Επιμέλεια: Β.Βεγίρη-Γ.Χατζηλίδης-Α.Αγγελοπούλου-Β.Αγγελόπουλος-Δ.Αλεξάκη-Σ.Ζησίμου-Φ.Ζώης-Κ.Κοκκαλιάρη-Γ.Κουλουβάρης-Α.Τσιμπλάκης-Μ.Χατζηκωνσταντίνου

DEMO ABEE: Νέα υπερσύγχρονα εργαστήρια Έρευνας και Ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 02:50
A- A A+

Η πρόσφατη δοκιμασία πολλών χωρών από την πανδημία Covid-19 ανέδειξε, εντονότερα από ποτέ στη συνείδηση όλων μας, την «Υγεία» ως πρωταρχικό αγαθό. Οι προκλήσεις και τα προβλήματα που ήρθαν στο φως από την πανδημία, αποδεικνύουν περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα τελευταία 100 χρόνια τη σημασία που έχει η επάρκεια σε φαρμακευτικά προϊόντα για κάθε χώρα. Το πρωταρχικής σημασίας αυτό ζήτημα αφορά όχι μόνο τη δική μας χώρα, αλλά και όλη την Ευρώπη συνολικά.

Η φαρμακοβιομηχανία DEMO, συνεχίζοντας αδιάλειπτα την ανάπτυξη, παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων τα τελευταία 56 χρόνια, αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή της επόμενης ημέρας. Η εταιρεία εξάγει το 84% της ετήσιας παραγωγής της σε 85 χώρες και στις 5 ηπείρους και έως σήμερα κατέχει ήδη σημαντικά μερίδια αγοράς σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία. 

Η DEMO σε μια ματιά:

  • Ευρύ χαρτοφυλάκιο: 2.700 σκευάσματα εγκεκριμένα σε 85 χώρες
  • Διαρκής επέκταση σε παγκόσμιο επίπεδο: 300 νέες άδειες σε 27 χώρες
  • Σταθερή ανάπτυξη: 1.000 άτομα ανθρώπινο δυναμικό
  • Έμφαση στην καινοτομία: 4 υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις έκτασης 57.000 τ.μ. στην Αττική
  • Διεθνής αναγνώριση: επίσημος προμηθευτής των Ηνωμένων Εθνών, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της UNICEF, του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα
  • Ηγετική θέση στην Ελλάδα: πρώτη σε νοσοκομειακές πωλήσεις σε αριθμό τεμαχίων στα ενέσιμα προϊόντα όλων των μορφών

Το νέο επενδυτικό πλάνο της DEMO

Το μεγάλο επενδυτικό πλάνο της DEMO δίνει έμφαση στην παραγωγή πρώτων υλών, την έρευνα, την ενίσχυση της παραγωγής και τη βιοτεχνολογία. Το σύνολο των επενδύσεων της εταιρείας στην Ελλάδα θα δώσει προστιθέμενη αξία για την οικονομία, την αγορά εργασίας, το ελληνικό φάρμακο και την επιστήμη, σηματοδοτώντας ταυτόχρονα το νέο κεφάλαιο στην εξαγωγική δραστηριότητα της DEMO με περαιτέρω ενίσχυση της εμπιστοσύνης διεθνώς.

H επένδυση στη Θεσσαλονίκη

Η DEMO ενδυναμώνει το αποτύπωμά της στην έρευνα και ανάπτυξη, με τη δημιουργία νέων, σύγχρονων εργαστηρίων στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης. Το σχέδιο ανάπτυξης των εργαστηρίων περιλαμβάνει πέντε φυσικοχημικά εργαστήρια, ένα εργαστήριο φαρμακευτικής Τεχνολογίας, ένα εργαστήριο Σύνθεσης Πρώτων Υλών, ένα Μικροβιολογικό εργαστήριο και ένα εργαστήριο Βιοτεχνολογίας, στα οποία έχει ήδη ολοκληρωθεί η τοποθέτηση του απαραίτητου αναλυτικού εξοπλισμού. Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία προάγει την καινοτομία και εξασφαλίζει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τη βασική έρευνα. Τα νέα εργαστήρια έκτασης 2.500 τετραγωνικών μέτρων και εργονομικού σχεδιασμού, στεγάζονται στο υπάρχον κτήριο της εταιρείας στη Βόρεια Ελλάδα και στην πλήρη εξέλιξή τους θα απασχολήσουν πάνω από 100 άτομα από διάφορους επιστημονικούς κλάδους. Τα νέα εργαστήρια έχουν ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία τους καθώς έχουν επανδρωθεί με τους πρώτους 12 επιστήμονες που εντάχθηκαν σε δύο ομάδες: Αυτή του R&D Τελικών Προϊόντων για την ανάπτυξη νέων ενέσιμων φαρμακευτικών σκευασμάτων και αυτή του R&D API (Active Pharmaceutical Ingredient) που στόχο έχει ν’ αναπτύσσει συνθετικές πορείες δραστικών φαρμακευτικών ενώσεων.

 

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΔΕΘ - Βόρεια Ελλάδα