Επιμέλεια: Ανθή Αγγελοπούλου, Σταμάτης Ζησίμου, Φάνης Ζώης

ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΟΦΡΟΝΤΙΔΑ

Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021 03:25
UPD:13:17

Γιώργος Δόκιος, Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ)

A- A A+

Τα μέλη του ΕΦΕΧ, διεθνείς και πολυεθνικές εταιρείες, συνεχίζουν να επεκτείνουν την προσφορά αυτοφροντίδας, βελτιώνοντας συνεχώς και αναπτύσσοντας νέα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ψηφιακών λύσεων για να βοηθήσουν όλους στο «ταξίδι» αυτοφροντίδας τους.

Η αυτοφροντίδα είναι ό,τι κάνουμε ως άτομα κάθε μέρα για να είμαστε και να παραμένουμε υγιείς.  Είναι η σωστή διατροφή, η καθημερινή άσκηση και επαρκής ξεκούραση που χρειαζόμαστε.  Η αυτοφροντίδα είναι επίσης το παυσίπονο που αναζητάμε στο σπίτι όταν έχουμε πονοκέφαλο. Είναι οι σταγόνες που χρησιμοποιούμε για να λιπάνουμε τα μάτια μας όταν είναι στεγνά ή το αντηλιακό που βάζουμε το καλοκαίρι προκειμένου να προστατευτούμε από τον ήλιο.

Είναι οι βιταμίνες που παίρνουμε για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να βοηθήσουμε στην καταπολέμηση των λοιμώξεων.  Αυτοφροντίδα είναι επίσης όταν απευθυνόμαστε στον φαρμακοποιό ή τον γιατρό μας για συμβουλές ή όταν αναζητούμε αξιόπιστες πληροφορίες στο διαδίκτυο όταν έχουμε απορίες σχετικά με την υγεία μας. Η αυτοφροντίδα είναι στο επίκεντρο του τρόπου που ζούμε τη ζωή μας σήμερα. Όταν δεν αισθανόμαστε καλά, ανησυχούμε για την απογοήτευση εκείνων που εξαρτώνται από εμάς. Το να επισκεφτούμε έναν γιατρό δεν είναι πάντα απαραίτητο ή βολικό, ειδικά όταν αισθανόμαστε ότι μπορούμε να το φροντίσουμε μόνοι μας.

Θέλουμε απλές και αποτελεσματικές λύσεις που μας επιτρέπουν να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα. Στον Σύνδεσμο ΕΦΕΧ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το κάνουμε αυτό δυνατό. Συνεργαζόμαστε με τα μέλη μας για να διασφαλίσουμε τη συνεχή παροχή ευρέος φάσματος προϊόντων αυτοφροντίδας, συμπεριλαμβανομένων αξιόπιστων πληροφοριών προϊόντων προς τους επαγγελματίες υγείας και τους πολίτες. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να πείσουμε τις Αρχές Υγείας προκειμένου να υποστηρίξουν εθνικές εκστρατείες για τη βελτίωση της εκπαίδευσης και γνώσεων για την υγεία. Τα μέλη μας, διεθνείς και πολυεθνικές εταιρείες, συνεχίζουν να επεκτείνουν την προσφορά αυτοφροντίδας βελτιώνοντας συνεχώς και αναπτύσσοντας νέα προϊόντα αυτοφροντίδας, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ψηφιακών λύσεων για να βοηθήσουμε όλους στο ταξίδι αυτοφροντίδας τους. 

Γιατί έχει σημασία για όλους;
Οι πολίτες αναμένουν ότι το εθνικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης θα είναι εκεί όταν το χρειάζονται, ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας ή της νύχτας.  Όμως, το αυξανόμενο κόστος και η μεγαλύτερη ζήτηση από συνθήκες όπως η πανδημία COVID-19, ο γηράσκων πληθυσμός και οι μη μεταδοτικές ασθένειες το καθιστούν όλο και πιο δύσκολο. Η αυτοφροντίδα βοηθά στη μείωση της πίεσης σε ολόκληρο το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής προώθησης της υγείας και πρόληψης ασθενειών στην Ευρώπη. Πρόκειται για μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση που ενδυναμώνει και παρακινεί όλους να διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο στην υγεία και την ευημερία τους.
 

Τι κάνει ο ΕΦΕΧ  
Η αποστολή μας στον ΕΦΕΧ είναι να υποστηρίξουμε την πρόσβαση σε ασφαλή και αποτελεσματική αυτοφροντίδα για όλους τους πολίτες και την ενδυνάμωσή τους για καλύτερη φροντίδα της υγείας τους και των οικογενειών τους.  Συνεργαζόμαστε με ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόμενων μερών, όπως για παράδειγμα τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο,  για να διασφαλίσουμε ότι όλοι στην Ελλάδα έχουν πρόσβαση στα προϊόντα αυτοφροντίδας, αξιόπιστες πληροφορίες, εκπαίδευση για την υγεία και υποστήριξη που χρειάζονται για την κατάλληλη και αποτελεσματική θεραπεία και πρόληψη των μικρών ασθενειών και των κοινών παθήσεων - αποφεύγοντας περιττές επισκέψεις σε γιατρούς.

Συνεργαζόμαστε με τις Αρχές Υγείας για να διασφαλίσουμε την ασφαλή και εύκολη πρόσβαση σε ένα ευρύτερο φάσμα προϊόντων αυτοφροντίδας σε όλη την Ελλάδα, υποστηρίζοντας τους επαγγελματίες υγείας με πληροφορίες για προϊόντα, ώστε να μπορούν να παρέχουν καλύτερες συμβουλές και να προωθήσουν την παιδεία στον τομέα της υγείας, ώστε οι πολίτες να μπορούν να κάνουν πιο ενημερωμένες επιλογές. Ο ΕΦΕΧ δεσμεύεται να παίξει τον ρόλο του για να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα ολόκληρου του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης. [SID:14813794]
 

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε