Επιμέλεια: Δανάη Αλεξάκη, Λάμπρος Καραγεώργος, Στέλιος Παπαπέτρος

Συνεταιριστική Ασφαλιστική: Θέτει τον άνθρωπο στον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων της

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 09:40
UPD:17:24
A- A A+

Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική ιδρύθηκε το 1979 από τους αγρότες, όταν οι παραδοσιακές ασφαλιστικές εταιρείες δεν μπορούσαν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες τους. Ο στόχος της ίδρυσης μιας συνεταιριστικής ασφαλιστικής εταιρείας ήταν η δημιουργία εξειδικευμένων προγραμμάτων που θα κάλυπταν ατομικά τις ανάγκες των αγροτών. Ο Αλέξανδρος Μπαλτατζής, ο ιδρυτής της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής, οραματίστηκε αυτήν την ιδιότυπη για τα ελληνικά δεδομένα επιχείρηση, η οποία χαρακτηρίστηκε ως «διαμάντι του συνεταιριστικού κινήματος».

Αργότερα, το 1994, που είναι ημερομηνία σταθμός στην ιστορία της εταιρείας, στο μετοχικό κεφάλαιο προστέθηκαν κορυφαίες συνεταιριστικές οργανώσεις, οι οποίες ενίσχυσαν ακόμη περισσότερο τη συνεταιριστική οικογένεια. Εταιρείες όπως η Unipol (Ιταλία), Macif (Γαλλία), P&V (Βέλγιο) και Euresa-Holding, προσέφεραν την τεχνογνωσία τους και την υποστήριξή τους σε όλες τις δομές της.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1999, έχουμε τη συνένωση της Συνεταιριστικής Ζωής και των Γενικών Ασφαλειών, ενώ παράλληλα η Συνεταιριστική Ασφαλιστική είχε καταφέρει να χαίρει την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων των συνεταιριστικών ενώσεων αλλά και άλλων φορέων, κρατικών και ιδιωτικών.

Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική σήμερα μετρά πάνω από 40 χρόνια ιστορίας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Στο μετοχικό της κεφάλαιο περιλαμβάνονται συνεταιριστικές ενώσεις από όλη τη χώρα που αντιπροσωπεύουν διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης και της γεωργίας, συνεταιριστικές τράπεζες και κορυφαίες ευρωπαϊκές συνεταιριστικές οργανώσεις.

Οι επιχειρηματικές της αποφάσεις καθοδηγούνται από τις συνεταιριστικές αρχές της, έτσι ώστε να συμπλέουν οι ανάγκες των μετόχων της με τις ανάγκες της κερδοφορίας και της αειφόρου ανάπτυξης της εταιρείας.

Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική θέτει τον άνθρωπο στον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων της και η στρατηγική της οδηγείται από το συνεταιριστικό ιδεώδες, γεγονός που τη διαφοροποιεί από τις περισσότερες ασφαλιστικές επιχειρήσεις.

Όπως τόνισε και ο κ. Δημήτριος Ζορμπάς, διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της εταιρείας, «… η Συνεταιριστική Ασφαλιστική είναι μια υγιής επιχείρηση που ανήκει στον ευρύτερο χώρο της κοινωνικής οικονομίας και κύριοι στόχοι της δεν είναι μόνο η κερδοφορία, αλλά και η συνολική ανάπτυξη των συνεργατών της και των εργαζόμενων σε αυτή.

Έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στον ανθρώπινο παράγοντα και για τον λόγο αυτό εργάζεται πάντοτε με στόχο να ενισχύει περαιτέρω την ήδη στενή συνεργασία που έχει με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές προς  όφελος όλων των πλευρών και πρωτίστως του Έλληνα καταναλωτή. Παράλληλα, υπογράμμισε, η εταιρεία θα συνεχίζει να αξιοποιεί για την ανάπτυξή της όλες τις συνεταιριστικές οργανώσεις κάθε μορφής».

Η εταιρεία έχει την έδρα της στο Παλαιό Φάληρο, στην Αθήνα.

Στεγάζεται στο μέγαρο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» σε υπερσύγχρονα, ιδιόκτητα γραφεία στη Λεωφ. Συγγρού αρ. 367.

 

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Ασφάλειες