Επιμέλεια: Κώστας Δεληγιάννης, Φάνης Ζώης

Schneider Electric: Ικανή να καλύψει κάθε ανάγκη της αγοράς, όσο απαιτητική κι αν είναι αυτή

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 10:00
UPD:18:11
A- A A+

Η Schneider Electric είναι ο παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση της ενέργειας και φυσικά στον χώρο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, με πάνω από 8 χρόνια εμπειρίας και πάνω από 100.000 φορτιστές εγκατεστημένους σε πάνω από 45 χώρες.

Οι φορτιστές της Schneider Electric είναι σχεδιασμένοι και κατασκευασμένοι στη Γαλλία, σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας και φυσικά με την Green Premium πιστοποίηση (RoHS + REACh).

Η μεγάλη γκάμα φορτιστών είναι ικανή να καλύψει κάθε ανάγκη της αγοράς, όσο απαιτητική κι αν είναι αυτή.

Είτε αυτόνομα, με το ενσωματωμένο σύστημα διαχείρισης (Smart Wallbox - Parking), είτε με το εξειδικευμένο σύστημα διαχείρισης φορτιστών Load Management System (LMS), το οποίο αναλαμβάνει την ανάλογη παροχή της διαθέσιμης ενέργειας προς το δίκτυο φορτιστών, εξασφαλίζοντας την αποφυγή υπερχρεώσεων και blackout των κτιρίων. Τέλος, οι φορτιστές, στο πλαίσιο της αρχιτεκτονικής EcoStruxure Building της Schneider Electric, είναι έτοιμοι να ενταχθούν σε οποιοδήποτε σύστημα διαχείρισης ενέργειας κάθε κτιρίου, οποιουδήποτε μεγέθους.

Φυσικά η συνεργασία των φορτιστών με 3rd party πλατφόρμες διαχείρισης είναι εφικτή με τη χρήση του πρωτοκόλλου επικοινωνίας OCPP 1.6 

Τύπος φόρτισης MODE 3: EVlink Wallbox: EVlink λύσεις για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων για κατοικίες και μικρούς χώρους στάθμευσης.
Το EVlink Wallbox είναι αδιάβροχο και στιβαρό. Ιδανικό για εξωτερικούς χώρους σε κατοικίες και μικρούς χώρους στάθμευσης (πολυκατοικίες, ξενοδοχεία κτλ), προσφέροντας δυνατότητες επιλογής όπως:
  1. Ισχύς: 3,7/7,4/11 και 22kW.
  2. Ενσωματωμένο καλώδιο φόρτισης ή πρίζα-υποδοχή καλωδίου (με προστασία από ηλεκτροπληξία)
  3. Επιλογή βάσης για επιδαπέδια στήριξη Το Wallbox είναι πολύ εύκολο στην τοποθέτησή του, ενώ η πρόσβαση για τη φόρτιση γίνεται με τη χρήση κλειδιού.

Τέλος, προσφέρει δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας όπως εντολή (είτε από το πλήκτρο είτε με εξωτερική εντολή) για μείωση ισχύος σε συγκεκριμένες ώρες ή και παύση λειτουργίας για συγκεκριμένες ώρες (π.χ. λειτουργία μόνο με τη νυχτερινή χρέωση ρεύματος).

 
Η εξέλιξη της σειράς Wallbox ονομάζεται Smart Wallbox. Με όμοια αισθητική όπως το απλό Wallbox, το Smart Wallbox μπορεί να προσφέρει ακόμα τα παρακάτω:
  1. Διασύνδεση σε δίκτυο επικοινωνίας φορτιστών OCCP
  2. Ενσωματωμένο σύστημα διαχείρισης (web based)
  3. Δυνατότητα πρόσβασης με RFID κάρτες (με διαφορετικά δικαιώματα ανά χρήστη)
  4. Ανάλογα με την παροχή του κτιρίου γίνεται η επιλογή της ισχύος από 7,4kW έως 22kW.

EVlink Parking: EVlink λύσεις για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων σε parking

Λύσεις φόρτισης parking EVlink για κάθε είδους εγκαταστάσεις στάθμευσης: γραφεία, ξενοδοχεία, σουπερμάρκετ, στόλοι, δημοτικές εγκαταστάσεις κ.λπ.

Η σειρά EVlink Parking προσφέρει ότι ακριβώς και η σειρά Smart Wallbox με δυνατότητα όμως δύο εξόδων ταυτόχρονης φόρτισης και επιλογή επίτοιχης ή επιδαπέδιας τοποθέτησης.

Με αυτό τον τρόπο από έναν φορτιστή μπορούμε ταυτόχρονα να φορτίζουμε δύο οχήματα. Φυσικά στην περίπτωση αυτή και με τη χρήση του λογισμικού μπορούμε να κάνουμε επιτήρηση και διαχείριση κάθε εξόδου.

Όλη η γκάμα φορτιστών της Schneider Electric είναι πιστοποιημένη από τη Renault με το ZE Ready καθώς απαιτείται για τα αυτοκίνητά τους και ειδικά το Renault Zoe.

Τύπος φόρτισης Mode 4 
 
Λύσεις ταχυφόρτισης EVlink για χώρους στάθμευσης με δυνατότητα φόρτισης έως και 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά της ώρας με ισχύ 24kW DC.
  1. Διασύνδεση σε δίκτυο επικοινωνίας φορτιστών OCCP
  2. Δυνατότητα πρόσβασης με RFID κάρτες (με διαφορετικά δικαιώματα ανά χρήστη)
  3. Ενσωματωμένο καλώδιο φόρτισης με επιλογές καλωδίων τύπου SAE CCS ή CHAdeMO, επιλογή και των 2 τύπων ή επιλογή SAE CCS + CHAdeMO + Type2 AC.
  4. Επιλογή βάσης για επιδαπέδια στήριξη

Η Schneider Electric παρέχει ανταλλακτικά για όλη τη γκάμα των φορτιστών της, όπως επίσης και όλο τον εξοπλισμό ασφαλείας (π.χ. ρελέ διαρροής) και προστασίας (π.χ. ασφάλειες πίνακα) που απαιτείται σε κάθε εγκατάσταση. Τέλος, το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών μας είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει κάθε ζήτηση / ερώτηση / απορία.

 

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Ενέργεια