Επιμέλεια: Α. Τσιμπλάκης, Φ. Ζώης, Δ. Αλεξάκη, Τ. Ηγουμενίδη, Λ. Καλαμαρά, Μ. Λίτσης, Λ. Χρυσανθοπούλου, Α. Αγγελοπούλου, Α. Ντόκας

Χήτος ΑΒΕΕ: Με υψηλό το αίσθημα της συλλογικής ευθύνης και υπευθυνότητας

Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 01:15
UPD:04/02/2022 09:36
A- A A+

Σκοπός της εταιρείας, μέσα από τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της για την κοινωνία και το περιβάλλον να αφήνει το δικό της θετικό αποτύπωμα.

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, πρωτοπόρος ελληνική βιομηχανία, με ηγετική παρουσία στον κλάδο των εμφιαλωμένων νερών, έχει ως βασικό άξονα της φιλοσοφίας της τον σεβασμό στον άνθρωπο, τις αξίες, τη δημιουργία, την ισότητα, την προσφορά και την αλληλεγγύη στο κοινωνικό σύνολο. Το έργο και η προσφορά της εταιρείας συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που υλοποίησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας με στόχο να στηρίξει τη χώρα και την ελληνική κοινωνία στην αντιμετώπιση της. Από την πρώτη στιγμή συμμετείχε ενεργά στη συλλογική εθνική προσπάθεια ενίσχυσης των δομών της χώρας για την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης συγκυρίας που βιώνει λόγω της πανδημίας Covid - 19.

Συγκεκριμένα, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ αμέσως ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του υπουργείου Υγείας για ενίσχυση του νοσοκομειακού εξοπλισμού της χώρας και στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προσφέροντας δωρεά τεσσάρων ειδικών κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ), κέντρο αναφοράς για τον κορονοϊό στη Βορειοδυτική Ελλάδα.

Παράλληλα, προχώρησε σε δωρεά ειδικών μασκών τύπου FFP2 προς το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων και προς τον τομέα Δολιανών. Επίσης, μέχρι και σήμερα στηρίζει το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων αναφοράς Covid-19, στο σημαντικό και δύσκολο έργο τους, προσφέροντας δωρεάν φιάλες Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ και βιταμινούχου νερού SUPERFRUITS WATER. Ποσότητες εμφιαλωμένου Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ προσφέρθηκαν επίσης δωρεάν στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) για τις ανάγκες της ομάδας Streetwork, που παρέχει πρόνοια και φροντίδα σε συμπολίτες που χρειάζονται τη βοήθειά μας, αλλά και στον Δήμο Αθηναίων, τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, για τις ανάγκες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι Plus». Στο πλαίσιο των ενεργειών που υλοποίησε η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας εντάσσεται και η στήριξή της για την επανεκκίνηση του τουρισμού της χώρας κατά την καλοκαιρινή περίοδο του 2020. Η εταιρεία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ), προσφέροντας δωρεάν ατομικές φιάλες Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ σε όλους τους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων που, λόγω των συνθηκών, δεν διέθεταν αναψυκτήρια.  

Υπηρετώντας πιστά τον ρόλο της ως ενεργό μέλος της κοινωνίας και αντιλαμβανόμενη την αξία του νερού ως ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά της ζωής, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ ανταποκρίθηκε έγκαιρα και με κάθε δυνατό τρόπο σε οποιαδήποτε ανάγκη παρουσιάστηκε τη χρονιά που μόλις αφήσαμε πίσω. Ήταν μια δύσκολη χρονιά, με καταστροφές από σεισμούς, πλημμύρες και φωτιές. Η εταιρεία στάθηκε δίπλα σε όλες τις κοινότητες σεισμοπαθών, πλημμυροπαθών και πυρόπληκτων από την πρώτη στιγμή, προσφέροντάς τους εμφιαλωμένο νερό ΖΑΓΟΡΙ και στηρίζοντάς τους. Με υψηλό το αίσθημα της συλλογικής ευθύνης και υπευθυνότητας, σκοπός της εταιρείας είναι να συνεχίσει να στέκεται αρωγός του ανθρώπου και της κοινωνίας, αφήνοντας έτσι το δικό της κοινωνικό αποτύπωμα. Παράλληλα με το σημαντικό κοινωνικό της έργο, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ επενδύει στην προστασία του περιβάλλοντος, ακολουθώντας «πράσινη» στρατηγική στο σύνολο των δραστηριοτήτων της. Σε μια εποχή που η προστασία του περιβάλλοντος είναι παγκόσμια πρόκληση, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ έκανε πρώτη το μεγάλο βήμα στον κλάδο της, λανσάροντας τον Οκτώβριο του 2020 τη νέα σειρά εμφιαλωμένου νερού ΖΑΓΟΡΙ σε βιώσιμες συσκευασίες GO GREEN από 30% ανακυκλωμένο πλαστικό (r-PET). Η πρωτοβουλία της εταιρείας να κάνει την αρχή μειώνοντας το πλαστικό στις συσκευασίες της κατά 30%, σε ποσοστό 5% μεγαλύτερο από εκείνο που επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία (25%), 5 χρόνια νωρίτερα, αλλά και η δέσμευσή της σταδιακά όλοι οι κωδικοί της να ακολουθήσουν την GO GREEN κατεύθυνση αποδεικνύουν την ευθύνη που έχει αναλάβει η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ απέναντι στους πολίτες και στο περιβάλλον. 

Ωστόσο, το ΖΑΓΟΡΙ GO GREEN αποτελεί μόνο ένα μέρος της πράσινης επένδυσης της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στο συνολικό στρατηγικό πλάνο βιωσιμότητας και αειφορίας της. Συγκεκριμένα, η εταιρεία

  • ανταποκρίνεται πλήρως, σε ετήσια βάση, για κάθε φιάλη που παράγει να αποδίδει περιβαλλοντικά τέλη,
  • είναι εγγεγραμμένη στο Εθνικό Μητρώο Παραγωγών (αποβλήτων) καταβάλλοντας τα σχετικά τέλη,
  • δεσμεύεται για τη συνεχή μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, την αειφόρα χρήση πόρων και την προστασία της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων, εφαρμόζει τεχνολογία χρήσης υβριδικών καυσίμων για τον μεταφορικό της στόλο, με ταυτόχρονη μελέτη μείωσης του αποτυπώματος του διοξειδίου του άνθρακα,
  • το ηλεκτρικό ρεύμα που χρησιμοποιεί στις εγκαταστάσεις της είναι 100% από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Παράλληλα, από το 2003, συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα ανακύκλωσης, ενώ από το 2010 αποτελεί μέλος του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος «Ανταποδοτική Ανακύκλωση», τοποθετώντας Περίπτερα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης σε διάφορους δήμους της χώρας, με στόχο να εκπαιδεύσει το ευρύ κοινό για τη σωστή ανακύκλωση διαφόρων υλικών.  

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ αναγνωρίζει την ευθύνη που έχει απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εξελίσσεται πάντα με γνώμονα την ποιότητα, την καινοτομία και την υπευθυνότητα, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τη βιωσιμότητα του πλανήτη.

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε