Επιμέλεια: Β.Βεγίρη-Γ.Χατζηλίδης-Α.Αγγελοπούλου-Β.Αγγελόπουλος-Δ.Αλεξάκη-Σ.Ζησίμου-Φ.Ζώης-Κ.Κοκκαλιάρη-Γ.Κουλουβάρης-Α.Τσιμπλάκης-Μ.Χατζηκωνσταντίνου

Εθνική Ασφαλιστική: 130 χρόνια σχέσεις εμπιστοσύνης

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 05:27
A- A A+

Με ιστορία 130 χρόνων, η Εθνική Ασφαλιστική έχει καταστήσει το όνομά της συνώνυμο της εξασφάλισης και της απόλυτης φερεγγυότητας, διατηρώντας ηγετική θέση τόσο στον Kλάδο Ζωής όσο και στους Γενικούς Κλάδους. Η Εθνική Ασφαλιστική από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της έχει ως όραμα και βασικό στόχο, να υπηρετεί με συνέπεια τον άνθρωπο. Πιστή στη μακρόχρονη ιστορία της με την πάροδο των ετών έχει επιτύχει να προσφέρει υψηλού επιπέδου ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες, χτίζοντας δυνατές σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ασφαλισμένους της, το ανθρώπινο δυναμικό, τους συνεργάτες της, αλλά και την κοινωνία γενικότερα.

Με 13 Διοικητικά Υποκαταστήματα, 1.648 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές αποκλειστικής συνεργασίας σε 132 γραφεία παραγωγής Εταιρικού Δικτύου σε όλη τη χώρα και 1.299 ανεξάρτητους πράκτορες και μεσίτες, με ισχυρή και συνεχώς αναπτυσσόμενη παρουσία στο Bancassurance, έχει δημιουργήσει ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό δίκτυο, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται γρήγορα και αποτελεσματικά στις ανάγκες της αγοράς που συνεχώς μεταβάλλονται.

Έχοντας ιδιαίτερα ανεπτυγμένη, την ηθική -πάνω από όλα- υποχρέωση να λειτουργεί ανταποδοτικά στο κοινωνικό-οικονομικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται, εφαρμόζει πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης και υλοποιεί ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ενώ παράλληλα έχει την ευθύνη της μόνιμης λειτουργίας του «Χώρου Ιστορικής Μνήμης 1941-1944» καθώς και του Χώρου Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» στην οδό Κοραή 4.

Σήμερα, σε μια περίοδο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια από τις κρισιμότερες στην σύγχρονη ιστορία λόγω της πανδημίας, η Εθνική Ασφαλιστική, με ετοιμότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης, πιστή στην 130χρονη πορεία της, ανταποκρίνεται με απόλυτη επιτυχία στα νέα δεδομένα και παραμένει ηγέτιδα δύναμη στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά. Ως επιστέγασμα των προσπαθειών της, η Εθνική Ασφαλιστική διακρίθηκε με την «Bronze» διάκριση για την αποτελεσματική εφαρμογή των πρακτικών Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της διαδικασίας αξιολόγησης «CR Index 2020-2021», που για 13η χρονιά διενήργησε το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης, σε συνεργασία με το Business in the Community (BITC). Ο CR Index αποτελεί σημείο αναφοράς για τη συγκριτική αξιολόγηση των επιδόσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε τέσσερις επιμέρους τομείς: Κοινωνία, Περιβάλλον, Εργαζόμενοι και Αγορά.

Η επιτυχημένη πορεία της Εθνικής Ασφαλιστικής και οι διαχρονικές αξίες που τη συνοδεύουν, αποτελούν εγγύηση για τους πάνω από 1.000.000 ασφαλισμένους της. Είναι αυτά τα στοιχεία άλλωστε που καθιστούν την Εταιρεία έναν από τους βασικούς πυλώνες της ιδιωτικής ασφάλισης της χώρας.

Για το έτος 2021 η Εθνική Ασφαλιστική συνεχίζει να διαγράφει μια πορεία ανάπτυξης και κερδοφορίας, με κέρδη προ φόρων για το α’ εξάμηνο του έτους 65,6 εκατ. €. Τα συνολικά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ανήλθαν σε 361,8 εκατ. € για το ίδιο χρονικό διάστημα. Οι ανωτέρω επιδόσεις είναι αποτέλεσμα της δυναμικής και της συστηματικής προσπάθειας όλων των δικτύων της εταιρείας που συνεισφέρουν δυναμικά στη συνεχή αύξηση της παραγωγής και στη διατήρηση της ηγετικής θέσης της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Στην ευρεία γκάμα των προϊόντων με διακριτικό τίτλο Full, σχεδιασμένων για να καλύπτουν τις ιδιαίτερες ασφαλιστικές ανάγκες στην υγεία, την κατοικία, τη μετακίνηση και την επένδυση, έρχονται να προστεθούν τα καινοτόμα επενδυτικά προγράμματα Full [Life Plan] και Full [Capital Plan]. Πρόκειται για νέα ασφαλιστικά - επενδυτικά προγράμματα, τύπου Unit Linked που συνδέονται με Επενδυτικά Κεφάλαια τύπου «Lifecycle - Κύκλου Ζωής». Σχεδιάστηκαν από την εταιρεία με στόχο τις ικανοποιητικές αποδόσεις στις επενδύσεις του ασφαλισμένου, στοχεύοντας παράλληλα στη μείωση του επενδυτικού κινδύνου.

Παράλληλα το πρόγραμμα Full [Health] συνεχίζει να αποτελεί μια από τις κορυφαίες επιλογές στον τομέα κάλυψης της υγείας, με ιδιαίτερα ανταγωνιστικές παροχές, ευελιξία στις επιλεγόμενες καλύψεις, με ένα από τα υψηλότερα κεφάλαια κάλυψης, διατηρώντας παράλληλα την ανταγωνιστική τιμή του. 

Η φιλοσοφία της Εθνικής Ασφαλιστικής συνίσταται τόσο στη συνεχή επιδίωξη για την ικανοποίηση των αναγκών και των επιθυμιών των ασφαλισμένων της σε όλες τις φάσεις της ζωής τους όσο και στη δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων εμπιστοσύνης.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Εθνική Ασφαλιστική σχετικά με τα προϊόντα, την πολυετή πορεία της εταιρείας, τις σημαντικές διακρίσεις, τις οικονομικές αναφορές, αλλά και τις εκθέσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης μπορείτε να ανατρέξετε στον ιστότοπο www.ethniki-asfalistiki.gr.

 

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΔΕΘ - Βόρεια Ελλάδα