Επιμέλεια: Β.Βεγίρη-Γ.Χατζηλίδης-Α.Αγγελοπούλου-Β.Αγγελόπουλος-Δ.Αλεξάκη-Σ.Ζησίμου-Φ.Ζώης-Κ.Κοκκαλιάρη-Γ.Κουλουβάρης-Α.Τσιμπλάκης-Μ.Χατζηκωνσταντίνου

MANTIS: Διεθνής Leader στην αγορά λογισμικού Εφοδιαστικής Αλυσίδας & Διαχείρισης Αποθηκών

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 01:30
UPD:13/09/2021 10:27
A- A A+

H Mantis γιορτάζει φέτος 25 χρόνια ηγετικής παρουσίας στην ελληνική και τη διεθνή αγορά ως προμηθευτής λογισμικού Εφοδιαστικής Αλυσίδας & Διαχείρισης Αποθηκών και ολοκληρωμένων λύσεων τεχνολογίας για τη βελτιστοποίηση και την αυτοματοποίηση των κέντρων διαμονής.

Η εταιρεία, έχοντας την έδρα και το Research & Development Center στην Αθήνα, ικανοποιεί τα απαιτητικά περιβάλλοντα μεγάλων επιχειρήσεων σε περισσότερες από 30 χώρες στην Ευρώπη, τη Βόρειο και Λατινική Αμερική, την Ασία, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική μέσω των 8 θυγατρικών της σε ΗΠΑ, Καναδά, Ισραήλ, Πολωνία, Ρουμανία, Τουρκία, Κύπρο και Ουκρανία και των περισσοτέρων από 20 πιστοποιημένων συνεργατών της.

Η επέτειος των 25 ετών βρίσκει τη «ναυαρχίδα» της προϊοντικής γκάμας της εταιρείας, το Logistics Vision Suite (LVS), με την κορυφαία διάκριση ως το μοναδικό ελληνικό software στο Magic Quadrant της Gartner (παγκόσμιου leader στην έρευνα αγοράς για επιχειρησιακό λογισμικό), καθώς και τη Mantis με τον τίτλο του Supply Chain Provider of the Year και με μια σειρά άλλων διεθνών και εθνικών βραβείων. Το Logistics Vision Suite της Mantis είναι η μοναδική ενιαία και ολοκληρωμένη πλατφόρμα λογισμικού Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Αποθηκών που παρέχει εξαιρετικά υψηλά επίπεδα προσαρμοστικότητας και ευελιξίας. Καλύπτει τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών μεγάλων επιχειρήσεων με ευκολία και τις βοηθά να επιτύχουν γρήγορη επιστροφή της επένδυσης με χαμηλό κόστος κτήσης. Σήμερα, το LVS είναι μεταφρασμένο σε 18 γλώσσες και η εγκατεστημένη βάση της Mantis ξεπερνά τις 550 επιχειρήσεις, πολλές από αυτές πολυεθνικές, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους μεγαλύτερους τομείς της αγοράς, όπως 3rd Party Logistics Providers (3PLs) και 4PLs, λιανικό Εμπόριο, Super Markets, Χονδρικό Εμπόριο - Διανομές, Βιομηχανία, eCommerce, κ.α.), καθώς και σε δεκάδες ακόμη κάθετες αγορές, όπου η πολύχρονη τεχνογνωσία και εμπειρία των ανθρώπων της Mantis επιτρέπει την εξειδίκευση και την προσαρμογή του LVS.

Το LVS οργανώνει τις διαδικασίες Logistics των επιχειρήσεων, βελτιώνει την ανταγωνιστικότητά τους και τις υποστηρίζει τεχνολογικά ώστε να ανταποκρίνονται εύκολα, γρήγορα και με ακρίβεια στις συνεχώς μεταβαλλόμενες και ιδιαίτερες ανάγκες του κλάδου τους. Η ανοιχτή και state-of-the-art αρχιτεκτονική του Logistics Vision Suite, το καθιστά μοναδικό «self-serve» WMS στον κόσμο.

Χάρη στο «τρίγωνο» των πλεονεκτημάτων του (Προσαρμοστικότητα / Adaptability, Ευελιξία / Flexibility και Επεκτασιμότητα / Scalability), επιτυγχάνεται επίσης η ανάπτυξη και η αναβάθμιση του LVS σε πολλά Κέντρα Διανομής ταυτόχρονα (multi-site) και στην περίπτωση των 3PL, σε πολλαπλούς πελάτες (multi-client), μειώνοντας έτσι σημαντικά τον αρχικό χρόνο επένδυσης και το συνολικό κόστος εγκατάστασης.

Πέραν της διαχείρισης των βασικών inbound και outbound λειτουργιών της αποθήκης, το WMS της Mantis προσφέρει μια σειρά από Extended Warehouse Capabilities, όπως, μεταξύ άλλων: Value added services, Warehouse Intelligence - Data Analytics - Visualization, 3PL Billing & Costing, Parcel & LTL Management, Traceability, Light Assembly, Logistics Customer Service, Dock & Gate Management κ.ά.

