Επιμέλεια: Α. Τσιμπλάκης, Φ. Ζώης, Δ. Αλεξάκη, Τ. Ηγουμενίδη, Λ. Καλαμαρά, Μ. Λίτσης, Λ. Χρυσανθοπούλου, Α. Αγγελοπούλου, Α. Ντόκας

ΔΩΡΕΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ...ΦΑΡΜΑΚOΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 01:09
UPD:04/02/2022 09:35
A- A A+

Της Ανθής Αγγελοπούλου, [email protected]

Στον τομέα της Υγείας, φαρμακευτικές εταιρείες και φαρμακαποθήκες στηρίζουν έμπρακτα δράσεις που αφορούν την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον και συμβάλλουν στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. 

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη εισήχθη στην Ελλάδα για πρώτη φορά το 2001 από επιχειρηματίες, οργανισμούς προώθησης της ΕΚΕ και το κράτος, αποτελώντας μια έννοια που περικλείει μια σειρά ενεργειών που αφορούν την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον. Αρχίζοντας από την Pfizer Hellas, αξίζει να σημειωθεί ότι οι δωρεές της κάθε χρόνο, τόσο στο Πανελλήνιο Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες «ΕΡΜΗΣ» όσο και στην «Ομάδα Αιγαίου», είναι σημαντικές.

Επίσης, στηρίζει τις δράσεις της «Εναλεία» (αστική μη κερδοσκοπική κοινωνική επιχείρηση), με στόχο τον καθαρισμό των ελληνικών θαλασσών. Επιπλέον, η ερασιτεχνική εθελοντική ορχήστρα των εργαζόμενων της, Pfizer Hellas Band, έλαβε πέρυσι το βραβείο «Νικολάου Καρόλου» της Ακαδημίας Αθηνών για τη σημαντική προσφορά της στους συνανθρώπους μας και πιο συγκεκριμένα για τις δράσεις της σε γηροκομεία, ιδρύματα χρόνια πασχόντων, αλλά και σε σωφρονιστικά καταστήματα. Η ΒΙΑΝΕΞ, την περίοδο των Χριστουγέννων, προέβη σε μια προσφορά αγάπης στηρίζοντας την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μέριμνα», που παρέχει φροντίδα και στήριξη σε παιδιά και γονείς.

Επίσης, οι εργαζόμενοι της ΒΙΑΝΕΞ και της ΒΙΑΝ πρόσφεραν χριστουγεννιάτικά δώρα σε τρία μεγάλα γηροκομεία στην Ελλάδα, ενώ η εταιρεία πρόσφερε στους οικότροφους των γηροκομείων αυτών και το χριστουγεννιάτικο γεύμα. Επιπλέον, σε συνεργασία με τον Δήμο Μεταμόρφωσης κάλυψε το κόστος των πακέτων Αγάπης που προορίζονταν για τους ωφελούμενους του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι. «Η σημασία του να προσφέρεις» είναι το μότο της DEMO, η οποία έχει δημιουργήσει από το 2017 γυναικολογικό ιατρείο, ώστε οι εργαζόμενες του ομίλου να εξετάζονται εγκαίρως και δωρεάν με TEST PAP ή και ψηλάφηση μαστού. Επιπλέον, η εταιρεία αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που στηρίζουν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, προμηθεύοντας δωρεάν με φάρμακα, υλικά και μηχανήματα αποκεντρωμένα ιατρεία νησιών, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, κοινωνικά φαρμακεία κ.λπ. Εν μέσω πανδημίας έκανε δωρεά 60 monitors για τον εξοπλισμό των ΜΕΘ του ΕΣΥ, αξίας 260.000 ευρώ.

Επισημαίνεται πως ως μέλος της ΠΕΦ ήταν μία από τις εταιρείες που πρωτοστάτησαν στη δωρεά 40 κλινών ΜΕΘ υψηλής τεχνολογίας προς το ΕΣΥ. Η ELPEN, από το 1965 μέχρι και σήμερα, πραγματοποιεί μία σειρά από δράσεις, που έχουν ως γνώμονα τη «φροντίδα για τον συνάνθρωπο». Κατά την περίοδο της πανδημίας έδωσε έμφαση στην άμεση κάλυψη των έκτακτων αναγκών που παρουσιάστηκαν, στηρίζοντας το ΕΣΥ, την επιστημονική κοινότητα και τους επαγγελματίες Υγείας, την ελληνική κοινωνία, καθώς και τους εργαζομένους της. 

