Επιμέλεια: Α. Τσιμπλάκης, Φ. Ζώης, Δ. Αλεξάκη, Τ. Ηγουμενίδη, Λ. Καλαμαρά, Μ. Λίτσης, Λ. Χρυσανθοπούλου, Α. Αγγελοπούλου, Α. Ντόκας

Παρούσα στα μεγάλα γεγονότα του τόπου

Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 01:06
UPD:04/02/2022 09:34
A- A A+

Η Παγκρήτια Τράπεζα σχεδιάζει διαρκώς νέες δράσεις έμπρακτης στήριξης της κοινωνίας.

Σημαντικό έργο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης έχει να δείξει η Παγκρήτια Τράπεζα τη χρονιά που πέρασε, σχεδιάζοντας διαρκώς νέες δράσεις έμπρακτης στήριξης προς τον συνάνθρωπο και την κοινωνία. Σ’ αυτό το πλαίσιο, συμπαραστάθηκε με κάθε τρόπο και μέσο στους σκληρά δοκιμαζόμενους κατοίκους της περιοχής του Αρκαλοχωρίου από τους πρόσφατους σεισμούς που έπληξαν το νησί της Κρήτης.  Με χαμηλότοκο δάνειο έως 20.000 ευρώ και ταχύτατες διαδικασίες έγκρισης και εκταμίευσης, η Τράπεζα παρείχε ένα σημαντικό βοήθημα προς τους πληγέντες προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια νέα επίπονη πραγματικότητα. Ταυτόχρονα κάλυψε ανάγκες για πόσιμο νερό 1.000 περίπου ατόμων που φιλοξενήθηκαν στις υφιστάμενες δομές των Δήμων Μινώα, Πεδιάδας, και Αρχανών Αστερουσίων, παρέχοντας ψυχολογική στήριξη μέσω εξειδικευμένων συμβούλων.

Σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές του Αυγούστου που έπληξαν τη χώρα και στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που ανέλαβε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, η Τράπεζα στάθηκε στο πλευρό των πληγέντων, φυσικών και νομικών προσώπων, παρέχοντας διευρυμένες διευκολύνσεις ως προς την αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους, ενώ στήριξε με κάθε δυνατό τρόπο τη δύσκολη προσπάθειά τους για ανασυγκρότηση και αποκατάσταση των ζημιών των περιουσιών τους.

Στο πλαίσιο της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, πάνω από 300 παιδιά προσχολικής ηλικίας που βρίσκονται υπό την σκέπη της «Διακονίας της Αγάπης», φορέα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, παρέλαβαν σακίδια με σχολικό εξοπλισμό, δωρεά της τράπεζας.

Παραμένοντας δυναμικά παρούσα στα αθλητικά δρώμενα, η τράπεζα στήριξε την Ηρακλειώτισσα πρωταθλήτρια στίβου Ειρήνη Βασιλείου στην προετοιμασία της για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, ενώ συνεχίζει να στηρίζει αθλητές και φορείς με πίστη στις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και της ευγενούς άμιλλας. H Παγκρήτια Τράπεζα θα συνεχίσει να στηρίζει δομές και δράσεις του τοπικού και ευρύτερου κοινωνικού ιστού, προσφέροντας ευκαιρίες σε ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη και στοχεύοντας στη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών για ανάπτυξη.
 

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε