνων και εξαρτημάτων.

Η Palaplast, όντας οικογενειακή εταιρεία, συνεισφέρει τα μέγιστα στην τοπική κοινωνία ποικιλοτρόπως, όπως με χορηγίες στους Πολιτιστικούς Συλλόγους και στις Αθλητικές ομάδες των περιοχών κοντά στη γενέτειρα των αδελφών Παλατιανά, το Κρυονέρι Σοχού. Οι δράσεις όμως δεν σταματούν εδώ. Το αίσθημα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης είναι διάχυτο στην Palaplast. Τα προηγούμενα χρόνια, η εταιρεία στήριξε με χορηγία το Αμερικανικό Επιμελητήριο για τον σεισμό στην Αλβανία, και προσέφερε υλικά μετά τη φωτιά στο Μάτι Αττικής για την ανάπλαση καμένων εκτάσεων. Ανεκτίμητο κεφάλαιο είναι το ανθρώπινο δυναμικό που στελεχώνει την εταιρεία και η συμμετοχή του οποίου διασφαλίζει τη συνεχή ανάπτυξη και την υλοποίηση του οράματός της.

Η Palaplast επενδύει συνεχώς στην υγεία, την ασφάλεια, την ευημερία και την εκπαίδευση των εργαζομένων της. Χορήγησε εταιρικά μπόνους παροχών για το προσωπικό της εταιρείας, ενώ οργανώνονται συνεχώς ημερίδες και σεμινάρια για την εξειδίκευση των εργαζομένων. Επιπλέον, η εταιρεία προχώρησε σε ενδοεταιρικές δράσεις για την πρόληψη της νόσου Covid-19, αποδεικνύοντας ότι οι ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης συγκαταλέγονται στις πρωταρχικές αξίες και στους στόχους της. Για ενίσχυση των ΜΕΘ σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης κατά την περίοδο της πανδημίας παρείχε νοσοκομειακό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, αξίας 80.000 ευρώ.

Οι δράσεις της Palaplast ξεπερνούν τα σύνορα της Ελλάδας, καθώς η Palaplast Ρουμανίας στηρίζει το πρώτο νοσοκομείο Παιδιατρικής Ογκολογίας και Ακτινοθεραπείας στο Βουκουρέστι τα τελευταία χρόνια. Στο πλαίσιο ενίσχυσης φορέων με μη κερδοσκοπικό έργο, η Palaplast συνέδραμε πληθώρα οργανώσεων, όπως το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό», το «Χαμόγελο του Παιδιού», τη «Φλόγα», την «ΕΛΠΙΔΑ», τη «ΣΤΟΡΓΗ» και τον σύλλογο «Συνδρόμου Down Ελλάδος». Η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα κατατάσσεται στις διαχρονικές αξίες της Palaplast. Η Εταιρική Υπευθυνότητα αλλά και το κοινωνικό πρόσωπο της Palaplast είναι ταυτόσημα με την ίδια της την ιστορία. Μία ιστορία που συνεχίζει να γράφεται. 
 

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε