Επιμέλεια: Φάνης Ζώης

Mercedes-Benz eVans: Η νέα εποχή κινητικότητας

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021 09:30
UPD:14:16

eVito Tourer long range

A- A A+

Τα ηλεκτρικά οχήματα αποτελούν την πρώτη επιλογή μετακίνησης σε όλες τις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες και έναν από τους βασικότερους πυλώνες για την επίτευξη ενός πολύ σημαντικού στόχου: Την κινητικότητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Τα eVito & eSprinter, oι αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις των Vans της Mercedes-Benz, έχουν ως στόχο να μειώσουν σημαντικά το κόστος λειτουργίας καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους και να αποτελέσουν εξαιρετικά βιώσιμες λύσεις. Παράλληλα, με προ φόρων αξία τιμοκαταλόγου χαμηλότερη των 50.000 ευρώ, απολαμβάνουν τη μέγιστη δυνατή επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού οχήματος από το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Νέο eVito Tourer: Μεταφορά επιβατών χωρίς ρύπους

Με επιδόσεις που ξεχωρίζουν, το ολοκαίνουργιο, εννιαθέσιο eVito Tourer κάνει τη διαφορά στις υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών. Με αυτονομία έως 421 χλμ. και τελική ταχύτητα έως 160 χλμ./ώρα, εγγυάται γρήγορες μετακινήσεις εντός και εκτός πόλης. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται στους εμπρός τροχούς μέσω του συστήματος «eATS» με μέγιστη απόδοση από τον ηλεκτροκινητήρα τα 150kW (204hp) και ροπή 362Nm. Αναλόγως των επιλογών του οδηγού, η μέγιστη ταχύτητα μπορεί να ανέλθει έως και 160 χλμ./ώρα. Τέλος, μέσω του υδρόψυκτου φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος με ισχύ 11kW, για τη φόρτισή της από το 10% στο 80% απαιτούνται λιγότερα από 45 λεπτά σε σταθμούς ταχείας φόρτισης.

Νέο eSprinter Van: O ηγέτης των μεγάλων Vans έγινε «ηλεκτρικός»

Με μικτό φορτίο 3,5 τόνων και μέγιστο όγκο φόρτωσης 11 m3, το eSprinter δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα ένα συμβατικό όχημα, ενώ είναι σε θέση να καλύψει ένα μεγάλο εύρος χρήσης στις αστικές διανομές. Το σύστημα μετάδοσης στους εμπρόσθιους τροχούς αποδίδει μέγιστη ισχύ 85kW (116hp) και η αυτονομία του φτάνει τα 168 χλμ. με την μπαταρία χωρητικότητας 47kWh και 120 χλμ. με την μπαταρία των 35kWh. Χάρη στο σύστημα Combined Charging System (CCS), η φόρτιση του eSprinter είναι εφικτή τόσο σε σταθμούς φόρτισης όσο και σε wallboxes. Με 3 προγράμματα οδήγησης και 4 βαθμίδες ανάκτησης ενέργειας βελτιστοποιεί την κατανάλωση ρεύματος και συνεπώς την αυτονομία.

eSprinter Van

Νέο eVito Van: Ιδανικό για αστικές διανομές

Το eVito Van αποτελεί ιδανική επιλογή για βέλτιστες και «πράσινες» αστικές διανομές. Με δύο εκδόσεις μεταξονίων και μέγιστο όγκο φόρτωσης 6,6 m3δεν περιορίζονται καθόλου οι μεταφορικές του δυνατότητες. Κατά την κίνηση του eVito Van, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τέσσερα επίπεδα ανάκτησης ενέργειας, με την μπαταρία να επαναφορτίζεται κατά την κύλιση ή πέδηση του οχήματος. Τέλος, η μπαταρία των 35kWh (με ισχύ φόρτισης έως 7,4kW) απαιτεί έως 6 ώρες για την πλήρη φόρτισή της.

 eVito Van

Τόσοι πολλοί λόγοι για να κινηθείτε ηλεκτρικά

Η ολοκληρωμένη πρόταση ηλεκτροκίνησης που προσφέρει η Mercedes-Benz Ελλάς περιλαμβάνει μία πλήρη γκάμα προϊόντων & υπηρεσιών καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των ηλεκτρικών οχημάτων.

Ολοκληρωμένες λύσεις υποδομής και φόρτισης

Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, εκτός από τα ηλεκτρικά οχήματα, προϋποθέτει έργα υποδομών και συνέργειες. Η ολοκληρωμένη πρόταση που προσφέρει η Mercedes-Benz Ελλάς περιλαμβάνει λύσεις που αφορούν την υποδομή φόρτισης, την παροχή ρεύματος ή τον συνδυασμό και των δύο αυτών υπηρεσιών.

EQ Ready App

Είναι ένα ελαφρύ επαγγελματικό ηλεκτρικό όχημα Mercedes-Benz, κατάλληλο για τις καθημερινές σας διαδρομές; Η εφαρμογή EQ Ready μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διευκρινίσει εκ των προτέρων εάν η ηλεκτροκίνηση είναι η βέλτιστη επιλογή για το δικό σας προφίλ χρήσης.

eCost Calculator

Σκέφτεστε να μεταβείτε στην ηλεκτρική κινητικότητα; Συγκρίνετε τώρα το ετήσιο κόστος λειτουργίας του σημερινού σας οχήματος με το ηλεκτρικό Van της MercedesBenz που σας ταιριάζει.

Υπηρεσίες Service

H αγορά ενός Mercedes-Benz eVan περιλαμβάνει πακέτο συντήρησης με το οποίο καλύπτονται τα έξοδα των τεσσάρων πρώτων προγραμματισμένων συντηρήσεων και πιστοποιητικό μπαταρίας, όπου η Mercedes-Benz Ελλάς αναλαμβάνει τα έξοδα για βλάβες της μπαταρίας υψηλής τάσης για τα πρώτα 8 χρόνια μετά την πρώτη ταξινόμηση.

Περισσότερες πληροφορίες: www.mercedes-benz.gr/evans

 

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Μεταφορές & Logistics