Το LVS έχει επιτυχώς συνεργαστεί με όλα τα σύγχρονα συστήματα ERP (SAP, Oracle/JDE, Microsoft Dynamics, Infor, Epicor/Scala κ.λπ.), πλατφόρμες e-Commerce, συστήματα MRP, CRM, Trade Partners και TMS. 

Συστήματα Διαχείρισης Αποθηκών και έξυπνοι αυτοματισμοί: η εύστοχη απάντηση στην υγειονομική κρίση και την τάση του ηλεκτρονικού εμπορίου

Η πανδημία του COVID-19 και η παράλληλη, ραγδαία ανάπτυξη του eCommerce, λειτούργησαν ως επιταχυντές για τον ψηφιακό μετασχηματισμό πολλών επιχειρήσεων. Παρά την αβεβαιότητα που υπάρχει στον επιχειρηματικό χάρτη, πολλές από τις επιχειρήσεις προχώρησαν σε σημαντικές επενδύσεις για την οργάνωση των διαδικασιών Logistics. Ειδικότερα σήμερα με τη ραγδαία αύξηση του eCommerce οι επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα αξιοποίησης στο έπακρο των νέων τεχνολογιών και της αυτοματοποίησης για να καταφέρουν να κερδίσουν τη μάχη.

Είναι ξεκάθαρο ότι πλέον έχουμε ολοένα και μικρότερες ποσότητες στις παραγγελίες με αυξανόμενο ρυθμό του πλήθους των παραγγελιών. Οι καταναλωτές κάνουν πλέον πολύ μεγαλύτερη χρήση του ηλεκτρονικού εμπορίου, με αποτέλεσμα την αύξηση του όγκου των παραγγελιών που οι επιχειρήσεις πρέπει να επεξεργαστούν και να διεκπεραιώσουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με ακρίβεια και χωρίς λάθη. Ταυτόχρονα πρέπει να φροντίσουν για τη διατήρηση της υψηλής ποιότητας υπηρεσιών διανομής και παράδοσης ώστε ο καταναλωτής να μείνει πιστός αλλά και να προσφέρουν έξυπνες λύσεις επιστροφής ή και αλλαγής των προϊόντων.

Όλα τα παραπάνω συντελούν στην αύξηση του κόστους Logistics σε πολύ υψηλά επίπεδα (μερικές φορές το κόστος Logistics ξεπερνά την αξία του προϊόντος!). Η λύση βρίσκεται στην εφαρμογή και την υλοποίηση έξυπνων τεχνολογιών συλλογής και εκτέλεσης παραγγελιών, αλλά και στην υποστήριξη του συνόλου των διαδικασιών logistics μιας επιχείρησης με συστήματα και αυτοματισμούς.

Η Mantis αποτελεί πολύτιμο συνεργάτη των επιχειρήσεων στην υλοποίηση της στρατηγικής τους για γρήγορη και επιτυχημένη προσαρμογή στις νέες συνθήκες της αγοράς, ενισχύοντας το λογισμικό και τις λύσεις της συνδυάζοντας τις δυνατότητές του με αντίστοιχες οικονομικά και λειτουργικά ευέλικτες λύσεις αυτοματισμού αποθήκης. Η εταιρεία μετρά ήδη περισσότερα από 13 χρόνια αποδεδειγμένης εμπειρίας στο direct integration του LVS -χωρίς την ανάγκη middleware- με αυτοματισμούς όπως VVR, Voice Picking, Smart Glasses / Assisted Reality, RFID, Pick-to-Light, Put-Walls / Sort-to-Light, Smart Pick Carts, Touch Screen Packing Stations και Smart Printing, επιτυγχάνοντας:

  • Αύξηση ταχύτητας εκτέλεσης των παραγγελιών
  • Αύξηση παραγωγικότητας και ευελιξίας
  • Μείωση διαχειριστικών λαθών κατά τη συλλογή
  • Μείωση του κόστους επιστροφών
  • Έλεγχος και διαφάνεια σε πραγματικό χρόνο
  • Ταυτόχρονο order processing για παραγγελίες eCommerce και B2B / B2C
  • Εύκολη εκπαίδευση, γρήγορη προσαρμογή του Ανθρώπινου Δυναμικού
  • Μέγιστη αξιοποίηση υφιστάμενων αποθηκευτικών χώρων
  • Χαμηλό κόστος συντήρησης

Επιπλέον, η Mantis έχει αναπτύξει και προσφέρει, ενσωματωμένο στο LVS, σύστημα Warehouse Control / WCS, που εφαρμόζεται στο integration με Automated Material Handling Systems (AMHS) όπως Shuttles, Carousels, Mini-Loads, Mobile Selves & AGVlike robotics, Sorters, Packing line systems κ.ά.

Για την ενορχήστρωση / orchestration όλων των λειτουργιών (αυτοματοποιημένων και μη) της αποθήκης, from A to Z, η Mantis έχει αναπτύξει και προσφέρει, ενσωματωμένο στο LVS, το Warehouse Execution system / WES που λειτουργεί βάσει εξελιγμένων αλγορίθμων put-away, replenishment, pre-cubing, picking και sorting.

 

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΔΕΘ - Βόρεια Ελλάδα