Υποτροφίες

Ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη στηρίζει τους νέους με υποτροφίες του Ιδρύματος «Κλέων Τσέτης», ενώ μέσα από τη συνεργασία με το πρόγραμμα «Be Live» δίνει τη δυνατότητα σε υπογόνιμα ζευγάρια να γίνουν γονείς. Εθελοντικές αιμοδοσίες, προγράμματα για το περιβάλλον, στήριξη των γυναικών με καρκίνο του μαστού μέσα από την οργάνωση «Άλμα Ζωής», συνεργασία με την «Αποστολή Ζωής» για διαγνωστικές εξετάσεις σε άγονες περιοχές της χώρας είναι μερικές ακόμα από τις δράσεις του ομίλου. Εν μέσω πανδημίας ο όμιλος δώρισε 24 εκατ. δόσεις χλωροκίνης στο ΕΣΥ, ενώ η InterMed δώρισε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας πάνω από 14.000 λίτρα αντισηπτικού για νοσοκομειακή χρήση. H GENESIS Pharma ενισχύει δεκάδες συλλόγους ασθενών και φορείς που προσφέρουν έργο σε πάσχοντες με πολλαπλή σκλήρυνση, καρκίνο, ψωρίαση και σιδηροπενία.

Επίσης, στηρίζει δομές για παιδιά και νέους, μέσω του προγράμματος «Generous School», που περιλαμβάνει δράσεις ανάπλασης και αναβάθμισης σχολείων της Αττικής και του προγράμματος «Generous Γνώση», που αφορά την ενίσχυση ακριτικών σχολείων με υποστηρικτικό εξοπλισμό διδασκαλίας και τεχνολογίας. Η εταιρεία επίσης στηρίζει την προετοιμασία των αθλητών για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, ενώ, τα τελευταία χρόνια, συμμετέχει στο πρόγραμμα «Διατροφή» του Ινστιτούτου Prolepsis για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής ανασφάλειας παιδιών, προσφέροντας 50.937 γεύματα σε σχολεία. Τέλος, με αφορμή την πανδημία πραγματοποίησε σημαντική δωρεά στο ΕΣΥ. Η PROFARM A.E. υποστηρίζει την εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό. Επίσης, με αφορμή την πανδημία παρείχε υγειονομικό υλικό στην Πυροσβεστική αξίας 71.300 ευρώ και υγειονομικό υλικό στα σχολεία του Δήμου Καλλιθέας αξίας 8.250 ευρώ. Τέλος, ενισχύει το έργο του οργανισμού «Save Greece From Cancer» και την αθλητική οργάνωση «No Finish Line».

Υγειονομικό υλικό

Ο ΠΕΙΦΑΣΥΝ υποστηρίζει το έργο των «Φαρμακοποιών του Κόσμου» με υγειονομικό υλικό και τους οργανισμούς «Χαμόγελο του παιδιού», «Κιβωτός του κόσμου» και «Γιατροί χωρίς Σύνορα». Επίσης, δωρίζει υγειονομικό υλικό όπου υπάρχει ανάγκη, όπως στις Γυναικείες Φυλακές Θήβας, στους πυρόπληκτους της Εύβοιας και της Βαρυμπόμπης, στους πυροσβέστες και στους εθελοντές. Τέλος, συμμετείχε στην αντιμετώπιση της πανδημίας, προσφέροντας υγειονομικό υλικό στο ΕΣΥ σε συνεργασία με τους κατά τόπους φαρμακευτικούς συλλόγους. Η Amgen, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στήριξε την τοπική κοινωνία μέσω δωρεών και εθελοντικών προσφορών, συμβάλλοντας ενεργά στην υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Παράλληλα, προέβη σε δωρεές υγειονομικού υλικού για την καταπολέμηση της πανδημίας προς το υπουργείο Υγείας και τα νοσοκομεία. Η BAUSCH Health Ελλάδας, συνεπής στο πρόγραμμα εταιρικής και περιβαλλοντικής ευθύνης «Συμβάλλω», δενδροφύτευσε πυρόπληκτη ημιορεινή περιοχή του Δήμου Φυλής, στην Αττική. Εκτός αυτού, η εταιρεία, μέσω της we4all, έγινε «Guardian των Δασών», με στόχο να προσφέρει, συνολικά, 1.000 νεαρά δενδρύλλια για δενδροφύτευση, στην Ελλάδα αλλά και σε άλλα μέρη του πλανήτη, όπου υπάρχει ανάγκη αναδάσωσης. Τον περασμένο Νοέμβριο συμμετείχε με εθελοντές στον καθαρισμό τμήματος της ακτής και του δάσους του Σχοινιά (που αποτελεί κομμάτι του δικτύου NATURA 2000). [SID:14878046]
 

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε