Επιμέλεια: Κώστας Δεληγιάννης, Φάνης Ζώης

LeasePlan: Το μέλλον της μετακίνησης είναι εδώ και είναι ηλεκτρικό

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 10:35
UPD:25/11/2020 15:14
A- A A+

Ζούμε στην εποχή όπου η ανθρωπότητα θέτει τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο: Όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού υιοθετεί πιο υπεύθυνες περιβαλλοντικά συνήθειες, ενώ καταναλωτές, κυβερνήσεις και οργανισμοί στρέφονται στρατηγικά σε καθαρότερες μορφές ενέργειας. Πρόκειται για μία τάση που αυτή τη στιγμή διαμορφώνει κάθε τομέα της οικονομίας και της ανθρώπινης ζωής. Η μετακίνηση δεν αποτελεί εξαίρεση: Το μέρος του κοινού που αναζητά λύσεις μετακίνησης φιλικές προς το περιβάλλον και επιλέγει να μισθώσει plug-in υβριδικά ή ηλεκτρικά αυτοκίνητα μεγαλώνει διαρκώς. Έτσι, ενισχύεται και η αξία των «πράσινων» πρωτοβουλιών, όπως το «Κινούμαι Ηλεκτρικά», μια νομοθετική ρύθμιση που προωθεί την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα με την ενεργοποίηση χρηματοδοτικών και φορολογικών κινήτρων.

Γιατί να επιλέξετε την ηλεκτροκίνηση;

Είναι η υπεύθυνη επιλογή απέναντι στο περιβάλλον

Η επιλογή ενός ηλεκτρικού οχήματος, αντί για ένα όχημα με συμβατικό κινητήρα, έχει μεγάλη διαφορά ως προς το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα. Οι πανεπιστημιακές έρευνες συμφωνούν ότι ένα ηλεκτρικό όχημα είναι πάντα καλύτερο για το περιβάλλον από ένα όχημα με μηχανή εσωτερικής καύσης, ντιζελοκίνητο ή βενζινοκίνητο, ακόμα και αν συμπεριληφθεί η παραγωγή της μπαταρίας. Τα plug-in υβριδικά οχήματα (PHEV) εκπέμπουν, επίσης, σημαντικά λιγότερους ρύπους, ενώ τα ηλεκτρικά οχήματα εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους. Ακόμη, υπάρχει η δυνατότητα ανακύκλωσης του κινητήρα (ή της μπαταρίας) ενός ηλεκτρικού οχήματος, γεγονός που μειώνει την ανάγκη παραγωγής και, κατά συνέπεια, τους παραγόμενους ρύπους.

Καθαρότερος αέρας και μεγαλύτερη ασφάλεια για όλους

Ηλεκτροκίνηση σημαίνει μειωμένη εκπομπή ρύπων, άρα καλύτερη ποιότητα αέρα, και κατ’ επέκταση καλύτερη υγεία και ποιότητα ζωής. Επιπλέον, τα ηλεκτρικά οχήματα είναι τεχνολογικά εξελιγμένα και εξαιρετικά ασφαλή.

Μικρότερο κόστος και λιγότεροι φόροι

Η ηλεκτρική ενέργεια είναι οικονομικότερη σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα. Κατά μέσο όρο, η ίδια απόσταση στοιχίζει σχεδόν τα μισά όταν διανύεται με ηλεκτρικό όχημα σε σχέση με ένα συμβατικό όχημα. Ακόμη, οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας είναι, σε γενικές γραμμές, πολύ πιο σταθερές σε σχέση με τις τιμές των καυσίμων. Η χρήση ηλεκτρικών οχημάτων είναι σε πολλές περιπτώσεις εξαιρετικά ανταγωνιστική ως προς το κόστος σε σχέση με το κόστος χρήσης οχημάτων με μηχανές εσωτερικής καύσης κατά τη σύγκριση ολόκληρου του κύκλου ζωής του οχήματος, χάρη στο χαμηλότερο κόστος της συντήρησης, του ηλεκτρισμού και στη χαμηλότερη φορολογία, αφού οι πρωτοβουλίες όλο και περισσότερων κυβερνήσεων καθιστούν την οδήγηση ηλεκτρικού οχήματος πιο ελκυστική.

Πληθώρα επιλογών και αυξανόμενη αυτονομία

Σήμερα, όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων ενσωματώνουν ολοένα και περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα στην γκάμα τους. Tesla, Volkswagen, Mercedes, BMW, Kia, Audi, Renault, Nissan, Peugeot είναι μερικοί από τους κατασκευαστές που προσφέρουν ηλεκτρικά οχήματα, ενώ πολλοί άλλοι ακόμη πρόκειται να το πράξουν στο άμεσο μέλλον. Ταυτόχρονα, πολλά από τα νέα μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων μπορούν να διανύσουν πάνω από 300 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

Οδηγική ευχαρίστηση

Η οδήγηση ηλεκτρικού αυτοκίνητου σημαίνει οδήγηση… «με ένα πεντάλ». Αυτό κάνει την οδηγική εμπειρία εύκολη και διασκεδαστική.

Ποιος είναι ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος να γνωρίσετε την ηλεκτροκίνηση;

Παρότι το κόστος χρήσης ενός ηλεκτρικού οχήματος είναι ανταγωνιστικό σε σχέση με το κόστος χρήσης ενός οχήματος που κινείται με βενζίνη ή ντίζελ, η αλήθεια είναι ότι το κόστος αγοράς του παραμένει συχνά μια ακριβότερη επιλογή σε σχέση με την αγορά ενός οχήματος με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Αυτό, ωστόσο, δεν πρέπει να αποτελεί σε καμία περίπτωση αποτρεπτικό παράγοντα από τη στιγμή που μπορείτε να επιλέξετε το leasing. Η μίσθωση ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος με ένα ανταγωνιστικό και σταθερό μηνιαίο μίσθωμα είναι η λύση. Πρόκειται για μια ξέγνοιαστη επιλογή, που σας δίνει τη δυνατότητα να βάλετε στη ζωή σας την ηλεκτροκίνηση, να δοκιμάσετε αυτή τη νέα τεχνολογία και τα οφέλη της, χωρίς να δεσμευτείτε σε μία αγορά με το ρίσκο που αυτή επιφυλάσσει.

Γιατί να επιλέξετε την LeasePlan για το what’s next στην ηλεκτροκίνηση;

Η LeasePlan, ηγέτιδα στην παροχή αυτοκινήτου ως υπηρεσία (Car-as-a-Service), έχει δεσμευτεί για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης με μία σειρά από ενέργειες. Στο πλαίσιο αυτό, αποτελεί βασική προτεραιότητα για την ίδια η προσφορά ολοκληρωμένων, βιώσιμων λύσεων, οι οποίες καθιστούν τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση μια εύκολη, αλλά και συμφέρουσα επιλογή για τους πελάτες της.  

Η LeasePlan επιλέγει για εσάς τα πιο δημοφιλή ηλεκτροκίνητα οχήματα και σας προτείνει εξαιρετικές προσφορές leasing. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επιλέξετε μέσα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα, με ανταγωνιστικά μισθώματα και σύντομο χρόνο παράδοσης, το επόμενο, ηλεκτρικό σας όχημα.

Επιπλέον, η LeasePlan θα σας υποστηρίξει ενεργά στην επιλογή της κατάλληλης λύσης φόρτισης για το σπίτι και το γραφείο. Με αυτόν τον τρόπο, έχετε δίπλα σας ένα συνεργάτη που καθιστά τη μετάβασή σας στην ηλεκτροκίνηση εύκολη υπόθεση.

Μέσα από ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών, η LeasePlan σας διευκολύνει: Από τη φάση της επιλογής του ηλεκτρικού οχήματος που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας, έως τη χρηματοδότηση, τη συντήρηση και την ασφάλιση, οι άνθρωποι της LeasePlan είναι εκεί για να σας παρέχουν την υποστήριξη που χρειάζεστε, ενώ, ο Mr. E, ο ειδικός σε θέματα ηλεκτροκίνησης, σας λύνει όλες τις πρακτικές απορίες σχετικά με τη χρήση ηλεκτρικού οχήματος.

Μπορείτε να βρείτε όλες τις προσφορές της LeasePlan, εδώ.

 

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Ενέργεια