Επιμέλεια: Δανάη Αλεξάκη

HELLAMCO: Ολοκληρωμένες λύσεις Επιστημονικού Εξοπλισμού

Διεθνής αναγνώριση με ανάληψη σημαντικών έργων τεχνικής και επιστημονικής υποστήριξης
Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 10:05
UPD:13:06
A- A A+

Η HELLAMCO Α.Ε., από το 1984 που ιδρύθηκε, από τον Μιχάλη Κοντογιάννη, Βιολόγο/Βιοχημικό, πρωτοστατεί συνεχώς στον Εργαστηριακό/Επιστημονικό Εξοπλισμό των εργαστηρίων:

  • Ελέγχου Ποιότητας (QC) και Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D)
  • Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, σε όλη την Ελλάδα, με βασική αρχή και φιλοσοφία: «Ποιότητα Παντού».

Ο τομέας της πρωτογενούς παραγωγής, τα γεωργικά & φυσικά προϊόντα, τρόφιμα κάθε τύπου, ποτά, μπίρες, νερά, αναψυκτικά, ζωοτροφές, κ.λπ., είναι από τους βασικούς τομείς που δραστηριοποιείται η HELLAMCO. Έχει εξοπλίσει τα κυριότερα εργαστήρια της χώρας (Υπ. Γεωργίας, ΓΧΚ, ΕΦΕΤ, ΑΕΙ, ΤΕΙ, Βιομηχανίας Τροφίμων κάθε τύπου, Γεωργικών Συνεταιρισμών), έχοντας αποκομίσει τεράστια εμπειρία στα 37 χρόνια λειτουργίας της. Την εμπειρία αυτή μεταφέρει σε κάθε νέο εργαστήριο-πελάτη της, για την καλύτερη αξιοποίηση της αντίστοιχης επένδυσης σε εργαστηριακό εξοπλισμό.

Πέραν των εργαστηριακών οργάνων για την ανίχνευση π.χ. προσμίξεων, υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων, νοθείας, επιμολύνσεων, αυτόματης ανάλυσης κρασιών/μπίρας, τον προσδιορισμό αυθεντικότητας/προέλευσης προϊόντων, κ.ά., η HELLAMCO καλύπτει πολλές εφαρμογές στη φάση της καλλιέργειας γεωργικών προϊόντων: Μέτρηση φωτοσύνθεσης, επιφάνειας φύλλων, αερίων CO2/H2O/CH εντός θερμοκηπίων & αποθηκών, κ.λπ.

Με την επίσημη συνεργασία-υποστήριξη κορυφαίων κατασκευαστών διεθνούς αναγνώρισης, παρέχει τις πλέον ολοκληρωμένες λύσεις, από την παροχή ενός απλού πεχαμέτρου μέχρι και ολόκληρο εργαστήριο ή εργαστήρια «με το κλειδί στο χέρι». Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα Εργ/ρια Ελέγχου Ελαιόλαδου Χανίων & Μυτιλήνης, το Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, κ.ά.

Η καταξίωση της HELLAMCO στην ελληνική αγορά, με την υποστήριξη επίσης των εκατοντάδων εργαστηρίων-πελατών της, επαυξάνεται και από διεθνή αναγνώριση, όπως αποδεικνύεται από τις συνεργασίες της σε Νορβηγία, Αυστρία, Βόρεια Μακ/νια, Κύπρο, Κίνα.  Χώρες όπου έχει εκτελέσει σημαντικά έργα τεχνικής-επιστημονικής υποστήριξης (After Sales Support) ή μεταφοράς εμπειρίας (Know-How), υψηλών απαιτήσεων (Ολυμπιακοί Αγώνες Πεκίνου).

Επιπλέον, η HELLAMCO είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα κοινωνικής προσφοράς, μέσω πολλών δωρεών επιστημονικού εξοπλισμού που έχει εκτελέσει στη διάρκεια της λειτουργίας της.

Η πλέον σημαντική είναι η δωρεά ενός πλήρους Φασματογράφου Μάζας στο ΓΧΚ, για τον προσδιορισμό PCBs, δηλ. των ενώσεων που προηγούνται στον προσδιορισμό διοξινών στα τρόφιμα. Η δωρεά έγινε όταν προέκυψε το σοβαρότατο πρόβλημα στη διατροφική αλυσίδα του Βελγίου, το 1998, για την προστασία της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα.

Η HELLAMCO είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2018, ISO 13485:2016, ISO 17025:2017, διατηρώντας Εργαστήριο Μετρολογίας αναγνωρισμένο από τον ΕΣΥΔ. Επιπλέον, είναι από τις πρώτες εταιρείες του χώρου που έγινε μέλος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΑΜΠ 1153), από το 2010.

Τα ανωτέρω είναι μια ακόμη απόδειξη της εταιρικής πίστης στην ποιότητα.

Ακολουθώντας τις σύγχρονες απαιτήσεις στον χώρο των επενδύσεων, η HELLAMCO έχει επεκταθεί τελευταία και στον χώρο της κάνναβης. Συγκεκριμένα, είναι η μοναδική εταιρεία (ίσως και σε ευρωπαϊκό επίπεδο) που παρέχει το σύνολο του αναγκαίου εξοπλισμού για την καλλιέργεια, την επεξεργασία και τον έλεγχο ποιότητας, ολοκληρωμένων μονάδων Φαρμακευτικής & Βιομηχανικής Κάνναβης , σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία.

Με έδρα στην Αθήνα και υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη, καλύπτουμε αποτελεσματικά τις ανάγκες σε επιστημονικό εξοπλισμό σε όλη τη χώρα, με επιτελείο επιστημονικού δυναμικού που διαθέτει Χημικούς, Χημικούς Μηχανικούς, Τεχνολόγους Τροφίμων, Βιολόγους, Γεωλόγους, κ.α.  Όλα τα στελέχη της HELLAMCO εκπαιδεύονται στην έδρα κάθε κατασκευαστή ώστε να παρέχουμε:

  • Μελέτη Αναγκών & Σχεδίαση Εργαστηρίων
  • Εγκατάσταση & Παράδοση σε πλήρη λειτουργία
  • Εκπαίδευση Χειριστών
  • Διακρίβωση Εξοπλισμού
  • Πιστοποίηση Καλής Λειτουργίας
  • Επικύρωση Διαδικασιών
  • Αξιολόγηση Καταλληλότητας Εξοπλισμού-EQ
  • Συντήρηση & Αποκατάσταση Βλαβών παρέχοντας σημαντικές συμβουλές πώλησης και υποστήριξης σε οποιοδήποτε πελάτη της. 

www.hellamco.gr

 

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Αγροτική Οικονομία