Επιμέλεια: Δανάη Αλεξάκη, Σοφία Εμμανουήλ, Λέττα Καλαμαρά

Rapid Ψηφιακός Μετασχηματισμός από τη Regate A.E.

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021 10:15
UPD:16:02
A- A A+

Οι τελευταίοι 12 μήνες σηματοδότησαν μια περίοδο ταχείας ανασυγκρότησης των επιχειρήσεων, ενός πιεσμένου ψηφιακού μετασχηματισμού. Δεν ήταν μόνο οι αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας που επέβαλε η πανδημία. Είναι και η επιλογή της ΑΑΔΕ να εφαρμόσει το myDATA, ώστε τα παραστατικά που εκδίδονται από τις επιχειρήσεις να ενημερώνουν απευθείας την Πολιτεία.

Το κράτος αντεπεξήλθε όσο καλύτερα μπορούσε στην πανδημία, με χρηματοδοτήσεις στις εταιρείες πληροφορικής, για να βοηθήσουν με τη σειρά τους τις ελληνικές επιχειρήσεις. Αρκετές εταιρείες πληροφορικής έδραξαν την ευκαιρία να αναβαθμίσουν τα προϊόντα τους. Στη Regate ακολουθήσαμε ακριβώς αυτόν τον δρόμο, την κατεύθυνση όμως την έδωσαν οι πελάτες μας και οι ανάγκες τους.

B2B eShop με WordPress & WooCommerce

Το βασικό προϊόν της εταιρείας μας με την εμπορική Regate Effective, από το 2004 συνδέει όλο το τμήμα πωλήσεων σε μια ολοκληρωμένη mobile πλατφόρμα, που περιλαμβάνει Sales Force Automation (για την αυτοματοποίηση των πωλητών που λειτουργούν στην αγορά), Τιμολόγηση επί Αυτοκινήτου, Proofof-Delivery καθώς και ενέργειες below-the-line όπως Merchandising και Promotion. Αποτελεί σήμερα για τις μεγαλύτερες ελληνικές και ξένες πολυεθνικές επιχειρήσεις το βασικό εργαλείο για το τμήμα πωλήσεων και marketing.

Καθώς έχει ως βασικό του συστατικό τη λειτουργία πάνω σε tablets και κινητά τηλέφωνα, οι επιχειρήσεις που είχαν επενδύσει σε αυτό, από νωρίς ήταν έτοιμες να αντιμετωπίσουν την πανδημία λειτουργώντας απομακρυσμένα και απρόσκοπτα.

Από το πρώτο lockdown όμως έγινε εμφανές ότι θα ερχόταν ένα δεύτερο κύμα, ακόμα πιο σφοδρό. Οι πελάτες μας έπρεπε να είναι έτοιμοι με eshops (B2B, B2C) για να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών τους για online παραγγελιοληψία. Η λύση δόθηκε επεκτείνοντας το Regate Effective σε συνδυασμό με το WordPress και το WooCommerce. Το WordPress υποστηρίζει παγκοσμίως το 1/3 των ιστοσελίδων με 60,8% μερίδιο αγοράς στις online πλατφόρμες. Ταυτόχρονα, στην Ελλάδα και μόνο, υπάρχουν πάνω από 12.000 εγκαταστάσεις του WooCommerce, ενώ σύμφωνα με δεδομένα Σεπτεμβρίου 2020 οι συνολικές εγκαταστάσεις ξεπερνούν τα 2,8 εκατ.

Αυτό έχει πολλαπλά οφέλη για μια επιχείρηση που επιθυμεί να υλοποιήσει την ιστοσελίδα της με δυνατότητες Β2Β και B2C:

  • Υπάρχει πληθώρα προγραμματιστών για να υποστηρίξουν το WordPress
  • Υπάρχει πληθώρα templates (σχεδιάσεις ιστοσελίδων) ώστε να μπορεί το κάθε e-shop να πάρει τη μορφή που του αξίζει
  • Υπάρχει μεγάλη αποδοχή από τους πελάτες, που στο 25% των καταστημάτων που μπαίνουν έχουν την ίδια εμπειρία χρήσης (user experience)
  • Δεν βασίζεται σε πλατφόρμες μιας μικρής εταιρείας, αλλά σε μια παγκόσμια κοινότητα
  • Σε επίπεδο ασφαλείας, με τόση μεγάλη διασπορά ιστοσελίδων, τα προβλήματα λύνονται αυτόματα και κεντρικά για όλους

Η υπηρεσία myB2B της Regate διατέθηκε στην ελληνική αγορά τον Σεπτέμβριο του 2020 και τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν στους πελάτες μας ότι υπήρξε >35% αύξηση στις online παραγγελίες, ενώ το online πελατολόγιό τους αυξήθηκε κατά 30%.

EXVAN - Τιμολόγηση Επί Αυτοκινήτου με myData

Σήμερα οι επιχειρήσεις που λειτουργούν με τη φιλοσοφία τιμολόγησης επί αυτοκινήτου, πρέπει από τη μια πλευρά να αφιερώσουν χρόνο στις πωλήσεις τους και να καλύψουν το χαμένο έδαφος της πανδημίας, από την άλλη όμως έχουν το μαχαίρι στο λαιμό διότι υπάρχει deadline (που δεν θα πάρει πολλές παρατάσεις ακόμα) που θα πρέπει να συνδεθούν με την πύλη myData.

Η Regate σε συνεργασία με τη Softone ως έναν από τους πιστοποιημένους παρόχους ηλεκτρονικής τιμολόγησης, επέκτεινε το Regate Effective EXVAN, ώστε να επιτρέπει την έκδοση παραστατικών στο πεδίο, με την ταυτόχρονη online και real-time σήμανσή τουςμε το αναγκαίο ΜΑΡΚ από την ΑΑΔΕ. Η λύση έχει σχεδιαστεί με σκοπό να εφαρμόζεται άμεσα και εύκολα καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, και γίνεται πάντα σε συνεργασία με τον εκάστοτε συνεργάτη της επιχείρησης στα θέματα ERP.

Μάθετε Περισσότερα: www.regate.gr

 

REGATE Α.Ε.
Αθήνα - Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 215 - 55.17.050
www.regate.gr

 

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Retail